sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

VIRKATTU KUKKATYYNY ATTIC24-BLOGIN OHJEELLA

Virkkasin kukkatyynyn Attic24 -blogin ohjeella, joka on ollut to do -listallani niin kauan kuin muistan. Tyynyn oikealla puolella kerroksittain virkattavista terälehdistä muodostuu yksi valtava, tyynyn kokoinen kukinto ja nurjalla puolella on pelkkiä pylväitä. Lankana käytin tyynyssä Dropsin Paris -puuvillalankaa, mutta en huomannut punnata lankoja ennen aloittamista. Käytin tyynyssä yhteensä yhdeksää väriä ja löydät ne koodeineen postauksen lopusta. Ohjeessa nurjapuoli oli tehty samoilla väreillä kuin kukkapuoli, mutta yritän olla ostamatta lankoja, joten en tuhlannut lempparivärejäni nurjaan puoleen vaan tein sen sellaisilla väreillä, joita käytän harvemmin.
Hieman kukkatyynyn muoto aiheutti päänvaivaa. Ohjeessa ei sanota, että millä langalla tyyny on virkattu ja malli ei sopinut joko käyttämälleni langalle tai käsialalleni. Kukan terälehdet peittävät sen, ettei päällinen istu tyynyyn siististi, mutta nurjapuoli oli niin karmean näköinen, että virkkasin sen uudestaan. Ensimmäisellä kerralla tein sen ihan ohjeen mukana, mutta purin sen ja virkkasin sen uudestaan niin, että uloimmalla kerroksella on sama määrä silmukoita kuin oikealla puolella. Oikean ja nurjan puolen yhdistin Flat Slip Stitch -silmukoinnilla, jolloin sain saumasta siistin ja kauniin. Eihän se mihinkään terälehtien seasta näy, mutta ainakin tiedän, että tyynyä voi katsella lähempääkin. Tyynyn sisällä on n. 40 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä sisustustyyny, jonka möyhin kasaan niin, että sen halkaisijaksi jäi n. 35 cm. Tyyny on siis todella muhkea.
Kirjoittelin vähän aikaa sitten tänne blogiini 10 virkkausvinkkiäni ja tässä työssä olen käyttänyt hyväkseni Invisible join -yhdistämistekniikkaa ja olen vaihtanut aloituskohtaa käyttämällä hyväkseni värin vaihto -tekniikkaa. Invisible Join -tekniikalla sain terälehtikerrokset yhdistettyä niin, ettei kerroksenvaihtumiskohtaa näy. Aloitin kerrokset eri kohdista, jolloin terälehdet asettuvat lomittain kerroksilla joilla ei tehdä lisäksiä. Attic24 -ohjeessa ne ovat päällekäin, mutta itse pidän tästä enemmän, mutta nämä ovat näitä makuasioita.


Löydät virkkausvinkkini täältä: 10 vinkkiä virkkaukseen. 
Tyynystä tuli super ihana ja pidän siitä valtavasti, mutta hieman minua jäi harmittamaan se, ettei se istunut tyynyyn niin kuin sen pitäisi. Olen tottunut purkamaan paljon, mutta kun ohje on valmis, toivoisin, ettei tällaisia yllätyksiä tulisi. Pidän Attic24-blogin Lucya suuressa arvossa ja hän on ollut innoittajani monta vuotta, joten en usko, että mallissa on mitään virhettä, se ei vain sopinut minulle.  Valmis tyyny pääsee joka tapauksessa paraatipaikalle olohuoneessamme. On se niin ihana ja aika upeaa, että olen saanut yhden työn sieltä kilometrin pituiselta to do -listaltani pois!


Käyttämäni Drops Paris -värit oikealla puolella:
Persikka 27 (vain keskusympyrässä)
blush 20
roosa 33
kirsikanpunainen 06
lila 31
turkoosi 10
vaalea turkoosi 02
jäänsininen 29
syreeni 05
ja värirytmi jatkuu: 20, 33, 06, 31...


Käyttämäni Drops Paris -värit nurjalla puolella:
 Vauvanroosa 57
Syreeni 05
Kirsikanpunainen 06


Kukkatyynyn englanninkielisen ohjeen löydät täältä: 
4 kommenttia:

 1. Taidan olla eka kertaa sun blogissa.
  Aivan ihana tyyny, voin vaan kuvitella kuinka mun tyttö on
  virkannut mulle, mun lempiväreistä tuon tyynyn.
  Varsinkin mun puusohvalle tuo sopis aivan täydellisesti.
  Laitan sinun blogisi minun blogiluettelooni/eli siihen luetteloon joita itse luen. ja liityn itse sinun lukijat luetteloosi.
  Oikein aurinkoista ja keväistä loppuviikkoa.
  Meillä ainakin on tänään kylmempi ilma kuin eilen.

  VastaaPoista