sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Mikä lankalaihis?

"Heräteostos on kuin pakkasella pissaisi housuunsa."
- Helena Nordenstreng


Niin se lankalaihis. Vai voiko tätä enää kohdallani sanoa laihikseksi? Tämän vuoden tavoitteenani oli vähentää 29 kilon lankavarastoja viidellä kilolla ja olen kuluneen puolen vuoden aikana ahkeroinut päästäkseni tavoitteeseen. Olen virkannut pieniä ja värikkäitä elefantteja. Pikkuväelle tein marsilaisen hatut ja myöhemmin ihanat villamyssyt. Virkkasin myös siivousliinoja ja äidilleni kattausliinoja. Lisäksi olen virkannut paljon kukkia ja mandaloita, joita olen kiinnitellyt farkkuihin ja kansioihin. Kaiken kaikkiaan kuluneen puolen vuoden aikana olen käyttänyt lankaa yhteensä 2,9 kiloa. Se on ihan hyvä suoritus, kun ottaa huomioon, että suurin osa töistäni ovat olleet melko pieniä.

Mutta sitten... olen ostellut. Hyvällä omalla tunnolla voin sanoa, että suurin osa ostamistani langoista on kirppiksiltä, mutta niitä on sitäkin enemmän. Olen sortunut tekemään heräteostoksia, kun olen tehnyt mielestäni edullisia löytöjä. Kuluneen puolen vuoden aikana olen ostanut ja saanut lankoja 6,2 kiloa (ilmankos meidän vaatehuone tuntuu ahtaalta). Osa ostoistani on sellaisia aarteita, joita hypistelen vähän väliä ja odotan, että pääsen tekemään niistä jotain, mutta toiset ovat huteja ja vakavissani mietin, että myisin pois sellaisia lankoja, joita en usko käyttäväni. Toisaalta, mitä jos tarvitsenkin hetken kuluttua juuri sellaista lankaa ja sitten joudun taas ostamaan niitä kaupasta.

Lankalaihikseni on pahasti plussan puolella, mutta onneksi tässä on vielä kolme kuukautta tehokasta lankojen tuhoamisaikaa jäljellä. Olen varannut loimea ainakin kahteen kudontatyöhön, jotka ajattelin toteuttaa virkkauslangoilla. Lisäksi virkkaan parhaillaan pikkuväelle kaulahuiveja ja niiden jälkeen alan virkata taas torkkupeittoa. Olen sen värimaailmasta vielä kahden vaiheilla, mutta mieleni tekisi käyttää samaa värimaailmaa kuin keväällä virkkaamassa Kukkaketo-peitossani ja kesällä kutomassa sohvan päällisessä. Kannattaa siis pysyä mukana ja seurata, mitä loppuvuosi tuo tullessaan! Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle rakas lukija.

 Tässä vielä linkit edellä mainittuihin aikaisempiin postauksiin:


14 kommenttia:

 1. Ihanan värikkäät kuvat. Tuo kierrepipo on haaveissani toteuttaa, saa nähdä millainen on lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä niin pidän väreistä ja taas ollaan kovaa vauhtia menossa kohti sitä vuodenaikaa, kun värejä tarvitaan ja paljon =)

   Poista
 2. Kauniita! Osaisimpas minäkin virkata ja neuloa...muutakin, kuin sukkia jotka ekan pesun jälkeen mahuisivat norsulle..:D Noista elefantit ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kuulostaa mukavan väljiltä sukilta <3 Ei tarvitse ainakaan pelätä, että kiristäisivät =)

   Poista
 3. Olet kyllä taitava! Ihania käsitöitä!

  VastaaPoista
 4. Ihanan värikkäitä käsitöitä! Lankaa pitää olla aina varastossa riittävästi, jotta inspiraation iskiessä pääsee heti aloittamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä olen sun kans ihan samaa mieltä! Mikään ei ole niin hirvittävää kuin todeta, ettei löydykään sopivia lankoja johonkin työhön, jota haluaisi justiinsa sillä sekunnilla tehdä =)

   Poista
 5. Sinulla on aina niin ihanan värikkäitä töitä. Niistä tulee niin hyvälle mielelle. Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 6. Hienoja töitä olet tehnyt, nuo elefantit ovat kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ne ovat kyl hauskoja =) Mun pitäisi vielä joku lelu tehdä tämän vuoden puolella, mutta en nyt millään osaa päättää, että mikä se olisi =)

   Poista
 7. Ihania töitä kauniissa kuvissa.
  Minunkin pitäisi varastoa tyhjentää. Aina kuitenkin tulee ostettua lisää lankaa. Jos vaikka alkaisin kunnolla tammikuussa =)))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Eihän sitä nyt kai kesken vuoden parane =) Tammikuussa on hyvä aloittaa =D

   Poista