maanantai 19. toukokuuta 2014

Virkattu kukkakranssi


Kranssi on valmis! Se on vihdoin valmis! Myöhästyin viikolla enkä ihan saanut tehtyä sitä äitienpäiväksi. Vaikka kukkia ja lehtiä oli ihana virkata, olen silti onnellinen kun sain sen pois käsistäni. Koska kranssissa oli niin monta työvaihetta, sen teko oli vaihtelevuuden vuoksi mukavaa. Minun on kuitenkin myönnettävä tuskastuneeni moneen kertaan sen kanssa.

Tiesin ettei kranssia virkata yhdessä päivässä, mutta en ihan ymmärtänyt kuinka suuritöinen se olisi. Aloittaessani maaliskuun alussa urakkaa pähkäilin kahden eri kranssikoon kanssa. Minulla oli ostettuna kaksi erikokoista styrox-kehää, enkä oikein osannut päättää kumman tekisin. Päätin tehdä suuremman, koska minulla oli hyvin aikaa varattuna kranssin tekoon. Kerkeäisin hyvin kahdessa kuukaudessa virkata kaikki kukat ja lehdet kranssiin.

Kaksi kuukautta kuitenkin vierähti nopeasti. Kranssiin meni kaiken kaikkiaan lähes 80 kukkaa ja 50 lehteä. Lisäksi ompelin siihen mummoni katkenneesta helminauhasta meripihkahelmiä (joiden aitoudesta en mene takuuseen). Vihreää lankaa lukuun ottamatta, käytin pois varastojeni puuvillaisia virkkauslankoja. Koska vihreää oli niin valtavasti, en tehnyt lehtiä sen lisäksi kuin vanhasta akryylilangan jämästä. Kukat tein viidestä eriväristä ja perhosiin käytin mummoni liukuvärjättyä puuvillalankaa. Valmista kranssia katsellessa olen onnellinen, etten käyttänyt ihan kaikkia lankoja, joita suunnittelin käyttäväni. En välttämättä olisi enää hallinnut niin montaa väriä, vaan kranssista olisi tullut sillisalaatti.


Virkkasin kukat aina kymmenen kappaleen erissä ja päättelin ne heti. Lehtien teko oli ihanan helppoa, kun virkkasin langanpätkät lehden sisään. Olisin varmasti lyönyt hanskat tiskiin, jos minulla olisi ollut 130 kukkaa ja lehteä kerralla pääteltävänä. Tuskaisin vaihe oli varmasti styroxin peittävän kappaleen teko. Tein siihen valkoiset raidat vain siksi, että sen virkkaus olisi minulle mieluisampaa. Minusta kuitenkin tuntui että se jatkui ja jatkui.

Kranssin kokoaminen vei huomattavasti pidempään kuin mihin olin varautunut. Kranssin reunusta kiertää tumman vihreät lehdet ja vaaleampaa vihreää olen käyttänyt vain kranssin päällä olevissa koristelehdissä. Kukat ovat kranssin päällä. Jouduin vielä virkkaamaan lisää kukkia ja lehtiä kun minusta reunoilla oli muutamia paljaita kohtia, jotka huusi täytettä. Olen tyytyväinen ja hieman jopa ylpeä itsestäni, kun olin kärsivällinen ja virkkasin lisää. Olisi ollut turhaa oikoa kun siihen mennessä olin jo tehnyt niin paljon.


Noh, mitä mieltä olette? Mielestäni se on äärettömän kaunis! Lopputulos on kaiken sen vaivan arvoista. En ole tuhlannut aikaani kuluneena kahtena kuukautena. Vaikka kranssissa oli tekemistä, se on niin kaunis, ettei varmasti jää viimeiseksi. Ostamastani pienemmästä styrox-kehästä voisin tehdä ovikranssin oveemme tai lahjan isoäidilleni. Tai sitten ostan toisen kehän ja teen molemmat.

Työn ollessa loppusuoralla päätin, etten aloita uutta työtä ennen kuin olen siivonnut (näkisittepä kotimme), laittanut tavarat paikoilleen (keittiömme pöydän kulmilla on outoja lehti- ja kirjakasoja), siivonnut lasten vaatekaapit (käsittämätöntä miten nopeasti he kasvavat), huoltanut taimilapseni (Saharassakin on vehreämpää kuin taimihyllyssäni) ja ottanut ainakin yhdet hyvät päiväunet (jotta sain kranssin tehtyä, nipistin lisäaikaa siitä mistä en olisi saanut, eli nukkumisesta). On outoa olla ilman keskeneräistä käsityötä. Muutaman päivän annan kuitenkin käsieni levätä ja keskityn muihin asioihin. Sitten voin taas innolla tarttua koukkuun.
 
