lauantai 7. huhtikuuta 2018

VIRKATTU ILOPILLERI-KASSI


"Muoti on niin sietämätön kurjuuden muoto, että meidän pitää muuttaa se joka kuudes kuukausi. "
- Oscar Wilde
Olen jo pitkään kaivannut kassia, jossa voisin kuljettaa kansiota, muistikirjaa ja muita koulutarvikkeita, joten tämä kassi tuli kuin tilauksesta. Kokeilin Ilopilleri-ruudun virkkausta ja koska se oli niin mukava ja helppo malli, niin niitä tuli valmiiksi nopeasti niin monta, että sain niistä itselleni kassin. 


Virkkasin kassin Dropsin Pariksesta ja ruutuja kassiin tuli yhteensä 27 kpl. Virkkasin palat kiinni toisiinsa nurjalta puolelta ja kassin yläreunaan virkkasin vielä kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita, jotta sain reunasta tukevan. Kassin sangat virkkasin Pinterestistä bongaamani ohjeen mukaisesti (Tässä linkki Pinterest-ohjeeseen). Virkkasin aloitusketjuun 115 ketjusilmukkaa, jotta kahvoista tuli niin pitkät, että pystyn kantamaan kassia olkapäällä. Ohjeessa sankojen sisään laitetaan narua, mutta koska en löytänyt sopivaa, taittelin sankojen sisään maton kanttinauhaa ja ompelin ne käsin kiinni. Sisällä kulkevan nauhan pitäisi estää sankojen venymisen ja ainakin nyt sangat ovat ihanan napakat. Sangat ovat kassin sisällä ainakin viitisen senttiä, että sain kiinnitettyä ne mahdollisimman pitkältä matkalta. Näin kassin reuna ei toivon mukaan veny, kun siihen tulee painoa.
Ompelin kaapista löytyneestä kankaan palasta vuoren kassin sisälle. Koska olen vieläkin niin onneton ompelija, ompelin sen piilopistoin kassin reunaan kiinni. Poiketen edelliseen kassiini, tähän ompelin taskut sisälle! Viimeksi oikaisin taskujen ompelusta ja kuinkahan monet kerrat kirosin niiden puuttumista, kun etsin laukun pohjalle kadonneita avaimia. Nyt taskuja on peräti kolme: yksi kännykälle, rahapussille ja avaimille ja yksi aarteille. Kassin pohjalle laitoin ohuen vanerilevyn, jota kassi pitää muotonsa, kun sinne tulee tavaraa. Päällystin sen vanhalla lakanakankaalla, kun hukkasin vuorikankaan jämät tässä vaiheessa. 


Ajattelin aluksi, että teen ihan lituskaisen kassin, mutta Instagramissa minua neuvottiin tekemään palat myös reunoille ja onneksi uskoin viisaampiani, sillä kassista tuli aivan ihana.  Nyt se on myös käytännöllinen, kun siihen mahtuu paljon enemmän tavaraa. Pidän siitä valtavasti ja olin niin mielissäni, kun näytin sitä ukkokullalle, hän sanoi, että sehän näyttää ihan putiikista ostetulta! Yhtä asiaa en tosin ymmärrä. Miten ihmeessä keksin tehdä valkoisen kassin? Tein kassin hyllystäni löytyneistä langoista, mutta olisin voinut kai valita siihen jonkun toisenkin värin. Voi olla, että se on parin kuukauden käytön jälkeen vähän eri värinen.
Drops Designin Paris -lankaa kassiin kului n. 450 grammaa (sisältää myös yhdistämiseen käytetyn langan).
Käyttämäni värit: 
Luonnonvalkoinen 17
Vaalea turkoosi 02
Tumma turkoosi 10
Keskilila 31
Tumma lila 08
Pistaasin vihreä 39
Vaalea mintunvihreä  21

Ilopilleri-ruutu on Toikan malli, jonka virkkausta opetin taannoin Toikan Lankariehassa. Ohjeen löydät heidän verkkokaupastaan (tässä linkki).

10 kommenttia:

 1. Tosi kaunis kassi. :) Ja varmasti käytännöllinen, kun on tuon mallinen ja on taskut ja kaikki. Raikkaan keväinen väritys myös, toivotaan, että pysyy valkoisena pitkään... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mun piti tämäkin oppia kantapään kautta, että ne taskut on ihan ehdottomat laukussa =)

   Poista
 2. Ihana kassi! Värit on todella kauniit! oikea ilopilleri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja =) Mä luulen, että tuo palan nimi tekee ruudusta ja kassista vieläkin ihanemman <3

   Poista
 3. Kaunis kassi, iloisin värein. Tykkään =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä on ihan selvästi kesä jo mielessä, kun kassista tuli tämän värinen =)

   Poista
 4. Kauniit värit, kyllä ton nimi voi olla ilopilleri.
  Kätevä kun panit vuorin ettei tavarat tuu läpitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän vuoritetuista kasseista just sen takia, että se estää tavaroita karkailemasta ja sit se tekee kassista heti vähän siistimmän ja huolitellumman näköisen. Ja antaahan se toki ryhtiäkin =)

   Poista
 5. Oi, tuollainen kassi sopisi hyvin veneilykassiksini. Taidan vinkata äidilleni, jos hän kassin minulle tekisi.

  VastaaPoista