lauantai 29. joulukuuta 2018

VUODEN 2018 KAUNEIMMAT KÄSITYÖNI


Vuosi lähenee loppuaan ja vuoden viimeisessä postauksessa muistelen kulunutta vuotta ja sen kohokohtia ja lempparitöitäni. Vuosi on ollut hieno! Olen vuoden aikana oppinut valtavasti ja kehittynyt monella saralla. Vuosi alkoi upeasti, sillä helmikuisessa Unelmien Käsityöt -lehdessä oli minusta ja blogistani juttu ja sain suunnitella lehteen myös oman ohjeen: Pystykierteen (löydät molemmat täältä)


Blogini on poikinut vuoden aikana minulle töitä, sillä keväällä pidin Toikan Lankariehassa virkkauskoulua, suunnittelin heille Ilopilleri-kassin  ja  myöhemmin talvella olin Kädentaidot-messuilla kudonnan työpajassa opastamassa kudonnan saloihin (Lankariehasta voit lukea täältä ja kassin täältä). Keväällä pidin ensimmäisen virkkauskurssini Valkeakoski Opistossa, joka sai syksyllä jatkoa peräti neljän kurssin verran. Nämä ovat niin hienoja tilaisuuksia ja toivon kovasti, että virkkauskurssini ja työt jatkuvat.
 

Olen tänä vuonna virkannut, kutonut ja tietysti värjännyt. Kokeilin alkuvuodesta lumivärjäystä ja kuvioin vanhat vaatteeni uusiksi (löydät lumivärjätyt paitani täältä). Sukulaisillemme tein kylmävärjäyksellä kassit, jotka löydät täältä. Kesällä osallistuin taas värjäyskurssille oppimaan uutta ja kurssilla värjäämäni upeat kankaat löydät täältä. Viime kesän kasvivärjäykset ovat kuitenkin jääneet ajan puutteen takia vielä näyttämättä, eli palaan niihin taas alkuvuodesta. 


Olen kutonut kangaspuilla kansalaisopistossa kolmisen vuotta ja alkuvuodesta sain puista ensimmäisen huopani (Hilma-huovan löydät täältä). Ilahdutin sukulaisia käsinkudotuilla puuvilla-pellava keittiöpyyhkeillä (löydät ne täältä) ja olohuoneeseemme kudoin Collingwood-tekniikalla maton (löydät sen täältä) sekä perinteisen kuvikasmaton (se löytyy täältä). Tämän syksyn aikana aikani on jäänyt niin vähiin, että syyskauden ainoa työni on tälläkin hetkellä keskeneräisenä puissa.


Mitä sitten on pudonnut koukulta? Noh... paljonkin! Ihan vuoden alussa julkaisin muhkean Tuhti-pipon ja myöhemmin ihanan Hertta-tyynyn ohjeen (Tuhti-pipon löydät täältä ja Hertan täältä). Osallistuin viime vuonna Kalevala Caliin suunnittelemalla siihen Neidon Kehrä -palan, mutta sain lupiineilla värjäämistäni langoista virkatun peittoni valmiiksi vasta tämän vuoden puolella (Löydät Kalevala peittoni täältä).


Virkkauskurssieni myötä tarvitsin kassin, jossa sain kannettua kurssimateriaalit ja virkkasin itselleni Ilopilleri-kassin, joka on yksi lempparitöistäni tänä vuonna (Löydät sen täältä). Virkkasin pikkulintujen rikkoman terassiharjan tilalle uuden ja äidilleni tein äitienpäiväksi ikkunakrannsin (harjan löydät täältä ja ikkunakrassin täältä). Ennen kesälomille jäämistä virkkasin itselleni kukkapaidan, josta olen erityisen ylpeä (virkatun paitani löydät täältä).Kesälomani venyi tänä vuonna aikaisempia pidemmäksi. Mieheni sairastui, esikoisellamme alkoi eskari ja myöhemmin virkkauskurssini, eikä aikani enää yksinkertaisesta riittänyt. Elämän rauhoituttua pääsin vihdoin palaamaan tänne ihanaan blogiini, josta on tullut minulle vuosien mittaan niin kovin tärkeä. Virkkasin Ilopillerikassin väreihin sopivan juomapullon suojuksen ja pannumyssyn teepannulleni (löydät pullon suojuksen täältä ja pannumyssyn täältä).


Yksi blogini luetuimmat jutuista on ollut virkattu nessupiilo, joka on ollut tänä syksynä monen muunkin koukulla (löydät sen täältä). Koukkuilleni virkkasin aivan ihanan, uuden pussukan ja Halloweeniksi virkkasin hurjia kurpitsalyhtyjä (pussukan löydät täältä ja kurpitsalyhtyni löydät täältä). Loppuvuodesta virkkasin sukkia ja joulun alla tein vielä valopalloja ja ikkunakoristeita, jotka eivät taida päästä joulun jälkeen varastoon. Pidän niistä niin valtavasti. Virkatut valopalloni löydät täältä ja ikkunakoristeet täältä.

Mitä on luvassa ensi vuonna? Ainakin paljon lisää virkkauksen iloa ja uusia ihania ohjeita. Kudontoja ja värjäyksiä, kun tämän vuoden kasvivärjäykset on esittelemättä ja joulun alla värjäsin upeaakin upeammat kassit aurinkovärjäys-tekniikalla. Kannattaa siis pysyä mukana ja touhuta kanssani ensi vuonnakin. 

Kiitos sinulle rakas lukija tästä upeasta ja ikimuistoisesta vuodesta. Hyvää uutta vuotta!

18 kommenttia:

 1. Ihan mahtava vuosi sinulla! Ihania töitä kaikki <3 Toivon sinulle oikein ihanaa ja tapahtumarikasta kässävuotta 2019!

  VastaaPoista
 2. Ihania juttuja on mahtunut vuoteesi. Onnea ja iloa uuteen vuoteen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Sitä ei ollenkaan huomaa tehdessä, että miten paljon töitä vuoteen mahtuu =)

   Poista
 3. Ihana lukea, kuinka hieno vuosi sinulla ollut. Käsillä tekeminen on niin ihanaa. Toivotan ihanaa uutta vuotta ja uusia töitä käsitöiden saralta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Viime vuosi oli upea ja olen kaikesta niin kiitollinen ♥

   Onnellista uutta vuotta myös sinulle =)

   Poista
 4. Kaikkea kaunista olet saanut aikaan vuoden aikana. Olkoon alkava vuosi yhtä idearikas ja tuottoisa. <3

  VastaaPoista
 5. Ihan huimaavaa, kuinka ahkera olet ollut! Upeita, kauniita käsitöitä. Onnellista Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 6. Ihan mielettömän upeita töitä olet taas tehnyt, onnea ja iloa uuteen vuoteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥♥♥ Onnea ja menestystä myös sinne ♥♥♥

   Poista
 7. Aurinkovärjäys on mielettömän kivaa puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se on! Ja pigmenttiväreillä ihanan helppoa, kun ei tarvitse keitellä mitään =)

   Poista
 8. Kerrassaan ihania ovat kaikki työsi. Hyvää käsityövuotta 2019 :)

  VastaaPoista
 9. Upeita käsitöitä oletkin saanut aikaiseksi. Ihanaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista