sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

VIRKATTU C2C -TYYNY - SIS. OHJE


C2c eli corner to corner on virkkaustekniikka, jossa virkataan pieniä neliöitä tai pikseleitä. Sitä ei virkata niin kuin normaalisti reunasta reunaan vaan työ etenee vinosuunnassa kulmasta kulmaan. C2c on hyvin helppo tekniikka, jonka virkkaamiseen sinun tarvitsee osata vain perussilmukat. Tekniikalla voi tehdä upeita pikselimäisiä kuvioita, mutta helpoin tapa virkata c2c:tä on tehdä vinoraitoja ja kääntämällä paloja niistä voi koota niin siksakkia kuin neliöitä.


Virkkauskurssilaiseni halusi viime syksynä opetella c2c-tekniikan, joten tein malliksi muutaman koevirkkuun ja yhdestä niistä tein ihanan ruututyynyn. Tyyny on koottu neljästä samanlaisesta palasesta, jotka olen kiepsauttanut tyynyyn toisin päin ja niistä muodostuu neliö.  Tyyny on virkattu nelosen koukulla Dropsin Paris -langasta. Huomasin vasta tätä kirjoittaessa, etten ole merkinnyt langan menekkiä ylös.

Kokeilin tyynyä virkatessa saako palat yhdistettyä toisiinsa työn edetessä ja hyvin se onnistui. Tällä tavalla sain saumoista lähes huomaamattomat. Käänsin palat niin, että pylväät osoittavat aina samaan suuntaan, jotta kuvio pysyy yhtenäisenä. Yhdistin palat toisiinsa aina piilosilmukalla viereiseen palaan ennen kuin nousin seuraavalle kerrokselle ja vielä uudestaan, kun olin noussut seuraavalle kerrokselle. Näin c2c:n rakenne säilyi myös palojen saumoissa.


Tyynystä tuli super ihana ja se valmistui ihanan nopeasti. Tyynyn toisella puolella on samalla tekniikalla virkattu sydän, jonka ohjeen julkaisin jo ystävänpäivänä. Olin talven pimeinä iltoina vahvojen ja voimakkaampien värien tarpeessa ja virkkasin sydämen hieman eriväreillä, mitä yleensä käytän. Ompelin puoliskot yhteen laittamalla ne ensin oikeat puolet vastakkain. Kun viimeinen sivu oli ompelematta, käänsin pussukan ympäri, sujautin tyynyn sisään ja ompelin viimeisen sauman piilopistoin kiinni.


Tyynyn toisella puolella olevan sydämen ohjeen löydät täältä.

C2C - TYYNYN VIRKKAUSOHJEKirjoitin sinullekin ohjeet, jos haluat virkata tämän ihanan, mutta sitäkin helpomman tyynyn. Jos et ole koskaan virkannut c2c:tä, löydät hyvät ohjeet esim. Novitan sivuilta. Tässä linkki. Lisäksi Youtubesta löytyy tähän paljon ohjevideoita. Tyynyä varten tarvitset Dropsin Paris -lankaa seitsemää eri väriä. Koska en ole merkinnyt, että paljonko palat veivät lankaa, varaisin valkoista kolme tai neljä kerää ja muita värejä kakai kerää, niin ne eivät ainakaan lopu kesken.

Tässä on käyttämäni värit:
luonnonvalkoinen 17
kirsikanpunainen 06
roosa 33
blush 20
lila 31
turkoosi 10
vaalea turkoosi 02

Kerrokset 1.-9. - Virkkaa luonnonvalkoisella.
Kerrokset 10.-11. - Virkkaa värillä: Blush
Kerrokset 12.-13. - Virkkaa värillä: Roosa
Kerrokset 14.-15. - Virkkaa värillä: Kirsikanpunainen
Kerrokset 16.-17. - Virkkaa värillä Lila
Kerrokset 18.-19. - Virkkaa värillä: Turkoosi
Kerrokset 20.-21. - Virkkaa värillä: Vaalea turkoosi
Kerrokset 22.-27. - Virkkaa värillä: Luonnonvalkoinen


Virkkaa yllä olevan kaavion mukaisia neliötä neljä ja järjestä ne neliöksi alla olevan kuvan osoittamalla tavalla. Jätä langan pätkät sen verran pidemmäksi, että voit ommella niillä palat kiinni toisiinsa. Älä siis päättele niitä heti! 


Voit  myös kokeilla palojen yhteen virkkaamista niin, että yhdistät palat työn edetessä toisiinsa. Virkkaa ensin yksi neliöstä valmiiksi ja kun olet päässyt toisen palan leveimmän kohdan yli, käännä se valmiin palan viereen, että näet, miltä sivulta sinun pitää yhdistää palaa. Virkkaa aina piilosilmukka valmiiseen neliöön kerroksen päätyttyä ja aloittaessasi uuden kerroksen. Yhdistä kolmas neliö samalla tavalla, mutta viimeinen neliö sinun pitää yhdistää niin, että yhdistät palan molemmilta sivuilta.


Kun tyynyn toinen puolisko on valmis, tee toinen puoli. Voit tehdä samanlaisen ruudun, kirjoittamani sydämen tai minkä tahansa toisen c2c ruudun, jossa on kerroksia 54 tai ommella taakse vaikka kankaan. Laita puoliskot oikeat puoliskot vastakkain ja ompele ne yhteen nurjalta puolelta. Jätä viimeinen sivu auki, käännä työ ympäri, laita tyyny sisään ja ompele viimeinen sivu kiinni piilopistoin.7 kommenttia:

 1. Vau, onpas se kaunis tyyny. Kiitos ohjeesta! Ja mukavaa kesän odottelua.

  VastaaPoista
 2. Onpa todella hienoja! Täytyykin laittaa ohje talteen. Yhden kerran ehdin jo tätä virkkaustapaa kokeilla, mutta en varmaankaan keskittynyt tarpeeksi kun meni niin pieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kokeilehan uusiksi! C2c on todella ihana tekniikka ja sitä on mukava virkkailla vaikka telkkaria katsellessa =)

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta, se pitää laittaa kokeiluun!💖

  VastaaPoista