perjantai 9. lokakuuta 2015

Gluteeniton puolukka-suklaakakku

"Äiti on taas syönyt kaiken suklaakakun." 


Oikeastaan en tehnyt tällä kertaa uutta reseptiä vaan hioin vanhan ja hyväksi todetun suklaakakun ohjetta ja heitin sekaan puolukoita. Lopputulos on taivaallisen ihana puolukka-suklaakakku, joka on tietysti myös gluteeniton. Olen melko varma, että reseptini on onnistunut, kun iltapäivällä leivotusta kakusta ei enää ollut parin tunnin kuluttua kuin muutama muru jäljellä. Yllätyksekseni myös meidän pikkuväki piti tästä ja sain kuulla hieman vastalauseita kun selvisi, että kaikki herkut ovat taas kadonneet parempiin suihin.

Näitä tarvitset:
125 g margariinia
3 rkl kaakaojauhetta (kukkurallista)
3 luomu munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl maitoa
1 rkl vaniljauutetta
1 dl Semperin Fin Mixiä
2 tl leivinjauhetta

n. 3 dl puolukoita

Näin se käy:
Laita uuni lämpenemään. Sulata kattilassa margariini ja sekoita siihen kaakaojauhe. Nosta sivuun hetkeksi, jotta seos vähän jäähtyy. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita siihen maito ja jatka vatkaamista vielä vähän aikaa. Sekoita varovaisesti sekaan vaniljauute. Sihtaa jauho-leivinjauheseos ja kääntele taikina hyvin. Kaada sekaan jäähtynyt margariini-kaakaoseos ja sekoita se huolellisesti sekaan. Varo, ettei vaahto lässähdä. Lisää 2 dl puolukoita ja säästä loput valmiin kakun päälle koristeeksi. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (halk. n.24 cm) ja paista n. 40 min. 180 asteessa. Kokeile tulitikulla, että kakku on varmasti kypsää. Anna jäähtyä ja nosta varovaisesti tarjoiluastialle. Ripottele päälle tomusokeria ja kippaa päälle loput puolukat kasaksi. Herkuttele makean, vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

10 kommenttia:

  1. Sulla on ihan liikaa kauniita ja ihania tavaroita :) Nättejä ja kotoisia kuvia muutenkin, tykkään! Ihan mun makuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ukkokulta on varmaan hieman eri mieltä, kun joutuu katselemaan päivittäin tätä tavaramäärää =)

      Poista
  2. Herkullisen näköinen kakku ja samoin sinun kuvasi =))

    VastaaPoista
  3. Huhhuh! Tätä on pakko testata!

    VastaaPoista
  4. Tätä täytyy todellakin testata! Itse en ole laisinkaan leipojatyyppiä, eli mietin että voiko tuon vaniljauutteen korvata vaniljasokerilla vai onko tuo uute oleellinen (jos hankin sellaisen, jää se ikuisiksi ajoiksi pyörimään yhden käyttökerran jälkeen kaappiin)? Ps. ihana kattaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♡ Vaniljasokeri käy varmasti ihan hyvin uutteen tilalle, mutta mä jäin vähän arpoon sitä määrää. Kokeilemallahan se selviää =) Laittaisin ehkä maitoa pikkusen lisää, jos uute jää pois ja tilalle tulee kuiva-aine =)

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta. Muokkaan siitä vielä maidottoman niin pääsen herkuttelemaan

    VastaaPoista