perjantai 14. lokakuuta 2016

Kässälöytöjä


Bongasin paikallisen fb:n kirppisryhmän sivuilta ilmoituksen kotikirppiksestä, josta tein tosi kivoja löytöjä. Ukkokulta pyöritteli taas päätään katsellessaan, kuinka silmät tuikkien ja posket innostuksesta punaisena kannoin meille yhden käsityökorin lisää, mutta enhän minä voinut jättää ostamatta tätä, kun sain sen parilla eurolla. Korista puuttuu nuppi, mutta se on onneksi tallessa ja odottaa innokasta korjaajaa. Korin mukana sain kaiken maailman nauhoja, kumilenkkejä, nappeja ja vetoketjua, joita minulla on jo ennestään ihan riittämiin, mutta eiköhän muutamalle aina tilaa löydy. Samasta paikasta löysin puisen nuken, joka pitää käsissään neulatyynyä ja silmälaseina on sakset. Nuken päässä on mittanauha ja takaraivossa sormustin. Eikö olekin hauska!

Teesihti on Kaarina Ahon vuonna 1954 Arabialle suunnittelema sihti. En tiennyt ostaessani, että se on Arabian, mutta siitä tuli minulle mieleen Kirppisrakkautta-blogin Eeva, joten pakkohan minun oli se ostaa. Kotiin päästyäni aloin metsästää sihdin valmistajaa, mutta kaikki hakutulokseni olivat kokonaan valkoisia tai niihin on maalattu teepesän ympärille kultainen reunus. Onkohan sihtini jonkun itse maalaama, kun tähän on maalattu mustia viivoja? Laatutavaran sivuilla oli yksi viivallinen sihti, mutta siinä pesä on pyöreämpi ja syvempi kuin tässä minun sihdissäni. Sihti tulee käyttöön, sillä juomme näin talviaikaan paljon teetä, mutta tiskikoneessa tätä ei parane pestä.

Nyt jatkan maton solmimista, jotta pääsen aloittamaan seuraavaa virkkuutyötäni: torkkupeittoa! Voi kuinka, odotankaan jo sitä! Lankakaappini täytettynä ja ainoa mikä minua pidättelee on pikkuväen huoneen matot, jotka ovat odottaneet solmijaa puolitoista kuukautta. Ihanaa viikonloppua! Nähdään sunnuntaina!

18 kommenttia:

  1. Ihan mahtava tuo saksimummo! (: Minäkin olen tällä viikolla kierrellyt kirppiksiä lähimaastossa ja olen bongaillut kaikenlaista mutta malttanut mieleni ja jättänyt ostamatta monta juttua. Pieni asunto, niin ei mahdu säilyttelemään inspiksen varalle oikein mitään, vaikka mieli tekisi... Käsityökoreja ei muuten voi olla liikaa! Itse koitan kovasti keksiä jotain toimivaa luovaa ratkaisua lankojen säilytykselle, loppuu se kuuluisa tila kesken. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja vitsit, miten ihana nimitys tuolle nukelle <3 Se tosiaan on saksimummo =D

      Osaisinpa mäkin jättää edes osan ostoksistani tekemättä! Mulla on paha tapa ostella kaikkea sellaista mikä vain miellyttää silmää ja se alkaa jo näkyä meidän kodissa, varsinkin vaatehuoneessa, jossa liikkuminen alkaa olla jo hieman vaivalloista =)

      Poista
  2. oih, kuin oli tosi upeita löytöjä, jo tuo kori itsessään ja kun vielä sisältöäkin löytyi. ja tuo nukke, en ole koskaan nähnyt vastaavaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mä luulen, että ostelen noita koreja sen takia, että muutama vuosi sitten jätin ostamatta yhden, aivan ihanan ja se harmittaa vieläkin. Mun tekisi mieli luvata, että jos vielä joskus löydän sellaisen, niin pistän kiertoon nämä loput, mutta tuskin pystyisin luopumaan näistä jo aikaisemmin ostamistani =D

      Poista
  3. Hih, mainio nukke! :D Mä myös odotan, että pääset aloittamaan torkkupeiton! Mulla ei riitä aika sellaiseen, mutta haluan päästä fiilistelemään sun kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ja mukavaa kuulla =) Kurjaa vain että me ollaan menossa sitä synkintä ja kurjinta vuoden aikaa kohti ja rehellisesti sanottuna jännitän, että miten mä saan kuvattua sitä torkkupeittoa tänne blogin puolelle. Kesällä kuvaaminen on niin paljon helpompaa ja vaivattomampaa kuin talvella =)

      Poista
  4. Saksimummo on aivan mahtava löytö, tuommoista ei toiste vastaan tule. Noita käsityökoreja meilläkin on kaikki paikat täynnä eikä yksikään ole tyhjillään =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Vitsit, kun jo unohdin, että kuka tuon saksimummon on tehnyt. Myyjä nimittäin muisti sen - muistaakseni... =)

      Se on kyl käsittämätöntä, miten nuo lanka- ja käsityökorit täyttyvät lähes itsestään =)

      Poista
  5. Kivoja löytöjä! Tuo mummeli on yliveto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Se on kyl hauska! Voi olla, että se vilahtelee vielä toistekin kuvissa =)

      Poista
  6. Ihan mahtavaa, että mä tulin mieleen tuosta teesihdistä! Se on kovin hieno. Mielestäni Arabialla on tuota samaa hennosti raidoitettua sihtiä, ainakin Arabia, talousposliini ja -fajanssi -kirja esittelee myös raidallisen teesihdin (en tosin kuvastasi osaa sanoa, onko tismalleen sama tapaus korkeuden perusteella). Tuo saksimummo on ihan paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle, että kirjoitat niin mielenpainuvaa blogia, että tulet mieleen, kun pidän kädessäni teesihtiä =) Kiitos kirjavinkistä <3 Mun pitää katsoa, että olisiko tuo kirja kirjastossa.

      Poista
  7. Minulla on samanlainen ja ihan samalla kuviolla oleva teesihti, Arabian leimat pohjassa. Eli lienee massatuotantoa, ei kenenkään itse maalaama :)

    VastaaPoista
  8. Tuo saksitelinen, voi hyvä tavaton kuinka loistava! :D ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Se on kyl hauska! Tämä on mun toinen tällainen käsityönukkeni, mutta toisella on nuppineulatyyny päässä. Mun pitääkin kuvata ne joskus yhdessä =)

      Poista