keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

KäsityökirjahaasteIhan uskomattoman hienoa, että niin moni teistä tarttui haasteeseeni, jossa kehotin tekemään jotain sellaista, mitä ette ole ennen tehnyt. Itselläni on jo ensimmäinen työ koukulla ja olen taas riemunnut onnistumisesta ja hetken päästä päästellyt ärräpäitä, kun olen saanut taas purkaa. Näette sitten taas vähän myöhemmin, mitä olen tekemässä. Jos koko juttu on mennyt ohi, niin ehdit vielä hyvin mukaan! Hiemanhan minua pääsiäisen pyhinä huvitti, kun luin uusinta Novitan lehteä ja pääkirjoituksessa kehotettiin tarttumaan uusiin haasteisiin ja oppimaan uutta. Että sattuikin.

Tunsin pienoisen piston omassa tunnossani vastaillessani kommentteihinne, kun muistin lupailleeni muutama viikko takaperin, että tartun käsityökirjahaasteeseen. Haaste on lähtöisin Abstrakti-blogista ja tarkoituksena on siis poimia hyllystä ne käsityökirjat, joista ei ole ennen tehnyt mitään ja asettaa itselleen määräaika, johon mennessä pitää tehdä edes yksi työ valitsemistaan kirjoista. Itse rakastan käsityökirjoja ja minulla on paha tapa hamstrata niitä. Selaan niitä aika usein, mutta vain pari on sellaista, joiden ohjeita ihan oikeasti käytän.

Ajattelin yhdistää vähän näitä haasteita ja valitsin kirjoiksi sellaisia, joista voisin tehdä jotain ihan uutta. Melkein kaikki kirjat ovat virkkauskirjoja, mutta joukossa on myös Uusi askartelun pikkujättiläinen sekä ompelukirja, Ihanat Tunikat ja mekot, jonka löysin kirjahyllystäni tietokirjojen seasta. Ilmeisesti olen ostanut sen kirppikseltä, vaikka en muista koko kirjaa. Siinä on niin kauniita tunikoita, että minun ihan pakko surauttaa joku kesämekko siitä itselleni. Edie Eckmannin kirjan otin jälkikäteen mukaan. Se on varmasti yksi selatuimpia kirjojani, mutta en ole ikinä tehnyt mitään siitä. Ajattelin, että voisin virkata sen ohjeen mukaan jonkun kivan reunuksen kierrätyskeskuksesta löytyneeseen maatuskahuiviin, kun sille on käynyt vähän hassusti pesussa.

Listaltani löytyy:
Molla Mills Virkkuri 2 & 3
Mary Olki / Uusi Pitsikirja
Lyn Morton Tatting Patterns
Sanna Vatanen / Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta!
Pirkko Niemistö ja Anu Turu / Uusi askartelun pikkujättiläinen
Nicki Trench / Uudet ja Iloiset Virkkausideat
Catherine Hirst / Mummon ruutuja ja Raitoja
Edie Eckman / Virkkaa ja viimeistele
Yoshiko Tsukioro / Ihanat mekot ja tunikat

Sitten siihen torkkupeittoarvontaan. Kiitos vielä kerran kaikille aivan uskomattoman ihanista sanoista! Kommenttejanne on ollut aivan ihanaa lukea. Lupaan jatkaa samaa värikästä ja iloista linjaa, millä on tähänkin asti porskuteltu. Tänä keväänä on vielä paljon ihania töitä luvassa. Laskin arpojanne kymmeneen kertaan ja annoin True random number Generatorin suorittaa arvonnan ja se valitsi voittajaksi Jenni Jaakolan. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Olen ottanut häneen jo yhteyttä.


12 kommenttia:

 1. Mieki ajattelin vähän yhdistellä näitä kahta haastetta ja tänään aion aloittaa jotain ihan uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Mä luotan siihen, että löydän noista virkkauskirjoista ohjeen siihen pitsiliinaani =)

   Voi miten jännittävää! Mitähän työtä olet aloittamassa tänään =)

