keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Gluteenittomat hunaja-inkivääripikkuleivät

Olen käyttänyt gluteenittomassa leivonnassa vehnätärkkelystä viimeiset 15 vuotta ja minulle oli melkoinen yllätys, kun viime syksynä huomasin alkaneeni oireilla siitä. Harmikseni huomasin, ettei vehnätärkkelysjauhoja voinut ihan suoraan korvata luontaisesti gluteenittomilla ja minun on tunnustettava, etten ole kuluneina kuukausina pahemmin herkutellut. Jouduin opettelemaan uudelleen leipomaan ja aloitin ehkä sieltä helpoimmasta päästä eli pikkuleivillä. Tässä on minun ensimmäinen luontaisesti gluteeniton reseptini, jonka voin kehua olevan oikein ihana. Suosittelen kokeilemaan!


Gluteenittomat hunaja-inkivääripikkuleivät

Näitä tarvitset:
150 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
3 dl Semperin Fin Mix jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl jauhettua inkivääriä
1 luomumuna
2 rkl hunajaa

Ja näin se käy:
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja hunaja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne kunnolla joukkoon. Puristele taikina vielä käsin tiiviiksi palloksi, jos se on murumaista. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään noin tunniksi. Leivo jääkaappikylmästä taikinasta tanko, jaa se mieluisen kokoisiksi paloiksi pyörittele taikinapalloja. Paista pallot uunissa 180 asteessa n. 20 min.

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Otin sen heti käyttöön, ihan pienellä muutoksella tosin. Korvasin Fin Mix -jauhot mantelijauhoilla, laitoin niitä neljä desiä. Palloja en jaksanut pyöritellä, vaan levitin taikinan leivinpaperille ja liiskasin sen kahden paperin välissä. Leikkasin ruuduiksi heti paistamisen jälkeen. En huomannut heti niitä kuvata, eikä se enää ole mahdollista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D =D Katosiko keksit mystisesti pelliltä? Mulla kävi samalla tavoin, kun tein näitä. Päättelin et resepti on silloin valmis, kun pikkuleivät katosi yhdessä päivässä lautaselta. Nykyään mun on pakko pitää niitä laatikossa, etten söisi kaikkia heti =)

      Kiitos mantelijauhovinkistä! Mun pitää kokeilla kans!

      Poista
    2. Ja se että pitää keksejä laatikossa ei näköjään auta. Se laatikkokin on piilotettava =)

      Poista
    3. Eikä se piilottaminenkaan auta, itseltään kun on lähes mahdotonta piilottaa. :)

      Poista