perjantai 29. joulukuuta 2017

VUODEN 2017 KÄSITYÖT"Synnyin vaatimattomaksi, mutta sitä ei kestänyt kauan."
- Mark Twain
Niin kuin eilen lupasin, tänään muistelemme vuoden 2017 käsitöitä ja mitä kaikkea, olen tänä vuonna tehnyt. Koska vuoteni on ollut monipuolinen ja olen värjännyt, kutonut, neulonut, virkannut ja jopa ommellut, kokosin tähän postaukseen kaikki muut käsityöni paitsi virkkaukset, joihin palaan huomenna.

Kesäisellä tekstiilivärjäyskurssilla värjäsin värikarttoja (löydät ne täältä) ja myöhemmin perehdyin kasvivärjäykseen, joka vei minut mennessään. Olen kuluneen vuoden aikana värjännyt neljästä viiteen kiloon lankaa ja olen ostanut niin paljon materiaalia väripatoihin, etten ole pysynyt laskuissa mukana, joten joudun luovuttamaan lankalaihiksen kanssa. Lupiinivärjäykseni löydät tästä ja toisen kasvivärjäyspostaukseni aurinkovärjäyksineen löydät tästä. Tässä ei ole vielä kaikkia kasvivärjäyksiäni eli palaan vuoden 2018 alussa viime syksyisiin kasvivärjäyksiin.
Kudon kolmatta vuotta kansalaisopistossa kangaspuilla ja tänä vuonna olen paukutellut niin mattoja kuin kassikankaita. Eteiseemme kudoin iloisen värikkäät ruusukasmatot (löydät ne täältä) ja kahteen kertaan kudotun nukkamaton, joka on kiinnostanut paljon somessa (nukkamatto löytyy täältä). Itselleni ja äidilleni kudoin tiimalasi-laukut, joista tuli super ihanat ja omaa laukkuani olen käyttänyt valtavasti (löydät molemmat laukut täältä). Lisäksi kudoin itselleni ehkä maailman kauneimman joogamaton, jonka löydät täältä.

Muita maininnan arvoisia juttuja ovat pikkuväen kanssa kootut kasviot sekä vanhoista värjätystä lakanoista ja harjan varsista kokoamani aurinkokatos, joka taisi viime kesänä toimia enemmän sateensuojana kuin aurinkokatoksena (löydät sen täältä). Syksyn pimeitä iltoja valaisemaan askartelin vanhoista jäätelötikuista lyhdyt, jotka löydät täältä. Suurimpana saavutuksenani pidän kuitenkin sitä, että tänä kesänä opin neulomaan villasukkia, jotka löytyvät täältä.

Tässä olivat tämän vuoden käsityöt ja huomenna palaan asiaan ja tutkimme vuoden 2017 virkkauksia. Kiitos, että olen touhunnut kanssani.
 


4 kommenttia:

 1. Ihania juttuja. Olet niin taitava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa <3 Ja mä aina ihastelen blogissasi sun ompelu- ja ideointitaitoa <3

   Poista
 2. Ihan huikea vuosi takana sinulla! Upeita juttuja oot tehnyt. Tuo nukkamatto on ihan suosikkini. Niin kiehtova tekniikka ja kaunis lopputulos. Hienoa ensi vuotta sinulle! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3 Tämä on ollut aivan mieletön vuosi ja toivon, että ensi vuodesta tulee vähintään yhtä hieno <3

   Loisteliasta uutta vuotta myös sulle <3

   Poista