   Poista
 2. Oi voi voi nyt nolottaa, kun kommentoin näköjään mitä sattuu juuri tuohon haaste-postaukseen! En jotenkin yhtään tajunnut sitä vilkaistessa, että se oli edes haaste... Yyyh! Ai mikä kevätstressi? Olen ollut vähän väsynyt viime aikoina. Ehkä tästedes kommentoin vain niinä päivinä, kun ajatus kulkee vähän paremmin. :D Anyway, ihana pino käsityökirjoja. Tykkään itse joskus ihan vaan selaillakin käsityökirjoja ja funtsia uusia ideoita. Ja tuo pöytäliina(?) on tosi kaunis. <3 (Vai onko se huivi?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis <3 Pois tuollaiset nolotukset <3 Kurjaa kuulla, että väsymys painaa, mutta eikös toisille kevään tuoma valoisuus aiheuta väsymystä? Me ollaan kuitenkin niin erilaisia, että en mä sitä minään ihmeellisenä juttuna pitäisi =)

   Kiitos =) Se on huivi, jonka löysin kierrätyksestä. Mä ajattelin ensin, että siitä tulisi ihana pöytäliina, mutta se ei oikein värien puolesta sovi mihinkään sisälle ja pihalle se on ihan liian korea, kun aurinko haalistaisi heti sen värit. Mä ajattelin virkata siihen uudet hapsut ja ottaa sen ens syksynä käyttöön =)

   Poista
 3. Kuvasi hivelevät silmiä ja sielua. Minä olen käsityöihminen, jolle on tosi hankalaa seurata ohjeita. Luon siis itse ja sovellan kuvien perusteella. Iloitseminen onnistumisista ja manailu purkamisen ohella ovat tuttuja. www.somateko.blogspot.fi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi <3 Mä uskon, että purkaminen kasvattaa kärsivällisyyttä ja sen takia varmaan oon niin ahkera purkaan. Mä olen ihan varma, että kun tarpeeksi kauan puran ja puran, niin musta tulee vielä "parempi" ihminen =)

   Poista
 4. Ihania kuvia jälleen. Mun on pitänyt itsekkin osallistua tähän haasteeseen mutta kun on taas niin monen monta projektia taas...mutta ehkä kohta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä suorastaan rakastan tuota vikaa kuvaa <3 Se jotenkin uhkuu voimaa ja energiaa ja ties mitä =)

   Tämä oli kyl hieno haaste ja mietin tuossa, että pitäiskö tehdä reseptikirjoille samanlainen haaste? Mä hamstraan niitäkin, enkä ikinä tee mitään niistä ku aina tulee tehtyä "perstuntumalla" =) Olishan se nyt hienoa kehua edes kerran tehneensä jotain esim. Jamie Oliverin kirjasta =)

   Poista
 5. Sulla on ihania kirjoja ja tosi kauniisti osaat kuvata. Tämä haaste olisi kyllä paikallaan, mutta taitaa mun osalta jäädä väliin. Aika paljon mulla on kaiken maailman kirjoja, joista ei ole tullut tehtyä mitään. Sun haaste sattui niin mainiosti, kun olin just aloittanut ihan uutta kokeilemaan ;). Reseptikirja-haaste olisi kanssa aika hauska, meillä hyllyt notkuu vaikka mitä leipomus- ja kokkauskirjoja ja kukaan ole niistä mitään tehnyt :D. Kummasti aina sieltä netistä tulee reseptit kaivettua. Tosin tunnustan, että minä menen aika mutu-tuntumalla kokkauksessa ja mies taas selaa reseptejä tarkemmin. Ja on kyllä parempi kokkikin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Netti on kyl ehtymätön reseptikeidas =) Reseptejä löytyy niin paljon netistä ja kirppikset pursuaa kerran selattuja reseptikirjoja, että en enää muista, koska viimeksi olisin ostanut jonkun reseptikirjan uutena enkä varmastikaan ole ainoa joka on niiden ostamisen lopettanut. Toisaalta tämä on sääli, sillä on ihmisiä, jotka tekee niitä työkseen ja saa niistä elantonsa. Vaikka mulla on aika paljon noita reseptikirjoja, niin mä haluaisin silti vielä saada Floyd Intiassa -kirjan. Onko hän tuttu? Me katseltiin hänen kokkiohjelmiaan telkkarista ja varsinkin tuo Intialaisia ruokia käsittelevä ohjelmasarja jäi mieleen =) Kai tuokin kirja joskus kohdalle osuu, kun tarpeeksi kauan metsästää =)

   Poista
  2. Ah, Floyd! Seurasin kyllä Intia-sarjaa, hauska tyyppi :).

   Poista
  3. No, niinhän hän oli =) Meistä oli hauskaa seurata hänen hieman suurpiirteistä mausteiden käyttöä =)

   Poista