sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Virkattu nalle nimeltä Luukas

"Mitä lupaat, se tee."
- Kiinalainen sananlasku


Kello taisi olla lähempänä yhtä perjantaiyönä kun sain viimeisen nalleni valmiiksi. Ajattelin virkata nallet viikossa, mutta en ymmärtänyt kuinka työläs amigurumi oikeasti on ja miten enemmän se vaatii keskittymistä kuin muut aikaisemmat työni. Lisäyksiä ja kavennuksia oli niin paljon, etten oppinut ohjetta ulkoa vaan sain koko ajan luntata. Kaksi viikkoa virkkasin aina kun vain oli sopiva hetki ja välillä vähän purin. Myönnän, että minulta meinasi muutaman kerran usko loppua kesken ja itku tulla, kun huomasin taas lisänneeni väärässä kohdassa tai sekoittaneeni kerrokset. Olin varmasti maailman onnellisin käsityöharrastaja, kun sain napsaista viimeisen langanpätkän poikki ja katsella valmista iloisen väristä nallekvartettia.
 
Ohje (Lucas The Teddy) oli hyvä ja se oli ihan helposti ymmärrettävä vaikka olikin englanniksi. Ainoa mikä minua jäi harmittaan oli se, että yhden nallen tekemiseen meni 62 grammaa lankaa eli yksi Blend Bamboo kerä ei riittänyt, vaan saadakseni nallen valmiiks jouduin avaamaan aina toisen kerän. Käytin kolmosen bambukoukkua ja epäilen, että minun olisi pitänyt tehdä pienemmällä, jotta nallesta olisi tullut vähän napakampi ja se olisi pitänyt paremmin muotonsa. Nallet vaihtavat nyt vähän muotoaan, kun niitä koskee ja minusta tuntuu, että saan olla koko ajan olla korjaamassa niitä. Blend Bamboo ei vain meinannut pysyä lankana vaan tuppasi leviämään jatkuvasti, joten minulla ei käynyt mielessäkään, että olisin vaihtanut pienempään koukkuun. Silmät ja nenän olen tehnyt myös ruskealla Blend Bamboo -langalla ja nyt voin hyvällä mielin antaa nallet pienemmillekin leikkijöille, kun ei tarvitse pelätä, että niistä voisi irrota pieniä osia.

Pyrin kiinnittämään raajat niin, etteivät ne ihan heti lähtisi irti, mutta ei ne vieläkään kestäisi meidän pikkuväellä. He tuntuvat rikkovan kaiken mihin koskevat ja epäilen nallen pysyvän korkeintaan viisi minuuttia ehjänä heidän käsissään. Onneksi sain tehtyä nallet niin, etteivät he nähneet niitä, sillä itkuhan siinä olisi pienillä pojilla päässyt, jos he olisivat nähneet mitä teen ja kuulleet, etteivät ne ole heille. Nämä nallet matkaavat ensi viikolla uusiin koteihinsa, kun yhden niistä saa joulukuussa syntyvä ystäväni lapsenlapsi ja kolme muuta lahjoitan Spr:lle. Ne pääsevät vastaanottokeskukseen pakolaislasten kainaloon ja toivon, että nallet tuovat iloa ja turvaa pienille yhtä paljon kuin niiden antaminen lämmittää omaa mieltäni. Mukavaa sunnuntaita ja hyvää isänpäivää kaikille isille.

38 kommenttia:

  1. Upea kvartetti! Ajattelin sanoa jotain tuosta kohteesta mihin nallet matkaavat, siis yleensä siitä että lahjoittaa jotain jonnekin, hyväntekeväisyyteen. En keksi mitään. Olen sanoinkuvaamattoman onnellinen aina kun kuulen että joku tekee jotain tuollaista. Kiitos sinulle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marjaana ♥ Mua niin harmittaa, kun en osaa neuloa sukkia ja moni hyväntekeväisyystempaus menee sen takia ohi. Ihanaa kun pystyin auttamaan edes näin =)

      Poista
  2. Voi että miten ihania! Sinulla on iso sydän ja nallet tulevat taatusti olemaan todella tärkeitä monelle pienelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira ♥ Mulle tulee näistä hyväntekeväisyystöistä itselle niin hyvä mieli, kun pääsee edes vähän auttamaan =)

      Poista
  3. Ihanat! Nuo tassut varsinkin on jotenkin tosi söpöt :) Varmasti onnelliset pienet lahjansaajat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mulla oli kaksi ohjetta, joista toinen olisi ollut ilmainen. En osannut päättää kumpaa käyttäisin ja pistin ystäväni valitsemaan, että kumpia tehdään. Onneksi hän valitsi tämän, sillä onhan nuo aivan ihania ♥

      Poista
  4. Jopas on söpöset nallet, mihinkähän väliin sais aikaa että itsekin näitä virkkaisi. Alemman postauksen neulatyyny on ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mun tarvii tehdä vielä pojille pukinkonttiin omat nallet, vaikka pelkään pahoin, ettei ne kauaa ehjänä pysy. Onpahan taas tekemistä aattoyöksi, kun niitä virkkailen =)

