sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Virkattua palmikkoa



Tuntuu ihan siltä, että edellisestä virkkauspäivityksestä on kulunut iäisyys, kun olemme viimeisen kolmen viikon aikana ihmetelleet kaikkea muuta. Melkein joka päivä olen jotain virkkaillut, mutta töiden valmiiksi saaminen on ihan eri asia. Virkkasin ensin pikkuväelle myssyja, mutta ne joutuivat purkuun ja myönnetään, että sen myötä menetin hetkellisesti jopa virkkausintoni, kun tuntui siltä, ettei nyt mikään onnistu. Taisin olla toimettomana peräti kokonaisen päivän ja ehdin jo huolestua, että tässäkö se oli, kun törmäsin Pinterestissä virkattuihin palmikoihin. Ajattelin tarttua itselle asettamaani haasteeseen ja virkata elämäni ensimmäiset siivousliinat ja samalla opetella uusia kuvioita. Katselin ensin youtubesta ohjevideon ja sitten nappasin Pinterestistä ohjeen, jonka mukaan aloin virkata.

Virkattu palmikko on loppujen lopuksi melko yksinkertainen tehdä. Virkkasin pohjan puolipylväillä ja varsinainen kuvio-osuus syntyi, kun virkkasin kohopylväitä ristiin. Ensimmäiset liinani tein muuten ohjeen mukaisesti, mutta olen jatkanut kuviota sen verran, ettei minun ole tarvinnut tehdä ristiin virkkausta nurjalta puolelta. Turkoosissa ja oranssissa liinassa puolipylväät vähän venyvät ja liina on reikäinen, mikä harmittaa minua niin vietävästi, koska en ihan oikeasti tiedä, että mistä se johtuu. Turkoosi liina oli jo melkein valmis, kun huomasin reiät ja purin liinan alkutekijöihinsä. Vaikka löyhensin käsialaani, liina on silti reikäinen. Meinasin oranssin kanssa tehdä saman purkuoperaation, mutta onneksi muistin, ettei purkamisesta ole tässä tapauksessa apua. Oranssin liinan kanssa haastoin itseni ja tein sen ilman ohjeita. Mallin kuvioon löysin neulotusta villatakistani.

Liinat ovat n. 23 cm x 23 cm kokoisia ja tein ne kolmosen koukulla. Lankana käytin Blend bamboota ja sitä kului noin 50 g per liina. Blend Bamboo on ihana lanka, mutta en suosittele käyttämään sitä palmikkovirkkauksissa vaan jotain hieman tiukempaan kierrettyä. Blend Bamboo on sen verran löyhäkierteistä, että karanneiden säikeiden metsästäminen oli todella hermoja raastavaa ja ilman hyvää koukkua palmikot olisivat jääneet tekemättä. Sain Tampereen Lankamaailmalta edellisen blogitapaamisen yhteydessä kokeiluun muutamia koukkuja ja käyttämäni Knitpron kaksipäinen koukku ylitti odotukseni. Se on teräväkärkinen, joten se oli helppo sujauttaa palmikoita tehdessä, mitä ihmeellisimmistä kulmista pylväiden taakse. Ennen liinoja ehdin virkata sillä pikkuväelle myssyjä parilla eri langalla ja se tuntui niidenkin kanssa aivan unelmalta.

Haasteessanihan oli, että minun pitää tehdä jotain ihan tuiki tavallista, mitä en ikinä ole ennen tehnyt. Palmikkokuvioidut siivousliinathan eivät nyt taida ihan osua tähän tehtävänantooni eli taidan virkata vielä ihan tavallisia liinoja. Palmikoiden virkkaus oli mielenkiintoista ja niiden oppiminen oli kivaa, mutta suosittelen ehkä kuitenkin virkkaamaan sellaisia liinoja, joihin ei leivänmurut jää kiinni. Mitä teidän haasteille kuuluu? Joko olet tehneet sellaista, mitä et ole ennen tehnyt? Olisi mukavaa kuulla ja nähdä, mitä olette tehneet. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja aivan ihanaa alkavaa viikkoa kaikille.
 

34 kommenttia:

  1. Onpa kauniit kuviot ja herkulliset värit <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Blend Bamboossa on kyl mahtavat värit! Mä ostin nämä omani Tampereen Lankamaailmasta ja siellä on kyl mahtavat värivalikoimat. Mun tekis mieli vähän täydentää värivalikoimaa kotona ja käyn taas kovaa taistelua itseni kanssa, etten karkaa ostoksille =)

      Poista
  2. Vautsi! Upeita! Mä olen selvästi vielä hyvin aloittelijatasolla virkkaamisessa, sillä mulla ei ole käynyt mielessäkään, että myös virkkaamalla voisi saada aikaiseksi noin hienoa kohokuviopintaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kannattaa käydä kurkkamassa Pinterestistä erilaisia palmikkoideoita! Mä itse käytin hakusanaa cable crochet ja sieltä aukeaa aikamoinen valikoima. Ihan ensimmäisinä töinä mä en kuitenkaan näitä suosittele, ettei innostus lopahda. Mä itse taisin taistella ensimmäisen liinan kanssa melkein viikon =)

      Poista
  3. Onpa kauniita pintoja, ihan houkuttaa virkkaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ei muuta kuin kokeileen! Mä itse innostuin näistä ja varsinkin tuosta ajatuksesta, että neulottua palmikkoa pystyy virkkaan. Tänään just katselin yksien villasukkien palmikkokuviota, että juu, tuon voisi virkatakin =D

      Poista
  4. Oooo! Mulla on joku palmikkovaihe päällä enkä oo tajunnu että niitä voi virkata?! :O mitä haasteeseen tulee niin ensimmäinen työ on VALMIS! Vielä ko saan kuvattua tekeleen ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Hyvä Sinä! Ilmoittele sit, mitä olet tehnyt =) Vitsit, kuinka jännittävää!