 

38 kommenttia:

  1. Kannatti tehdä! On niin kaunis, etten osaa sanoiksi pukea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jatta =) Onneksi en käyttänyt enempää värejä kranssiin. Se olisi ehkä ollut liian riemunkirjava, jos olisin mennyt alkuperäisellä "väripaletilla" =)

      Poista
  2. Onpa tosi kaunis, ison työn olet tehnyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kranssi oli hieman suurempi töinen kuin mitä luulin. Kukkia ja lehtiä oli kuitenkin mukava virkata kun ne valmistuivat nopeasti =)

      Poista
  3. Ooh miten upea kranssi! On siinä ollut näpertämistä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Siinä todellakin oli näpertämistä =) Mietin juuri etten ole tainnut katsella pariin kuukauteen telkkaria (jos piirrettyjä ei lasketa). Isäntä on ollut tyytyväinen kun on saanut katsella rauhassa omia ohjelmiaan =)

      Poista
  4. Tosi kaunis kranssi! Eikä lakastu. :)

    VastaaPoista
  5. Näyttää työläältä :O Mutta näyttävä!

    Mulla on sulle haaste: http://anarchknit.blogspot.fi/2014/05/haaste-kerta-se-on-ensimmainenkin.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kaksivuotias uhmis on kasvattanut kummasti kärsivällisyyttäni =)

      Kiitos haasteesta! Käyn kurkkaamassa =)

      Poista
  6. Aivan äärettöman kaunis!
    Olen näitä virkattuja kransseja ihastellut muissakin blogeissa ja päättänyt, että joskus minäkin vielä teen itselleni kranssin. Vielä ei ole sen aika ollut, mutta joskus!
    Ihanaa, että näitä muiden kransseja pääsee ihastelemaan sitä oman valmistumista odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Suosittelen kranssin tekoon varaan aikaa ja riittävästi herkkuja. Mä söin viimeisten kolmen päivän aikana viisi pussia Hopea Toffeeta =D

      Poista
  7. Todella kaunis kranssi ♥
    Tykkään tuhannesti !

    VastaaPoista
  8. Nyt menin sanattomaksi...tuo on jotain niin upeeta ja kaunista. Oot kyllä ollut ahkera ja taitava. Kranssi on täydellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tintsu =) Pidän itsekin lopputuloksesta =) Mä aina ihailen toisten käsityöihmisten värien käyttöä. En itse omaa sellaista värisilmää, et yhdeltä istumalta tietäisin mitkä värit sopiin keskenään. Tämä kranssi yllätti iloisesti =)

      Poista
  9. Oh wow this is gorgeous so wonderful. Gr Marja

    VastaaPoista
  10. Mielettömän kaunis kranssi <3, Mistä oot löytäny noin ihanan kukan mallin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kaikki kukat on tehty Sainion kukkakirjan ohjeilla. Värejä olen muuttanut äitini lempiväreiksi =)

      Poista
  11. Upea kranssi! Tämä sai paljon kehuja myös fb-ryhmässä Askartelun salat :) Käypäs kurkkaamassa.

    VastaaPoista
  12. Todella upea. Tekee mieli aloittaa itsekkin tuollaisen tekemisen niin kaunis tuo on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu =) Suosittelen =) vaikka kranssi oli suuritöinen, sitä oli mukava tehdä. Lehdet ja kukat virkkasi nopeasti, joten työ eteni vauhdilla ja oli vaihtelevaa =)

      Poista
  13. aivan mieletömän ihana kranssi ja pakko on saada jostain tuo kirja...missäköhän kirjoja voisi tilata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä voin kyl lämpimästi suositella tätä virkkauskirjaa. Siinä on paljon erilaisia kukkia ja ohjeet selkeitä. Mä virkkasin kaikki kukat ja lehdet pelkillä kaavakuvilla. Oman kirjani tilasin muistaakseni Adlibrikseltä ja tuota kirjaahan saa myös suomenkielisenä =)

      Poista
  14. Todella ihana kranssi. Bongasin sen tuolta sivusta heti! Miehen korvikekin oli kyllä ihan hauska, mutta tämä kiinnitti huomioni. Voin vain kuvitella työn määrää tuohon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kranssissa oli kyl melkoinen näpertäminen ja se taitaa olla mun lemppari töitä. Mun on myönnettävä, että mun tekis mieli tehdä toinenkin mutta veikkaan että en tee toista noin isoa. Semmoinen pieni ovikranssi voisi olla mukava tehdä =)

      Poista
  15. Sopii ollakin ylpeä tuommoisesta lopputuloksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tässä oli niin iso työ, että en ole toista samanlaista tehnyt, vaikka mieli tekisi =)

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Kiitos =) Nyt kun pari vuotta on kulunut tästä urakasta ja sen suuruus on jo unohtunut, niin olen huomaamattani alkanut suunnitella toista saman tyylistä =)

      Poista