lauantai 15. joulukuuta 2018

VIRKATUT JOULUPALLOT


Virkkasin pari vuotta sitten kohoraitaisia joulupalloja, joista tuli niin ihanat, että ne ovat roikkuneet meidän olohuoneessa siitä lähtien. Yksiväriset pallot eivät ole niin jouluiset, että ne käyvätkin ympärivuotisiksi koristeiksi toisin kuin nämä piparminttupalloni. Virkkasin jouluiset piparminttupallot samalla ohjeella kuin aikaisemmat pallot, mutta käytin niissä yhden värin sijaan kahta.


Piparminttupallot on virkattu Pirkanmaan Kotityön joulun punaisesta ja vitivalkoisesta Pirkka Puuvillasta. Pallojen sisällä on 8 cm styroxpallo. Virkkasin pallot kirjovirkkauksena niin, että kohopylväät virkkasin punaisella ja pohjan pylväät on virkattu valkoisella. Palloja ei ole virkattu normaalilla kirjovirkkaustekniikalla vaan niin, että lanka jota en käyttänyt, kulki vapaana takana. Käsittääkseni kirjoneuletta tehdessä lankaa kuljetaan samoin. Näin virkkuusta tuli siistimpää, kun lanka jota ei käytetä, ei pilkistä silmukoiden välistä - ei ainakaan niin paljoa.
 
Palloja virkatessa kirjoitin samalla ohjeen uusiksi ja tarkistin sen. Vanha ohje kun taas oli hieman epäselvä, mutta nyt sen pitäisi olla kunnossa. Ohje löytyy päivitettynä täältä. Jos haluat virkata pallot kaksivärisenä, niin aloita sillä värillä, millä virkkaat kohopylväät ja ota pohjan väri mukaan vasta kerroksella kaksi. Virkkaa jokaisen pylvään viimeinen langan kierto pohjavärillä, niin kuviosta tulee siisti. Kun pallo on valmis, virkkaa vielä yksi kerros kohokiinteitäsilmukoita tai -piilosilmukoita samalla värillä millä virkkasit kohopylväät, jotta saat viimeisen kerroksen pohjan värin piiloon.


Tapaamme taas seuraavan kerran ensi torstaina, kun joka vuotinen Käsityöblogit -ryhmän joulukalenterin luukku aukeaa täällä blogissani. Joulukuu on silloin jo pitkällä, mutta ajattelin silti tarjota sinulle uuden ihanan ohjeen, jota varten tarvitset kolmea väriä Pirkka Puuvilla -lankaa yhteensä 22 grammaa tai jotain muuta vastaavan paksuista puuvillalankaa, vähän vanua, pari isoa helmeä ja kristallin (n.2 cm korkeus ja leveys). Kannattaa siis varautua, sillä luvassa on jotain aivan ihanaa ja erilaista! Mukavaa viikonloppua ja joulun odotusta! 
10 kommenttia:

 1. Ihanat piparminttuset joulupallot! <3

  VastaaPoista
 2. Tuo vinoraitainen polkkapallo onkin oikein mehevä. Itsekin huomaan, että ohjeiden päivittäminen on joskus paikallaan. Jonkun ajan kuluttua kun ohje on hautunut alitajunnassa ja lähtee tekemään ohjeen mukaan uudelleen, sitä ohjetta katsoo ihan uusin silmiin ja huomaa mihin tarvitaan tarkennuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Se tosiaan on herkullinen =)

   Ohjeiden kirjoitus on haastavaa, mutta senkin oppii, kun aikansa harjoittelee. Olen tänä vuonna kirjoittanut pari ohjetta uusiksi, kun on käynyt niin, etten ole parin vuoden tauon jälkeen itsekään osannut virkata niiden mukaan =D

   Poista