      Poista
  5. Täällä blogissa on aina tosi upeita käsitöitä, mutta nämä ovat kyllä kaiken huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mukavaa kuulla, että pidät töistäni ♥ Kässäbloggaus on siitä hienoa, että sellaisetkin työt, jotka lähtee eteenpäin jäävät tänne blogiin kuvina ja tekstinä muistiin ja niitä voi palata myöhemmin taas tutkimaan =)

      Poista
  6. Eikä, nuo nallet ovat aivan ihania <3 Hienoa auttamisenhalua ja tekoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mun on myönnettävä, että pinnasin tuon ohjeen aikoinaan lastensairaalaa varten. Koska sen avaamiseen on vielä aikaa, niin en ole pitänyt kiirettä sinne menevien töiden kanssa =)

      Poista
  7. Ihania ,sulosia nallukoita. Tosi hieno ajatus lahjoittaa niitä lapsille joilla ei ole mitään, oma nalle uudessa paikassa, lohduttaa ja tuo turvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Onhan tämä mun apuni hieman kuin pisara valtameressä, kun tänä päivänä niin moni on joutunut jättämään kotinsa. Toivottavasti edes kolme pientä tulee näistä onnelliseksi ja unohtaa hetkeksi kaikki kauheudet, mitä ovat nähneet ja kokeneet ♥

      Poista
  8. Ihastuttavia nalleja! Ihan innostuin että näitä voisi virkata joululahjoiksi pikkuisille, mutta kun luin kuinka työläitä ne ovat, niin voi olla että mulla tulisi liian kiirus nallejen tekoon. :)
    Kaunis lahjoitusajatus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kyl mä suosittelen kokeileen =) Mä olen hidas virkkaan ja puran aina, kun huomaan tehneeni virheen. Sen takia mulla meni kaksi päivää ensimmäisten jalkojen kanssa, mutta viimeisen nallen taisin saada jo päivässä valmiiksi =) Toki ohje on vaativa siinä mielessä, että siinä kavennellaan ja lisäillään vähän väliä, mutta kyl sä siitä selviät =) Keskity ja laske silmukat ja kerrokset =) Lopputulos on kaiken vaivan arvoista ♥

      Poista
  9. Tosiaankin suloinen kvartetti ja mitkä värit! Nuo kyllä ilahduttavat saajansa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Onneksi mulla oli varastossa iloisen värisiä bambulankoja, ettei tarvinnut lähteä lankakaupoille kesken lankalaihiksen =)

      Poista
  10. Ihania! Aivan ihania! Haluaisin rutistaa noita kaikkia! Todella kauniisti tehtyjä söpöyksiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mukava kuulla tuo, sillä ne on tehty halittaviksi =)

      Poista
  11. Ihanat nallet oot virkannu! :) Tunnen tuskasi amigurumien virkkaamisessa, niissä on kyllä näpräämistä. Itselle se hikisin vaihe on yleensä kasaaminen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Jep! Kokoaminen oli kyllä melko haastavaa! Mä en muista kuinka monta kertaa irrotin korvia ja siirsin niitä ennen kuin ne oli ne samassa kohtaa. Punaisen nallen pää on puoli senttiä vähän sivussa, enkä uskaltanut irroitttaa sitä enää, kun pelkäsin leikkaavani nallen rikki. Jostain syystä se näyttää kaikista sympaattisimmalta kun katsoo tuota kimppakuvaa =)

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mulla jäi vähän nallevaihde päälle ja nyt tekisi mieli tehdä lisää leluja vaikka ihan muut työt odottaa vuoroaan =)

      Poista
  13. Somia halittivia nalleja kera läpöisten ajatusten. Kaunista jatkoa sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mä saan huomenna hyvästellä ensimmäisen nallen ja mun on myönnettävä, että mulla taitaa tulla näitä vähän ikävä =)

      Poista
  14. Nuo värit tekee näiden söpöyteen oman lisän! Kiva ettei ne oli tylsiä ruskeita tai harmaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Hassu juttu muuten nuo värit. Mulla ei käynyt mielessäkään tehdä tavallisen värisiä nalleja vaan jotenkin oli itsestään selvää, että niiden on oltava värikkäitä. Tuo petrooli on värinä hieno, mutta nallessa se on ehkä kuitenkin vähän tumma.

      Poista
  15. Ihastuttavia nämä nallet! Niin kivan värisiäkin! Olet kyllä todella taitava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mun on myönnettävä, että ostaessani tämän ohjeen, en ollut ollenkaan varma, että osaanko mä tehdä näitä. Onneksi osasin vaikka kyllä mä jo muutaman kerran meinasin luopua toivosta. Nyt mun tekis mieli kokeilla tehdä niitä Lalylala-nukkeja, mutta kuinkahan sitä ollenkaan osaa päättää, että minkä tekisin =) Ne vasta onkin ihania <3

      Poista
  16. On kyllä hienoja! Minäkin virkkasin kaikki muumihahmot ja usko meinasi tosiaan loppua minultakin monta kertaa mutta valmista tuli ja saaja oli onnellinen muumien omistaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Lohduttavaa että muillakin amigurumit ovat tuottaneet tuskaa. Mun tars tehdä pojille pukinkonttiin nallet, kun vielä muistan ohjeen joten kuten.

      Muumit kuulostaa kyllä hienolta ja uskon, että niiden saaja tuli varmasti todella onnelliseksi <3

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pahoitteluni, että vasta nyt vastaan kommenttiisi, mutta huomasin sen vasta äsken =)

      Poista