sunnuntai 29. joulukuuta 2019

VUODEN 2019 KAUNEIMMAT KÄSITYÖNI
Vuosi lähenee loppuaan ja kuten aikaisemmin, haluan päättää vuoden postaukseen, jossa käyn läpi kuluneen vuoden kauneimmat käsityöni. Vuoteen on mahtunut monta silmukkaa, monta kangaspuiden polkaisua ja monta värilientä, jotka ansaitsevat vielä kerran päästä valokeilaan.


Elämäni on muuttunut vuoden aikana paljon. Aikaisemmin käsitöiden tekeminen on ollut harrastus, tapani rentoutua ja värjäyskursseille pääseminen on ollut harvinaista herkkua. Nyt saan tehdä käsitöitä päivittäin ja vieläpä useamman tunnin. Aloitin syksyllä kudonnan artesaanin opinnot Hämeenlinnassa ja odotan innolla, että loma loppuu ja pääsen taas kouluun oppimaan uutta!


Opiskelun ohessa teen kahta työtä. Virkkauskurssini Valkeakoski-Opistossa jatkuvat keväällä 2020 kolmella kurssilla. Kurssien pitäminen on mukavaa ja toivon, että kurssini jatkuvat myös syksyllä. Teen myös neulesuunnittelua ja toivon mukaan saan ensi vuonna suunnitella lisää ohjeita lehtiin. Kahden lapsen äitinä aika käy välillä tiukoille, mutta olen päättänyt edetä päivän ja projektin kerralla.


Keräsin vuoden kauneimmat käsityöni aihealueittain ja aloitan virkkauksilla, joista blogini tunnetaan parhaiten. On ollut kuitenkin ilo huomata, että yhä useampi kudonnan harrastaja on löytänyt tiensä tänne. Yllätyin kuitenkin kun huomasin, että vuoden toiseksi luetuin postaukseni on värjäysaiheinen.

 

Vuoden luetuimmat postaukset olivat:

VUODEN 2019 KAUNEIMMAT VIRKKAUKSETOlen ottanut tavoitteekseni, että teen tarpeellisia ja käytännöllisiä käsitöitä. Niinpä tänä vuonna virkkasin itselleni kaksi paitaa: villapaidan sekä isoäidinneliöstä kootun tunikan. Kesällä valmistui selkäreppu, joka taitaa olla käytetyin käsityöni. Koulua varten virkkasin itselleni kukkaronkehyspenaalin. Sohvaamme koristaa myös upea Attic24-blogin ohjeella virkattu kukkatyyny.


Tutustuin vuoden aikana uusiin tekniikkoihin ja virkkasin Color Pooling -tekniikalla pienen laukun, C2C:llä tyynyn ja Kauneimmat Käsityöt -lehteen tein Puikkovirkatun pikkulaukun. Taito-lehdelle suunnittelin virkatun pullonsuojuksen.
VUODEN 2019 KAUNEIMMAT VÄRJÄYKSET


Annoin viime vuonna sukulaisillemme lahjaksi kangaskassit, jotka värjäsin aurinkovärjäyksellä. Ihastuin kasseihin niin, että kuvioin samalla tekniikalla vielä itselleni kankaat, joista ompelin Mekkotehtaan Aino-tunikan. Opettajia muistin keväällä kasveilla kuvioiduilla kasseilla, jotka onnistuivat yli odotusten! Lisäksi osallistuin kuluneen vuoden aikana kankaan kuviointi- ja värjäyskurssille sekä kasvivärjäysleirille, joilla opin valtavasti uutta.

VÄRJÄYSAIHEISET POSTAUKSET:
VUODEN 2019 KAUNEIMMAT KUDONNAT


Olen nelisen vuotta harrastanut kankaankudontaa ja nyt lähdin lukemaan siitä itselleni ammattia. Vuosi sitten ostin Toikan salonkipuut, joita ei enää valitettavasti enää valmisteta. Olen puihin tyytyväinen ja pidän niistä valtavasti, mutta kymmenen metrin pyyheloimi on melko työläs kudottava kaiken muun työn ohessa.

Kudon edelleen kansalaisopistossa ja olen tänä vuonna kutonut opiston puilla puuvillapellavapyyhkeitä, lumihiutale-kaitaliinan sekä Talviruutu-huovan, jonka langat olen värjännyt lupiinin kukilla. Poikien huoneeseen kudoin Saori-tekniikalla maton ja meille olohuoneeseen Collingwood-maton. Nämä molemmat työt ovat sellaisia, joita en lakkaa ihastelemasta. Olen niistä valtavan ylpeä ja tuntuu uskomattomalta, että olen todella itse ne suunnitellut ja kutonut.


KUDONTA-AIHEISET POSTAUKSET:
KOHTI VUOTTA 2020


En normaalisti tee uuden vuoden lupauksia, mutta nyt aion tehdä poikkeuksen. Otan tavoitteeksi, että kudon ensi vuonna joka päivä ainakin yhden tunnin, ompelen ainakin pari mekkoa lisää, koska olen värjännyt niihin jo kankaatkin. Virkkaan itselleni pitkään suunnittelemani villatakin ja lisäksi kehitän kädentaitojani opettelemalla uusia tekniikoita mm. tuftaus, kehräys ja kirjonta kiinnostavat minua kovasti. Toivottavasti vain aika riittää kaikkeen!


Kiitos sinulle lukijani kuluneesta vuodesta! Toivon, että vuosi 2019 on ollut sinulle yhtä hyvä kuin itselleni ja vuodestasi 2020 tulee upea! 

Hyvää käsityövuotta 2020!

16 kommenttia:

 1. Todella kauniita töitä olet vuoden aikana tehnyt! Ihaillen niitä tässä katselin. Toivottelen sinulle mukavia vuoden viimeisiä päiviä ja oikein paljon onnea ja iloa tulevaan vuoteen!

  VastaaPoista
 2. Niin kauniita olet tehnyt! Näitä katsellessa tulee mieleen, kuinka mukava olisi, jos itselläkin olisi mahdollisuus käyttää enemmän aikaa käsillä tekemiseen :) Mukavaa vuoden vaihdetta ja iloista käsityövuotta 2020 sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kauniita töitä. Ihanaa, että pääsit opiskelemaan alaa. Nuo kudontatyösi ovat uskomattoman upeita. Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihania käsitöitä on vuoteesi mahtunut. Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. You have made a really brilliant and wonderful work along 2019! It's amazing to see them gathered here.I wish you and yours a wonderful Seasonal Holiday and a venturous, healthy and happy New Year 2020! ✨ 💕✨ 💕

  VastaaPoista
 6. You have has a creative 2019. Well done! Wishing you a satisfying 2020 with many more fulfilling projects.
  Ida

  VastaaPoista
 7. Aivan upeita käsitöitä! Olet valmistanut paljon suuritöisiä töitä, on ilo katsoa laadukasta jälkeä. Iloa ja jaksamista opintoihin ja töihin! :)

  VastaaPoista
 8. Upeita ja taidokkaita käsitöitäsi on ilo katsoa. Monipuolisuus ja värien käyttö ei ole tylsää seurattavaa.
  Oppimisen ilo ja ilo oppia on avain menestykseen!

  VastaaPoista
 9. Luin ja yritin löytää tietoa siinä onnistumatta:
  Miten nuo lehden kuvat on saatu aikaiseksi kassikankaalle?

  VastaaPoista
 10. Tosi, tosi hienoja ihan kaikki :)

  VastaaPoista