sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

PUIKKOVIRKATTU PIKKULAUKKU

 
Kaupallinen yhteistyö: Toika Oy


Puikkovirkkaus on virkkaustekniikka, jossa virkkuukoukulla luodaan neulepuikon, harjanvarren tai viivottimen ympärille lenkkejä, jotka virkataan seuraavalla kerroksella nipuiksi. Puikkovirkkaus on hauskaa ja sillä syntyy kaunista reikäkuviota, joka sopii hyvin erityisesti huiveihin. Puikkovirkkaus ei ole vaikeaa ja mikäpä ei olisi niin mukavaa kuin uuden tekniikan oppiminen!


Suunnittelin Toikalle pienen käsilaukun Putkis-langasta, joka on ohut puuvillainen ontelokude. Laukku virkataan puikkovirkkauksella, jolla tulee niin kaunis kuvio, ettei laukku tarvitse muuta koristetta. Puikkovirkkaus on kuitenkin niin reikäistä ja jotta aarteet  ei pääse karkuteille rei'istä, on laukku vuoritettava. Käytin vuorikankaana turkoosia puuvillakangasta, joka korostaa puikkovirkkauksen kuviota ja paistaa kauniisti kuvion läpi. Laukun reunassa on neppari, jolla laukku pysyy kiinni. Laukku on juuri sopivan kokoinen käsilaukuksi kesän rientoihin. Siihen mahtuu rahapussi, puhelin ja avaimet.
Laukkua varten tarvitset Toikan Putkis-lankaa, virkkuukoukun sekä paksut neulepuikot tai harjanvarren, viivottimen yms., jonka ympärille teet lenkit. Vaikka puikkovirkkaus onnistuu vaikka tasaisen putken ympärille, suosittelen käyttämään neulepuikkoja, sillä puikon kapeneva pää helpottaa työskentelyä, kun nostat lenkkejä pois puikolta. Usko pois! Kokeilin kumpaakin: harjanvartta jossa oli pyöristetty pää sekä paksuja bambu neulepuikkoja. Omat puikkoni olen ostanut Toikalta.


Puikkovirkatun pikkulaukun ohjeet löydät keskiviikkona ilmestyneestä Kauneimmat Käsityöt -lehdestä nro. 5/2019, joka löytyy lehtipisteistä. Samasta numerosta löytyy myös viime kesänä Toikalle suunnittelemani Ilopilleri-laukun ohje, joka on myös virkattu Putkiksesta. Ilopilleri-laukku on isompi laukku, johon mahtuu kaikki mitä tarviset kesän seikkailuissa. Jos haluat tutustua tarkemmin Ilopilleri-laukkuun, löydät sen täältä
Tuntuu uskomattomalta, että samasta lehdestä löytyy kaksi ohjettani ja varmaan sanomattakin selvää, että näitä tilaisuuksia toivoisin lisää! Omien mallien suunnittelu on ihanaa ja vielä hienompaa on se, kun ne päätyvät lehden sivuille. Ensi viikolla taidamme tavata pari kertaa. Luvassa on ensisyksyn virkkauskurssieni aikataulut sekä juuri valmistunut virkattu reppu, josta tulikin aivan ihana. Leppoisaa sunnuntaipäivää!

2 kommenttia: