perjantai 19. syyskuuta 2014

Virkattu syksyinen kukkaköynnösJoko olette saaneet tarpeeksenne kehäkukista? Minä en. Ne ovat edelleen ihania. Paljastin jo aikaisemmin, että koukullani on jotain suunnattoman suurta ja ihanaa. No, nyt se on valmis ja on aika esitellä se teille. Syksyn kukat ovat innoittaneet minua tähän työhöni. Komeana kukkivan maa-artisokan lisäksi vangitsin koukulle auringonkukkia ja niitä aivan ihania kehäkukkia. Osallistuin työlläni ABC:n ja Novitan järjestämään neulegraffititempaukseen, joka toimi lähtölaukauksena Tays:in keskospipokampanjalle. Koko Teivon ABC-asema koristeltiin erivärisin, toinen toistaan ihanemmin neulegraffitein. Tämä oli ensimmäinen neulegraffitini ja halusin tehdä siitä hieman erilaisen. Hieman minua aluksi arvelutti, miten köynnökseeni suhtaudutaan, sillä se ei ollut tavanomainen graffiti. Mutta halusin kuitenkin tehdä jotain sellaista, jossa on aavistus minua.

Kaikki käyttämäni langat ovat varastojeni uumenista löytyneitä virkkauslankoja. Vihreän kerän ostin kranssia varten ja loput ovat kirppislöytöjäni. Vihreää lankaa jäi vielä niin paljon, että voin tehdä siitä vaikka muutaman köynnöksen ja kranssin lisää. Olen ihan varma, että tuo kerä on ehtymän. Se ei lopu ikinä! Tai se johtuu siitä, että ohutta lankaa oli alunperin siinä 500 g. Virkkasin aluksi vihreästä langasta pohjaksi noin parin sentin paksuisen putken, jonka jälkeen siirryin kukkien ja lehtien kimppuun. Maa-artisokan kukkaa lukuun ottamatta, kaikki kukat ovat Caitlin Sainion kukkakirjasta (suosittelen!). Maa-artisokan kukka (joka ei kyllä taida näyttää maa-artisokan kukalta) on oma mallini ja annan teille myöhemmin sen ohjeen.


Yli kaksi metriseen kukkaköynnökseen upposi lähes neljäkymmentä lehteä ja yli kolmekymmentä kukkaa. Valmiit, päätellyt kukat ja lehdet ompelin neulalla ja langalla kiinni putkeen. Pääsin pienemmällä päättelyllä virkkaamalla auringonkukkaa lukuun ottamatta vain yksivärisiä kukkia. Kukkien keskustoiksi laitoin erivärisiä nappeja ja lehdissä on muutamia kirkkaita nappeja vesipisaroina tuomassa köynnökseen pilkettä. Ainuttakaan kukista tai lehdistä en silittänyt, sillä kokemuksesta tiesin, etteivät pitsikukat kestä silittämistä minun kaksikymmentä vuotta vanhalla halppis silitysraudalla. Suurimmat kukista pingotin pariksi päiväksi, jotta ne saisivat oikean muodon.

Kukkaköynnökseni on kietoutuneena Salen kassan tolppaan. Sen pitäisi olla siellä nähtävissä lokakuun loppuun. Minulla kävi pieni ajatusvirhe kootessani köynnöstä, en huomioinut sitä, että suuret lehdet ja kukat alkavat roikkua ajan mittaan. Onneksi sain hyvän neuvon kukkien tukemista siimalla ja se vinkki pelasti köynnöksen. Toivottavasti se pysyy ryhdissään tämän reilun kuukauden eikä kukat ala käpristyä ja roikkua.

Köynnöksen virkkaus on ollut aivan ihanaa! Vaikka minulle tuli sen kanssa hirvittävä kiire ja sain sen valmiiksi ripustuspäivää edeltävänä yönä, olen nauttinut köynnöksen tekemisestä valtavasti. Syksy on ollut ihanan lämmin ja olen saanut virkata terassillamme auringon paisteessa ja nauttia pienten kukkien värimaailmasta, joka on niin minun omiani: punaista, vihreää, ruskeaa ja keltaista! Köynnös on pullollaan toinen toistaan ihanampia, lämpimiä syysvärejä. Pienet kukat valmistuivat nopeasti ja minusta tuntui, että työ eteni vauhdilla. Kukkaköynnöksen virkkaus on ollut puhdasta iloa ja terapiaa mielelle.


Kiitokset.

Haluan kiittää Pirkanmaan Osuuskauppaa upeasta projektista, johon oli mahtavaa saada osallistua. Valtavan suuri kiitos myös muille kanssavirkkaajille ja –neulojille hienoista graffiteista, sekä paikalla olleille ripustajille. Erityiskiitos Ristiin-Rastiin -blogin Tuulalle, joka oli mukana touhuamassa ja neuvomassa. Kiitos myös Novitalle 7-Veljestä langoista, joita saimme kotiin vietäväksi. Eiköhän niillä peitellä monet pienet varpaat tulevana talvena.

En olisi pystynyt osallistumaan tähän projektiin ilman ihanaa miestäni. Työpäivän päätteeksi ja viikonloppuisin hän lähti ulkoilemaan lasten kanssa saadakseni työrauhan. Suurin ja rakkain kiitos siis miehelleni, että mahdollistit tämän.

Tapahtumasta ja muista graffiteista löytyy kuvia ainakin Ristiin-Rastiin -blogista. Kannattaa käydä vilkaisemassa!

7 kommenttia: