torstai 22. syyskuuta 2016

Gluteenittomat puolukka-valkosuklaamuffinssit

"Älä koskaan luovu siitä, että kohdattuaan sinut ihminen on onnellisempi kuin ennen sitä."
- Äiti Teresa


Tervetuloa kahville! Katoin kuistin pöydän koreaksi ja leivoin ihania muffinsseja, jotka suorastaan sulavat suussa. Raastoin muffinssitaikinaan valkosuklaata ja sekoitin seuraksi puolukoita. Puolukat ovat ihania kirpeitä pommeja makeassa taikinassa ja huomaamattani hapuilin kolmatta muffinssia. Mielestäni nämä eivät kaipaa mitään muuta kuin kupin hyvää kahvia, mutta halutessasi voit sekoittaa tuorejuustosta ja tomusokerista kuorrutteen muffinssien päälle. Mukavaa viikonloppua! Nautitaan näistä syksyn lämpimistä ilmoista, auringosta ja ihanista kukista vielä kun niitä on. Meillä ei vielä ole ollut yöhalloja, mutta tiedän, että viimeisiä päiviä viedään.
 

Gluteenittomat puolukka-valkosuklaamuffinssit

n. 12 kpl

Näitä tarvitset:
3 munaa
1 dl sokeria
0,5 dl rapsiöljyä
3 dl Semperin Fin mixiä
2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata (itse käytin Fazerin valkoista leivontasuklaata, sillä se ainakin on gluteenitonta)
n. 2 dl puolukoita joko pakkasesta tai tuoreena

Näin se käy:
Raasta valkosuklaa karkeaksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää varovaisesti öljy. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sihtaa ne taikinaan. Lisää lopuksi suklaaraaste ja puolukat. Taikinasta tulee todella paksua. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 180 asteessa n. 15-20 min tai niin kauan, että ne ovat hitusen ruskeita päältä. Älä päästä liian kuivaksi.
 


16 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Gluteenittomia resepteejä ei ainakaan minulla ole koskaan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä =) Nämä ovat siitä ihania, että kelpaavat myös sellaisille, jotka eivät normaalisti syö gluteenittomia. Tarjoilujen kanssa pääsee helpolla, kun ei tarvitse tehdä kuin yhdenlaisia muffinsseja =)

      Poista
  2. Varmasti ihanan makuisia. Hyvää viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Sattuipa somasti. Päivällä etsin puolukka valkosuklaa muffinsien ohjetta. Kokeilen sun ohjetta, herkullisen näköisiä ovat ja varmasti maistuvia.
    Jostain tuli mieleeni, sopisiko "villivadelmat" puolukoiden
    tilalle? Mitä mieltä olet? :)
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä =) Vadelma ja valkosuklaa sopii hyvin yhteen, mutta mietin vain sitä, että tuleekohan niistä kovin makeita? Tuskin! Kannattaa kokeilla =)

      Poista
  4. Kuulostaa maistuvalta! Paljonko suklaata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset kommentistasi <3 Jotain unohtui! Nyt se on lisätty reseptiin =)

      Poista
  5. Hei, annoin sinulle palkinnon/tunnustuksen. :) Käypä kurkkaamassa: http://craftcandidate.blogspot.fi/2016/09/blogger-recognition-award_22.html

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta, näitä täytyy tehdä! Itsekin gluteeniton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä =) Mä suosittelen kokeileen! Nämä ovat mielestäni aivan ihania =)

      Poista
  7. Itsellä tulossa PartyLitet ja tarvitsisi edes jotain gluteenitonta tehdä. Nää näyttää herkullisilta! Löytyykö tuo Semperin Fin Mix ihan gluteenittomien hyllystä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Nämä ovat siitä ihania, että maistuvat myös sellaisille ruokailijoille, jotka eivät normaalisti syö gluteenitonta =)

      Semperin Fin Mixiä on meidän kaupassa ihan tavisjauhojen kanssa samassa hyllyssä, mutta osassa kaupoista taitaa olla erikseen ihan gluteeniton hylly. Semperin Fin mix eroaa perinteisestä Semperin Mixistä siinä, että tässä Fin Mixissä ei ole vehnätärkkelystä joka ei kaikille keliaakikoille sovi. Suosittelen pelaan varman päälle ja käyttään sitä =) Viettäkää mukavat kutsut <3

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Tiedän katsoa tarkasti, että otan oikeaa :) Täytyy katsoa ensin gluteenittomien osasto ja sitten jauhohylly :)

      Poista