sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

KÄSSÄHARRASTAJAN KIRPPISLÖYTÖJÄ


  Viime vuoden viimeisenä päivänä kävi niin onnellisesti, että bongasin Tori.fi -sivuilta Toikan salonkipuut, jotka olivat parin kilometrin päässä meiltä. Lähdin saman tien katsomaan puita ja kannoin ne samalla reissulla kotiin. Puut ovat neljävartiset ja niissä on kuusipolkusta. Puiden kudontaleveys on 75 cm ja niillä voi kutoa pyyhkeitä, liinoja ja huiveja. Puut ovat sen verran kevytrakenteiset, että mattoja niillä ei voi kutoa. Salonkipuiksi nimitetään kangaspuita, jotka voi taittaa keskeltä kasaan ja ne säilyttää vaikka vaatehuoneessa.


Loin opiston luomapuilla puihin puuvillaisen pyyheloimen ja se vedettiin opistolla puihin. Kannoin puut loimitettuna takaisin kotiin ja rakensin kankaan loppuun kotona. Ihan loppuun asti en tätä miettinyt, sillä jouduin ostamaan valtavasti lisää niisiä tiheää loimea varten. Onneksi sain lainaan tiheämmän pirran, sillä puiden mukana ei tullut kuin yksi pirta. Sukkuloita minulla oli omasta takaa, mutta puolauskonetta sain metsästää kuukauden päivät ennen kuin onni osui kohdalle ja ensi viikolla minun pitäisi saada sekin käytettynä.
Puihin ei kuulu penkkiä vaan niillä voi kutoa ihan tavallisella tuolilla. Pikkupuilla on ollut mukava kutoa, vaikka se hieman vaatii harjoittelua. Luhan alaosa on leveä ja loimi kulkee aivan luhan alareunassa, etten voi käyttää kutoessa pingotinta eli opettelen nyt ihan uudella tavalla kutomaan. En saa loimea ihan niin kireälle kuin isoissa puissa, joten puilla joutuu lyömään huomattavasti napakammin kuin isoilla puilla ja ajatuksen aamusella kutomisesta, kun muut nukkuvat, sain unohtaa. 


Nämä ovat toiset kangaspuuni ja vaikka nämä ovat olleet minulla vasta pari kuukautta, olen kutonut pikkupuillani enemmän kuin isoilla puilla. Parasta puissani on se, että voin istahtaa kutomaan mallikerran tai kaksi aina kun on aikaa ja jatkaa sen jälkeen töitä. Mielestäni nämä olleet todella hyvä ostos ja pidän puista paljon.


Olen ollut lankalakossa vuoden alun ja olen ostanut vain puuvillalangat loimea varten. Paikalliskirpalta löysin viikko sitten niin ihania käsinvärjättyjä merinolankoja, että ostolakkoni koskee tästä lähtien vain uusia lankoja. Neljä vyyhtiä (Hopeasäie, kaksi Malabrigoa ja yksi Jitterbug) ja yllärikerä maksoivat yhteensä kympin. Eilen käväisin pikaisesti  uudestaan kirppiksellä ja sieltä löytyi 450 g silkkilankaa yhteensä 13 eurolla. Pyyheliinaloimen jälkeen aion vetää puihini huiviloimen ja nyt saan kutoa upeat huivit näistä. Ennen kuin otan lanka-aarteeni käyttöön, pakkaan ne pusseihin ja vien ne pakkaseen pariksi viikoksi, jotta niiden mukana ei tule kotiimme mitään ylimääräisiä asukkaita.


Tapaamme taas ensi viikolla virkkauksien parissa. Sain ihanan c2c-tyynyni valmiiksi ja teen siihen värikaavion, jotta sinäkin voit virkata samanlaisen ihanan tyynyn. Mukavaa viikonloppua! Muistithan kääntää kellon kohti kesää!

4 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia löytöjä! Niin puut kuku langat. Kävispä mullakin joskus myös tuuri lankojen suhteen, meidän kirpulla ei tunnu kukaan muu niitä myyvän kuin minä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosanna =) Mulla kävi kyl tuuri, koska en ole ikinä ennen törmännyt tällaisiin lankoihin kirppiksellä =)

   Poista
 2. Aika luksusta kyllä löytää tuollaisia juttuja kirppikseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli! Isoja kangaspuita on paljon tarjolla mm. Torissa, mutta näitä pienempiä puita näkee harvoin missään myynnissä =)

   Poista