      Poista
    2. Katopa ko ei venyny ko kuukauden melkein mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai miten soli :D http://vakertajakoukussa.blogspot.fi/2016/05/jotain-uutta-kasityokirjasta.html

      Poista
  5. Voi vitsit miten upeita värikylläisiä kuvia olet taas napsinut ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Värikkäiden töiden kuvaaminen on vähän hankalaa, kun niillä väreillä on vähän pahana tapana hypätä katsojan syliin. Mulla on itsellä tosi vanha läppäri ja kuvat näyttää tällä ihan erilaiselta kuin miltä ne näyttää puhelimessa tai tabletilla. Varsinkin jos ne heittää näytön kirkkaaksi. On vaikeaa löytää kultainen keskitie näissä värisäädöissä. Mä haluan, että kuvat uhkuu väriä ja iloa, mutta ei niitä ole kiva katsoa, jos ne palaa =)

      Poista
  6. OI miten herkullisia värejä! Mun täytyis kokeilla tuota virkkaamista, siinä olisikin haastetta meikäläiselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä suosittelen virkkaamista ihan kaikille <3 Se on maailman ihanin harrastus! Mä kuitenkin suosittelen aloittaan jostain muusta kuin näistä. Palmikko on yksinkertainen idealtaan, mutta ei se multakaan ihan ensiyrittämällä onnistunut =)

      Poista
  7. Kauniita ja ihanat värit. Olet kyllä valtavan taitava.

    VastaaPoista
  8. Taidan pysyä ihan pylväissä.. Helppoa ja nopeaa. Bambuliina on muuten paras liina jos haluaa pestä keittiönovet ilman pesuaineita. Lika lähtee niin helposti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kokeilla =) Mun piti tehdä yksi perinteinen siivousliina vertailun vuoksi, mutta aika loppui kesken. Mun mielestä tuntui niin hurjalta, että yhteen liinaan upposi kerä lankaa! Nuo kohopylväät ja puoli pylväät syö sitä aika paljon verrattuna tavallisiin pylväisiin.

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos =) Saas nähdä, tuleeko sitä nyt sit siivottua ahkerammin =D

      Poista
  10. Kauniita ja ihanan värisiä siivousliinoja. Noilla siivoaakin ihan mielellään....jos malttaa =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mun on myönnettävä, etten vielä ole raskinut ottaa näitä käyttöön. Äitienpäivä lähenee uhkaavasti ja nyt näyttää vähän siltä, että nämä löytyvät paketista =)

      Poista
  11. Onpa makeita! Kyllä noilla kelpaa siivota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mulla jäi vielä kokeilematta yksi palmikko ja nyt mun tekisi mieli vielä kokeilla sitä. Se oli sellainen oikea letti, jonka tekeminen vaatii varmaan jo muutaman pidemmän funtsimistauon =)

      Poista
  12. Onpa kauniita liinoja! Pitää varmaan kokeilla itsekin, mä olen tehnyt vain korinpohja- ja vohvelikuvioilla siivousliinoja. tiskiliinoja teen pääasiassa isoäidinneliöillä, ne kuivuu nopeammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mulla on ne molemmat kuviot kokeilematta! Pitää varmaab tutustua molempiin, kun korinpohjaan mulla on kai ohjekin.

      Mä olin unohtanut ihan kokonaan linkit niihin Pinterestin ohjeisiin. Ne on nyt siellä, jos haluat käydä kurkkaan =)

      Poista
  13. Upeaa pintaa! Minulle oli ihan uusi tuttavuus tämä, että virkkaamalla saa myös palmikkoa aikaiseksi. Kauniita kuvia! Mulla on muuten ihan sama ongelma kuvien kanssa, värit ja valoisuus näyttää vanhalta läppäriltä ihan erilaiselle mitä muilla laitteilla. Uuteen läppäriin en ole vielä saanut hommattua kuvankäsittelyyn ohjelmaa. Haastetyöni etenee hitaasti, mutta varmasti :). Aurinkoista keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) En mäkään ole ennen näistä tiennyt. Neulottua palmikkoa olen kyl nähnyt, mutta en virkattua. Mun tekis mieli virkata joku villatakki, mutta kylhän tuo vie niin paljon aikaa, etten ole ihan varma riittääkö siihen enää kärsivällisyys =)

      Ihanaa kuulla, etten ole ongelmani kanssa yksin =) Mulla on aina melkoinen kuvien siirto -operaatio käynnissä, kun tarkistan kuvia ennen kuin heitän niitä tänne =)

      Poista
  14. Hienoja liinoja! Raaskitko käyttää, no kaunis arki on parasta! Kauniita siivoushetkiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Vielä ne ovat käyttämättöminä kaapin päällä, kun olen kahden vaiheilla, että annanko ne äidilleni äitienpäivälahjaksi. Mun piti tehdä jotain ihan muuta, mutta tässä taitaa aika loppua kesken =)

      Poista
  15. Vau, en olekaan ikinä tajunnut että virkkaamallakin voisi saada tuollaista pintaa aikaan! Tosi nättejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Käsitöiden tekeminen on kyl aivan mahtavaa, kun aina oppii uusia juttuja! Pinterestistä löytyy kaiken näköisiä kuvioita ja mä itse ihastuin tuosta ideasta, että voin virkata myös neulottuja palmikoita =)

      Poista