sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Gluteeniton sitruunakakku - täydellinen kesäkakku!

"Kakku päivässä pitää farkut piukkana."
- Johanna N


Tämä ihanuus syntyi vahingossa viime talvena, kun yritin leipoa toscakakkua. Otin kakkupohjani ulos uunista ja huomaamattani maistelin puolet kakusta. Kun suljin silmäni, pystyin hyvin kuvittelemaan, miten taivaalliselta sitruunainen, kuohkea kakku maistuu tuoreiden mansikoiden kanssa. Kakku on aivan ihanaa sellaisenaan, mutta vielä parempaa se on tuoreiden marjojen kanssa. Tähän sopisi päälle vielä joku ihana makea marjakastike tai kiille, mutta en oikein tiedä, että millainen. Ehdostuksia otetaan mielellään vastaan!

Mustikoita ei ihan vielä löydy metsistä, enkä raskinut ostaa kahdeksan euron espanjalaisia pensasmustikoita, joten kaivoin pakkasesta viime kesäisiä marjoja tuoreiden, kotimaisten mansikoiden kaveriksi. Marjojen alla on makea, viime kesänä keitelty kuningatarhillo. Uskotteko, ettei kakku kestänyt kauaa, kun ukkokullan ja pikkuväen kans pääsimme sen kimppuun. Tässä on sinullekin ihana resepti, jolla voit  yllättää vaikka juhannusvieraat. Itselläni kakku laskutui keskeltä tuollaiseksi kulhomaiseksi parissa tunnissa, mutta silti se on ihanan kuohkea.

Gluteeniton sitruunakakku


Näitä tarvitset:
3 luomumunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl maitoa
½ dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
½ dl rapsiöljyä 
2 ½ dl Semperin Fin mixiä
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Päälle:
Hilloa ja marjoja

Näin se käy:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita siihen varovaisesti yksi kerrallaan maito, sitruunamehu ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne taikinaan. Sekoita hyvin, mutta varovaisesti. Kaada kakku irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasossa 180 asteessa n. 25-30 min. Kokeile tulitikulla, että kakku on kypsää. Anna jäähtyä.

Nosta jäähtynyt kakku lautaselle ja levitä sen päälle hilloa ja kippaa marjoja päälle. Koristele haluamallasi tavalla, keitä kahvit ja säästä pikkupala muillekin! Eikö ollutkin ihanaa?



11 kommenttia:

  1. Kiitos valtavasti glut. kakusta.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Ihana mietelause! :)
    Ja, kiitos reseptistä. Taidankin kokeilla heti juhannuksena, kun yksi vieraistamme noudattaa gluteenitonta ruokavaliota.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Upea ,tuotahan syö silmillään kun maistamaan ei pääse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tämä oli kyl siitä ihana kakku, ettei tätä tarvinnut varsinaisesti koristella. Mä olen niin onneton kakkujen koristelija varsinkin, jos pitää leikkiä pursottimen kanssa =)

      Poista
  4. Hauska mietelause ja niin tosi :D. Resepti menee ehdottomasti kokeiluun, kiitoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Se tosiaan pitää paikkansa =D Juuri katselin mun virkkauksin koristeltuja farkkuja, eikä ne kyl ihan näin piukat ole muutama viikko takaperin otetuissa kuvissa =D

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos =) Se oli kyl hyvää! Meilä oli kesällä kissanristiäiset ja tarjosin vieraille tätä herkkua. Ei kauaa kestänyt, kun lautanen oli tyhjä =)

      Poista
  6. Hei, voiko tällä ohjeella tehdä myös ei gluteenittoman? Eli siis ihan tavallisilla vehnäjauhoilla?

    VastaaPoista