torstai 5. helmikuuta 2015

Virkatut tennaritTässä ne nyt sitten ovat! Valokuvaajan ottamat kuvat virkatuista tennareistamme. Mitä sanotte? Tämä on varmasti yksi mieleenpainuvimmista projekteistani. Ystäväni toiveiden mukaan tehdyt tennarit poiki kaksi tossuparia lisää ja vielä kuvaukset päälle. Olin aluksi järkyttynyt ystäväni väritoiveesta. Oranssia ja lilaa? Ihan oikeasti? Siis voiko tennareita tehdä muullakin värillä kuin vain valkoisella pohjalla? Ystäväni tennarit olivat niin hienot, että päädyin jatkamaan samalla mallilla ja lopputuloksena on iloinen värisuora. Eriväriset kengännauhat löysin urheiluliikkeestä kruunaamaan koko komeuden.

En olisi osannut tehdä tennareita ilman Harakan ohjetta, mutta pari muutosta siihen tein. Käsialani on luultavimmin hieman löyhempi, joten tiputin muutaman silmukan pois pohjasta. Siinä on kapeimmillaan vain kuusi silmukkaa ja leveimmillään kymmenen. Tennarin kärkeä muutin myös siten, että tein alkuun vain seitsemän silmukkaa ja lisäsin aina silmukan per kerros ja lopuksi tein pari kerrosta ilman lisäyksiä. Tällä tavoin kärjestä tuli hieman pyöreämpi. Tossut on tehty kaksinkertaisella seiskaveikalla ja lankaa niihin kului yhteensä 900 grammaa, mutta jouduin ostamaan neljä kerää lisää eli lankavarastoni keveni vain 300 grammalla. 

Kuvaajamme joutuu odottamaan hetken tennareitaan, sillä taisin muutaman kerran vannoa näitä tehdessä, etten enää ikinä tee ainoatakaan paria. Tästäkään projektista en meinaan selvinnyt ilman purkajaisia.  Ensin tein liian isoja tossuja ja sitten liian pieniä tai huomasin tennareissa olevan virheitä, joista en päässyt yli kuin nyppäämällä langan päästä kiinni ja purkamalla. Oranssi-lilat tennarit purin viisi kertaa ja fuksia-lilat valmistuivat kolmannella yrittämällä, mutta omani teinkin kerralla. Vielä en ole raskinut ottaa omiani käyttöön, etten heti sotkisi niitä. Ovatkohan tytöt jo kävelleet omansa puhki?

P.s. Virkattujen tennareiden ohje löytyy nykyään Ravelrystä!

19 kommenttia:

 1. Onpa tytöillä hauskaa. Mitkä ilotennarit jalassa! Kaik on niin kohillaan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tää oli kyl kaiken kaikkiaan aikas ihana projekti, vaikka vähän tuskailin tossuja tehdessä. Lopputulos oli kuitenkin kaiken sen arvoista =)

   Poista
 2. Upeita kuvia! Upeat tennarit! Tästä postauksesta tuli niiiiiin hyvälle tuulelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Näitä kuvia katsellessa, mä oon todella iloinen ja hyvillä mielin, et päädyin purkaan, purkaan ja vielä kerran purkaan =) Mut nyt taas jotain ihan muuta. Pidä peukkuja, että selviän ilman purkaamisia =)

   Poista
 3. Vau, hianoja kuvia hianoista tennareista!

  VastaaPoista
 4. Komppaan edellisiä: hienoja tennareita ja kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat ja kiva että niitä on näin paljon! :) Ihanaa väriterapiaa helmikuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kuvien valitseminen tähän postaukseen ei ollut ihan helppo homma. Mun ois tehnyt mieli laittaa kaikki, mutta ajattelin että tulee vähän tunkua, jos yhdessä postauksessa on 22 kuvaa tennareista =)

   Poista
 6. Tosi hienoja kuvia ja upeat tennarit. :)

  VastaaPoista
 7. Nää on aivan ihania! Ja erityisesti siksi, ettei ole niitä perinteisiä valkoisia pohjia, vaan tarpeeksi väriä. En minäkään olisi tullut ajatelleeksi oranssin ja liilan yhdistämistä, mutta nehän ovatkin aivan ihanat yhdessä!

  Pakko tunnustaa: alkoi virkkaussormet syyhytä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) No en olisi minäkään. Kaikki kunnia tosiaan kuuluu mun kaverille, joka halusi sen väriset. Ilman niita ei olisi tätä koko juttua syntynyt =)

   Mä suosittelen =) Mut kannattaa tehdä napakat jalkaan, koska ne venyy ja löystyy tosi nopsaa. Mun omat oli tehdessä ehkä jopa liian pienet, mutta ne venyi sopivaksi jo pelkistä sovituksista. Saas nähdä miten käy pesun kanssa =)

   Poista
 8. Ihan älyttömän IHANAT!!! ♥♥♥♥♥
  Voi vitsi miten hyvät väriyhdistelmät, just näin ne pitääkin tehdä. uskaltaa kokeilla eri vaihtoehtoja!
  Itse teen aina just eikä melkein jalkaan sopiviksi, koska venyvät hieman. Pesen pesupussissa ja ne ovat sen jälkeen kuin uudet. Jos laitat pohjaan sinellistä saatavaa liukuestelateksia, niin ei tule kulumia pohjaan kovinkaan helposti.
  Kärjen teen myös nykyisin 7 silmukalla ja levennän kolme kertaa. Näin saa pyöreämmän kärjen, en vain ole saanut ohjetta päivitettyä vielä... ehkä joskus.
  Kiitos vielä linkityksestä =D
  Ja laitahan tennarisi jalkaan! On ne NIIN upeat =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja valtavan suuri kiitos, että olit tehnyt niin hyvät ohjeet. Ilman sun videota mun tennareissa ei olis kärkeä lainkaan =)

   Mun tarvii muistaa toi liukuestelateksi, kun seuraavan kerran käyn ostoksilla. Sitä olis hyvä laittaa ainakin noiden meidän pikkuväen tennareihin =)

   Poista
 9. Upeita tennareita!
  Mukavaa kohdata joku toinenkin, jota virheet jää kiusaamaan ja jolle purkaminenkin kuuluu työvaiheisiin👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Purkaminen on kyl sellainen asia, että se harmittaa siinä tehdessä, kun tuntuu, etten saa koskaan työtäni valmiiksi. Jälkikäteen on kuitenkin aika upea fiilis, kun saa katsella virheetöntä työtä <3

   Poista