torstai 16. kesäkuuta 2016

Pulleita ja pehmoisia virkattuja kukkia


Kerroin teille pari viikkoa sitten virkkailevani ympyröitä ja niistä syntyi pieniä ja muhkeita kukkia, jotka pääsevät koristamaan pikkuväen huoneen ikkunaa. Nämä olivat aivan ihania ja niin helppoja tehdä, joten sopivat myös aloittelevalle virkkaajalle. Näitä varten sinun ei tarvitse osata muuta kuin ympyrän virkkaus. Jos haluat virkata vuoroin kiinteitä silmukoita ja pylväitä, voit luntata ohjeen siihen aikaisemmasta postauksestani (löydät sen täältä). Tämä on aivan ihanteellinen jämälankatyö, koska yhteen kukkaan ei kulu paljoa lankaa, jos ympyröistä tekee raidallisia. Ihania nämä ovat tosin yksivärisenäkin. Virkkasin kukkani Lankasatamasta viime kesänä saadusta ihanan pehmoisesta Cataniasta kolmosen koukulla.

Virkkasin erikokoisia ympyröitä siten, että tein aina kaksi samanlaista ympyrää. Isoimman ympyrän halkaisija on n. 10 cm ja pienimmän n. 6 cm. Virkkasin piilosilmukoilla kaksi samanlaista ympyrää ulkoreunoiltaan kiinni toisiinsa, niin että ne muodostivat pienen pussin. Tällä viimeisellä kierroksella en lisännyt enää silmukoita. Noin pari senttiä ennen kuin kierros oli lopussa, täytin sen vanulla ja virkkasin ympyrän kiinni. Kun kaikki langanpätkät oli päätelty, tein pienistä, muhkeista tyynyistäni kukkia pujottamalla parsinneulalla vähän paksumman langan ympyrän keskiosasta läpi ja taas samalta puolelta uudestaan läpi. Tämän työn ainoa vaikeus oli se, että osasin kiristää lankaa sopivasta, niin että kukan terälehdet olivat samankokoisia. Kiinnitin kukat toisiinsa langalla, niin että niistä syntyi kukkaköynnöksiä.

Löysin näiden kuvan jo aikoja sitten Pinterestistä ja tämä on ollut sellainen työ, jonka tekemistä olen suunnitellut jo pitkään, mutta jostain syystä se on aina jäänyt. Alkuperäisissä kukissa langat kulkevat napin lävitse, mutta en löytänyt mieleisiä nappeja varastosta, joten jätin ne pois. Mielestäni kukat ovat aivan ihanat näinkin! Kuvausteknisistä syistä en kuvannut kukkia ikkunassa, vaan terassilla eilen illalla kymmeneltä! Tunnustan muokanneeni kuvia, mutta eikö Suomen kesä olekin upea ja niin ihanan valoisa! Aivan ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle! Tavataan taas muutaman päivän päästä! 

Pakkasten paukkuessa pikkuväen ikkunassa roikkui lumiukkoja, joiden kuvat ja ohjeet löydät täältä

24 kommenttia:

 1. Voi miten suloisia pullukoita olet luonut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä luulen, että tuo pulleus on juurikin se ihanuus näissä kukissa. Tuon muodon takia näitä tulee väkisin puristeltua ja hypisteltyä =D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos =) Ne ovat kyl hauskoja ja mielestäni vähän erilaisia kuin mitä normaalisti virkkailen =)

   Poista
 3. Tulipa tosi nättejä ja kirkkaita kukkia. Sopii tosi hyvin ikkunaan. Tosi kauniita ovat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mua vaan harmittaa, etten saanut otettua näistä kuvaa ikkunassa. Vastavaloon kuvaaminen on todella hankalaa ja kaikki kuvat mitä otin sisällä, olivat ihan mustia. Ei niistä oikein saanut selvää, mitä ikkunassa roikkuu =)

   Poista
 4. Onpa ne hauskoja ja iloisia! Olen tehnyt saman näköisen neulatyynyn ommellen. Siinä narua vain kiristettiin sen verran, että tuli kukan muoto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Voi vitsit! Mä mietin just näitä tehdessä, että teen itselleni vielä joskus tällaisen neulatyynyn! Tuo muoto on mun mielestä niin ihana <3

   Tuo narun kiristäminen oli kyl vähän hankalaa, kun mulla oli pahana tapana kiskoa sitä ihan liian tiukalle, eikä kukan terälehdet enää näyttäneet niin kivoilta =)

   Poista
 5. Hei nämä on kivoja! Itsellä meni virkkuuinto joskus keväällä kokonaan ohi, mutta tiedän sen vielä heräilevän. Syksyn tullessa viimeistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Eihän? Mikä sun virkkausinnon on vienyt? Eikö se monesti tule keväisin ja talvella porukka neuloo enemmän? Mä ajattelin kans pitää parin päivän virkkausvapaata, kun tässä kevään aikana on tullut tehtyä niin paljon kaikkea, että pieni loma tekee hyvää =)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mua harmittaa, etten saanut linkitettyä sitä alkuperäistä kuvaa Pinterestistä tähän. Mä olen varmaan ottanut siitä ajatuksissani pinnauksen pois, kun en löytänyt sitä enää kansiostani.

   Poista
 7. Ihania ja niin raikkaan värisiä. Mukava idea, laitan korvantaakse muhimaan =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Nämä värit ovat kyl aivan ihanat! Lankasataman Katja osasi kyl valita mulle niin herkulliset sävyt <3

   Poista
 8. Hauska idea laittaa kukat noin. :) Itsellä samanlainen kukkanen toimittaa neulatyynyn virkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mun pitää kans tehdä itselleni tällainen neulatyyny! Tosin nyt kun olen näitä katsellut, niin mun tekisi mieli tehdä myös tähti- ja sydäntyynyt. Kohta mulla on luultavimmin neulatyyny jokaiselle viikonpäivälle =)

   Poista
 9. Voi miten suloisia pieniä pulleroita kukkasia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Näistä tuli sit kuitenkin ihan hauskoja, vaikka muutaman kerran virkatessa mietin, että meneeköhän tää nyt ihan poskelleen. Mun pitäisi opetella, ettei keskeneräistä työtä saa koskaan arvostella =)

   Poista
 10. Raikkaan värisiä ja ihania kukkia <3! Kyllä näitä kelpaa ihastella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ihanaa kun meidän pojat on vielä niin pieniä, että virkatut kukat ovat ihan yhtä ihania kuin kukkaverhotkin. Mä kauhulla odotan sitä päivää, kun kaikki nämä mun koristelut ja virkkuut vaihtuu monstereihin ja sun muihin hirvityksiin =)

   Poista