perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kerinpuita ja muuta mukavaa kirppikseltä


Ensiksi haluan toivottaa uudet lukijat lämpimästi tervetulleeksi tähän pieneen maailmaani ja vanhoille lukijoille sydämellinen virtuaalirutistus. Kiitos kaikista ihanista kommenteista arvontapostauksessa. Niitä on ollut ihanaa ja todella mielenkiintoista lukea. Pyrin poimimaan sieltä ne kysymyksellä varustetut kommentit ja vastailen tässä viikonlopun aikana osaan ja seuraavan postauksen myötä loppuihin. Toivottavasti, ette pahastu, siitä etten ihan kaikkiin kommentteihin tällä kertaa vastaa. 

Käväisin eilen kirppiksellä ja tein ihania löytöjä, joten ihmetelläänkö taas pitkästä aikaa niitä? Löysin alkuperäisessä paketissaan olevia kangasnenäliinoja ja katsokaa nyt, miten sievästi nenäliinat on ennen vanhaan pakattu! Ne ovat niin siististi laskostettu, etten raskinut purkaa niitä edes kuvia varten. Samasta pöydästä löytyi myös lasikiviä vai ovatko nämä helmiä? En oikein tiedä, että mitä varten näitä ostelen, mutta luotan siihen, että teen näistä ja aikaisemmin ostamistani vielä jotain kivaa. Ehdin jo vähän aikaa kytätä tuota ihanaa ruskeaa aluslakanaa ja pakkohan se oli ostaa, kun hinta tippui puoleen. Kuopuksella on jo samalla kuviolla oleva pussilakana, jossa minäkin nukuin pikkutyttönä ja nyt hän sai vielä aluslakanan. Näissä näkee varmasti yhtä ihania unia niin pienet tytöt kuin pojat.

Nyt on myönnettävä, että jouduin ensin googlettaan, että mikä tuon viipperän oikea nimi on. Se on siis kudepuu ja olen kaipaillut tätä jo pitkään, mutta minulla ei ollut harmainta hajua, että mikä sen oikea nimi on. Kaikki löytämäni puut ovat olleet risoja tai ne ovat tuntuneet siltä, että ne hajoavat ensimmäisellä käyttökerralla. Hyrrään laitetaan siis lankavyyhti ja se pyörii samalla, kun vyyhdiltä keritään lankaa. Kuluneen viikon aikana olen kerinyt kymmenisen kiloa matonkuteita ja uskotteko, että tämän avulla olisin selvinnyt urakasta varmasti puolet helpommalla. Ihan varma en ole, että kestääkö tämä ostamani matonkuteiden painoa, mutta langoille tämä ainakin on ihana. Vanhaa ompelutarvikelaatikkoa en tiennyt tarvitsevani, mutta en vain raskinut jättää sitä ostamatta. Siitä puuttuu pari koristepalaa reunoilta, mutta enköhän osaa ne itsekin tehdä.
 
Tästä tulee hieno viikonloppu! Tänään ja huomenna lompsin mummolan vanhojen lakanoiden kanssa värjäyskurssille ja perehdyn värjäyksen saloihin. Olen taas tarttunut koukkuun ja jossain välissä yritän saada viimeiset osat käsityöstäni valmiiksi, niin voin taas pyhänä esitellä sen teille. Uskotteko, että kymmenen päivän virkkausvapaa tuntui tuskallisen pitkältä! Onneksi se on taas ohi ja saan nauttia virkkauksesta uudessa käsityönurkkauksessani. Siitäkin saatte kuulla lisää myöhemmin. Aivan ihanaa viikonloppua! Muistattehan varata herkkuja sunnuntaiaamuksi, jos oven taakse sattuu tupsahtaan pieniä noitia.
 

