perjantai 20. maaliskuuta 2015

Gluteeniton Baabelin torni


Poikamme 3-vuotis synttäreillä tarjosimme vieraille tavallisen täytekakun sijaan Baabelin tornia, jonka ohje löytyy Emännän keittiökalenterista. Kirjan kuvassa on kerroksittain murotaikinalevyjä ja kermaa, mutta reseptissä neuvotaan tekemään pannukakkuja. Olin hieman eksyksissä ohjeen kanssa kanssa, joten tein siitä ihan oman version. Koska kakun piti olla gluteeniton, korvasin vehnäjauhot Villasukkavuoden Marjaanan innoittamana mantelijauhoilla ja perunajauhoilla. Tällä tekemälläni Baabelin tornillani ei taida olla alkuperäisen kakun kanssa enää mitään muuta yhteistä kuin nimi ja siinä käytetyt munat ja sokeri.

Koska en ehtinyt juhlissa kuvata kakkua muualle kuin Instagrammiin, tein myöhemmin uuden ja täytin sen ehkä hieman liian runsaalla kädellä. Ihan noin hirvittävää määrää hilloa se ei kaipaa vaikka hyväähän sekin toki oli. Kakku pysyi juuri ja juuri kasassa ja leikatessa se meinasi levitä kuin jokisen eväät. Juhlissa kakun välissä oli itse tehtyä kuningatarhilloa, mutta toiseen en sitä enää raskinut käyttää. Hyvää kakku oli kaupan hillollakin täytettynä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!







BAABELIN TORNI 


Näitä tarvitset:
8 munaa
3 dl sokeria
200 g margariinia
4 dl mantelijauhoa
2 dl perunajauhoa
4 tl leivinjauhetta

Täytteeksi:
Kermaa
Hilloa
ja päälle marjoja

Ja näin se käy:
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini vaahdoksi ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita keltuaisvaahto ja kuivat aineet vatkattuun margariiniin. Kääntele varovaisesti valkuaisvaahto sekaan.
Leivitä taikina leivinpaperilla peitellylle uunipellille noin sentin paksuiseksi kerrokseksi. Taikinasta tulee kaksi uunipellillistä tai neljä pyöreää pannukakkua. En saanut tehtyä pyöreitä pannukakkuja kuin kaatamalla taikinan leivinpaperilla peiteltyyn pyöreään lasivuokaan ja paistoin aina yhden pannukakun kerrallaan. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa pannukakku sokerilla peitetylle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Levitä hillo ja kerma pannukakkujen päälle ja lado ne torniksi. Kokoa keko kermavaahtoa kakun päälle ja tee keskelle pesä, jonne kumoat marjat. Keitä kahvit ja käy kakun kimppuun!



8 kommenttia:

  1. Kulostaa ja näyttää niin namilta, että täytynee kokeilla....kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Suosittelen kokeilemaan reseptiä! Meidän synttärivieraat ainakin kehui kovasti, eikä kuvauskakkukaan kauaa jääkaapissa tilaa vienyt =)

      Poista
  2. Herkullista! Kiitos vinkista. Tämä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kannattaa kokeilla =) Mutta ole tarkka paistoajan kanssa! Hakiessani paistoaikaa, söin aika monta puolikypsää kakkupohjaa eivätkä ne olleet hyvän makuisia =)

      Poista
  3. Vesi kielellä katselen! Tätä on pakko kokeille. Tosi kaunis kahvikuppi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kerrothan sitten, miltä maistui =) Kahviastiasto on isoäitini peruja. Niistä harvemmin hörpitään kahvia, koska ovat niin ohutta posliinia ja mä ole niin onneton tiskaaja =)

      Poista
  4. Herkullisen näköinen torni, mutta koskea en uskaltaisi kun tuo manteli aiheuttaa allergiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mutta älä kokeile, jos olet allerginen mantelille! Tai voithan tehdä kakun joillain muilla jauhoilla =)

      Poista