sunnuntai 28. elokuuta 2016

Pienen pieni elefanttitehdas

Jokaisen lapsen oikea nimi on Rakas
- Tommy Tabermann


Nyt on uskomattoman upea fiilis! Sanoin kuvailemattoman upea! Tehtailin pieniä ja pehmoisia elefantteja ja nyt viimeinenkin on valmis. Yhden elefantin virkkasin ja kokosin parissa päivässä, mutta viimeisen kanssa taistelin yli viikon. Se on kaikista kaunein ja ihanimman värinen, mutta viikonloppuisten synttärijärjestelyjen vuoksi virkkausaikaa jäi kovin vähän. Törmäsin näihin jo aikoja sitten Pinterestissä ja vähän aikaa metsästettyäni, löysin elefantteille ohjeen (tässä linkki Craftsyn ohjeeseen). Ohje maksaa muutaman euron ja mielestäni se kannattaa sijoittaa, niin ei tarvitse miettiä lisäyksiä, kun saa vain keskittyä virkkaukseen. Ohje on englanninkielinen, mutta se on helppo ja mielestäni se soveltuu ihan aloittelevalle virkkaajallekin. Haastavin työvaihe oli se, että sain kiinnitettyä pään suoraan ja jalat suurin piirtein samaan kohtaan. Niin kuin tarkkasilmäisenä lukijana huomaat, niin useista yrityksistä huolimatta en siinä ihan onnistunut.

Virkkasin elefantit ihanan pehmoisesta Hjertegarnin Blend Bamboosta kolmosen koukulla. Yksi elefantti söi lankaa 70 grammaa eli neljään kului 280 grammaa. Päätin jo työhön ryhtyessä, etten osta yhtään lisää lankaa, joten käytin niitä värejä mitä kaapista löytyy ja jotka mielestäni parhaiten sointuvat yhteen. Elefanteista tuli vähän erilaisia, kun vähän muuttelin värien järjestystä ja kokeilin eri väriyhdistelmiä. Korvat vuorasin puuvillakankaalla ja silmät tein ruskealla Blend Bamboolla. Täytin elefantit löyhästi askarteluvanulla, ettei täytteet alkaisi paistaa pylväiden välistä. Pehmeän langan ja kevyen täytön vuoksi ne ovat ihanan pehmeitä ja niitä tekee mieli painella poskea vasten.

Ohjeen mukaan elefanteilla olisi pitänyt olla kukka otsalla, mutta koska yksi näistä matkustaa vastasyntyneen luokse, jätin sen pois. Minun ei tarvitse murehtia, että lähteekö kukka irti ja päätyykö se pienen suuhun. Loput kolme annan pienille ja urheille turvapaikanhakijoille, jotka ovat kulkeneet pitkän ja vaarallisen matkan. Toivon, että elefantit tuovat lohdutusta ja turvaa heille. Nyt kun elefanttitehdas on suljettu ja langat pakattu takaisin kaappiin, minun pitäisi alkaa tehdä seuraava työtäni, jonka aloittamista olen siirtänyt jo yli vuoden. Nyt on aika kaivaa mustat langat kaapista ja virkata elämäni ensimmäisen kerran mustalla. Pidäthän peukkuja, etten lyö hanskoja tiskiin! Aurinkoista sunnuntaita ja mukavaa alkavaa viikkoa. Me aletaan juhlia 3-vuotiasta kuopusta.

40 kommenttia:

  1. Voi, ne ovat syötävän suloisia! (: Ihania väriterapiaelefantteja. Ehkä näiden jälkeen sitä mustaakin jaksaa hetken?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Noh, mä yritin ottaa kaiken irti näistä väreistä ja oikein nauttia vähän niin kuin varastoon, että jaksan sen mustan kanssa =D

      Poista
  2. Vitsit miten ihana efelantti :D

    VastaaPoista
  3. Suloisia norsuja, värit aivan ihanat ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mulla olis ollut vielä paria muuta väriä, mutta ne eivät mun mielestä sopineet näiden käyttämieni kanssa =)

      Poista
  4. En kestä, nää on niin ihania! ♡ Ja ihana ajatus antaa turvapaikan hakijoille. Oispa kiva kans joskus virkata joku lelu. Pieni pandakarhu vaikkapa. Onkohan noihin virkattaviin pehmoihin suomenkielisiä ohjeita jossain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ainakin kirjoja on suomeksi, mutta mä en ole vielä netissä törmännyt suomenkieliseen ohjeeseen (tosin enpä ole pahemmin etsinytkään). Sun englanti on kyl sen verran hyvää, että englannin kielinen ohje sujuisi sulta ihan heittämällä =)

      Poista
  5. Voi miten ihania! Väritkin niin iloisia!

    VastaaPoista
  6. Onpas sympaattisen näköisiä norsuja! :)

    VastaaPoista
  7. Ihania norsuja. Olen norsufani ja noiden värikin on niin pirteä.. Tykkään =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä pidän kans norsuista ja eikös niiden muuten pitäisi tuoda hyvää onnea?

      Poista
  8. Ihanat ja hieno auttamisen haku! Ilahduttaa lukea tällaista. Kiitos!

    VastaaPoista
  9. Ihan mielettömän suloisia fantteja ❤️

    VastaaPoista
  10. Mahtava rivi fantteja. Kaikki niin kivan värisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä itse pidän eniten tuosta sateenkaaren värisestä, mutta eipä noissa muissakaan mitään vikaa ole =D

      Poista
  11. Onpa ihania ja ihana on ajatuskin antaa niitä turvapaikanhakijoille.
    Onnea myös 3-vuotiaalle kuopukselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Nämä oli niin paljon helpompia virkata kuin viime vuonna tekemäni nallet. Näin jälkikäteen en voi kuin ihmetellä, että miten siinä viimeisessä meni niin kauan =D

      Sydämellinen kiitos <3 Käsittämätöntä, miten hän on jo niin iso!

      Poista
  12. Ihania norsuja,nuo tekee saajansa onnellisiksi.

    VastaaPoista
  13. Niin suloisia, että ihan pisti minut hymyilemään <3

    VastaaPoista
  14. Onko näille missään ohjetta? :)

    VastaaPoista
  15. Ihania norsuja ja ihana idea tehdä pehmoleluja turvapaikkaa hakeville lapsille <3 Taidan ottaa tästä kopin.

    VastaaPoista
  16. Aivan ihania! Nyt tiedän, mitä terassin keinussa loppukesän (toivottavasti lämpiminä) iltoina kokeilen virkata :)

    VastaaPoista