20 kommenttia:

  1. Upeita ostoksia, nuo kankaiset nenäliinathan käy pienistä pöytäliinoista.
    Tuollanen kerimislaite on kyllä mainio

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) No niinhän ne muuten käy! Tuohan sopii mainiosti muuten tarjottimen päälle, vaikka silloin mun kyl pitää purkaa tuo paketti =)

      Mulla on tuolla pari sotkuista vyyhtiä odottelemassa kerälle pääsyä. Onpa jännittävää päästä koeajamaan tuo laitteeni =)

      Poista
  2. Hienoja löytöjä olet tehnyt! Tuo on vyyhdinpuu, hieno laite ja apuväline. Matonkuteet kerin tuolin selkänojaa apuna käyttäen. Taitavat olla liian painavia tuohon. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) No niinhän mäkin tein, mutta en ymmärrä, miten sainkin ne kuteeni niin sekaisin. Mulla taisi mennä pahimman sotkun kanssa kolme tuntia. Taitaa olla tuo keriminenkin taitolaji =)

      Poista
  3. Nyt on kyllä mahtavia löytöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mun pitäisi vaan pysyä tiukempana kirppiksellä, koska tämä meidän tavaramäärä ei vähene tällä menolla =)

      Poista
  4. Toi kangas, eikös ole Sarah Kayn korttisarjaan liittyvä kuvio. Itselläni oli teini-ikäisenä juliste tuota sarjaa sekä kortteja. Kortit ovat vieläkin tallessa. Ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen niin, mutta en ole ihan varma, eikä ollut ystävänikään vaikka hän tuntee nämä vanhat jutut tosi hyvin. Se on ainakin kovin saman näköinen kuin ne tauluissa olevat Sarah Kayn tyttöset. Ne on kyl aivan ihania <3 Mä haluaisin ostata piirtää tuollain =)

      Poista
  5. Muistan kuinka mummoni käytti tuollaista vyyhdinpuuta. Ihania löytöjä olet tehnyt! Ja, tuo kangas jossa tyttö, ihana. Minulla oli pienenä torkkupeitto ko kankaasta.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä en ymmärrä, että miksi meidän mummolasta ei ole löytynyt tuollaista vaikka mummoni oli kuitenkin kova käsityöihminen. Noh, onneksi löysin sen nyt =)

      Poista
  6. Ihania löytöjä. Joillakin on silmää ihanuuksille. Itse kuljen usein ohi enkä huomaa mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mua harmittaa, etten osaa katsoa vaaterekkejä. Mä en uskalla edes miettiä millaisten aarteiden ohi olen kävellyt, kun huomaa katsella kuin pöytätasoja =)

      Poista
  7. Mukavia juttuja olit löytänyt. Mielenkiintoni herätti sinun tuleva postaus käsityönurkkauksesta. Ihanasti annoit palan tulevaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä sain päähäni siirtää kirjahyllyn, jotta sain itselleni kotoisemman nurkan käsitöiden tekoon =) Esittelen sen teille ensi viikon puolella =)

      Poista
  8. Ihania löytöjä. Ihan samanlainen ompelutarvikelaatikko löytyy äidiltäni. Isäni sen joskus oli bongannut ja ostanut. Nyt tuli niin muistot mieleen kuinka sitä oli ihana käydä hiplaamassa ja katsomassa mitä ompelutavaroita se pitikään sisällään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ihania muistoja <3 Voin kuvitella, että tuollainen laatikko on pienen tytön mielestä aivan ihmeellinen aarrearkku =)

      Poista
  9. Nyt oon vähän kade sun löydöistä ;)! Ihania. Erityisesti minuun kolahtaa tietenkin nuo Sarah Kay-tyyliset (jos eivät ole niitä, vaikka kyllä ne aika samalle näyttää) lakanat. Minulla on muutama juliste niistä omasta lapsuudesta vielä tallella, omassa työhuoneessa. Ne on kyllä niin herttaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Älä suotta ole =) Sun pitää lähteä kans kouluaan kirppiksiä, jos sieltä vaikka löytyisi kans.

      Mä en tosiaan ole varma tuosta aluslakanasta, että onko se Sarah Kayta. Se on kyl kovasti saman näköinen. Lumppulassa se varmaan tiedettäisiin. Pitää varmaan laittaa sinne kyselyä =)

      Poista
  10. Kivoja löytöjä.Mä löysin kierrätyksestä Sarah Kay jouluaiheisia julisteita tekstillä.

    VastaaPoista