perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kirjastohuone



Olen jo moneen kertaan puhunut teille kirjastohuoneestamme ja olettehan sen monesti nähneetkin kuvissani taustalla, mutta en ole aikaisemmin varsinaisesti esitellyt sitä teille. Ainoa syy taitaa lähinnä olla se, että kirjahylly, joka huoneen tekee kirjastoksi, on aina niin sekaisin, ettei sitä kehtaa kenellekään näyttää. Aikaisemmin hylly oli niin, ettei sitä näkynyt olohuoneeseemme ja pystyin rauhassa kuvaamaan niin, että kirjastohuoneesta näkyi vain isovanhempieni vanha sohvakalusto. Kaipaisin vähän vaihtelua ja meidän piti tapetoida sohvan takana oleva seinä uudelleen, mutta en yksinkertaisesti osannut päättää millaisen tapetin sen tilalle haluaisin. Mistä lie sitten sain päähäni, että pääsemme helpommalla, kun hyllyn ja sohvan paikkoja vaihdetaan ja tapetti jää kirjahyllyn taakse piiloon.

En osannut kuvitellakaan millainen työ on, kun ensin tyhjensin kirjahyllyn kirjoista ja muusta tarpeellisesta ja sen jälkeen yritin tunkea saman määrän tavaraa hyllyille, mutta mahdollisimman siististi. Yhdestä kaapista otin pois kaikki dvd:t, joita ei olla katseltu pariin vuoteen ja täytin sen paljon hyödyllisemmin eli laitoin sinne lankojani. Enää minun ei tarvitse kaivella vaatehuoneetta, kun eniten käyttämäni langat ovat silmien edessä. Samalla sain lankalaatikoihin niin paljon tilaa, että ensimmäisenä tuli mieleen, että nythän voisin vaikka lähteä vähän ostoksille. Ainoa huono puoli tässä on se, että  jos ukkokulta ei aikaisemmin ole tiennyt vaimonsa lankavarastojen suuruudesta, niin viimeistään nyt hän tietää. Varsinkin kun vaatehuone on edelleen täynnä lankanyssäköitä ja pussukoita.

Hieman minua jännitti, että miltä kirjahylly näyttää vanhojen huonekalujemme seassa, mutta ihan hyvin se tuntuu sopivan sekaan. Jotenkin olohuoneemme näyttää nyt kokonaisuutena paremmalta, kun se päättyy kirjahyllyyn. Hyllyn eteen nostin tuolini ja siinä istun käsitöideni kanssa. Vastapäätä minua on mummolan vanha sohva, jonka ajattelin täyttää kaikilla ihanilla pehmoisilla sohvatyynyillä ja pitäähän siihen joku torkkupeittokin virkata. Sohvan yläpuolella olevalle tyhjälle seinälle suunnittelen parhaillaan jotain mahtavan upeaa, mitä kukaan ei ole koskaan tehnyt (onkohan se edes mahdollista?). Istuessani lempipaikassani minun ei tarvitse kuin kääntää päätäni ja silmieni alla on iloisen värisiä lankakeriä. Sain aivan täydellisen käsityönurkkauksen. Pystyttekö ollenkaan kuvittelemaan, miten onnellinen olen istuessani omassa tuolissani? Aurinkoista ja leppoisaa viikonloppua kaikille! Tavataan taas sunnuntaina!

28 kommenttia:

  1. Voin hyvin kuvitella, mikä fiilis on istua omassa nurkkauksessa. Haaveilen jo kiikkustuolista ja kunnon luku- ja neulontalampusta seuraavassa kämpässä. Pian sekin aika koittaa. :) Nuo lankakerät näyttävät muuten ihanilta tuolla lasin takana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ihania haaveita <3 Kiikkustuolista mäkin tykkäisin! Sisällä meillä ei sellaiselle ole tilaa, mutta me nostetaan aina kesäksi kuistille mummon vanha kiikkustuoli ja siinä saan sit aina kiikkua =)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Kosotäti <3 Mä itse pidän noista vanhoista huonekaluista ihan hirvittävästi! Mun mielestä niistä tulee sellainen kotoinen tunnelma =) Sohvalle mä kaipaisin kaveriksi nojatuoleja, mutta ei kai niillä nyt kiire ole =)

      Poista
  3. Ihanan kotoisa tunnelma! Ja ihanat värit! Lankojen laittaminen kaappiin lasioven taakse onkin hyvä idea - miksipä sitä noin kauniita värejä pitäisikään piilossa laatikossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mun on myönnettävä, että vähän valkkasin, että mitä lankoja tuonne lasikaappiin laitetaan. Jostain syystä kaikki mustat ja vähän sellaiset tunkkaiset langat jäivät vaatekaapin uumeniin =) Mä suunnittelen parhaillaan seuraavaa peittoa ja tämä on huomattavasti helpompaa, kun seiskaveikat on koko ajan esillä ja saan rauhassa katsella, että mitä niistä käytän ja pitääkö jotain ostaa lisää =)

      Poista
  4. Hei oletkos menossa helsinkiin viikonloppuna retro&vintagemessuille? Tuskin maltan odottaa huomista! Jos kehtais vähän ottaa kuvia... Valitettavasti tällä hetkellä en saa siirrettyä yhtään tietokoneelle jotta saisin ne blogiin, mutta aika näyttää. Iloista viikonloppua joka tapauksessa. P.s. Massiivinen kirjahylly <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Multa jäi tänä keväänä valitettavasti messut väliin. Mä huomasin aivan liian myöhään että ne ovat. Tosin me ollaan taas flunssassa enkä varmaan olisi jaksanut lähteä Helsinkiin eli ehkä näin oli parempi =) Toivottavasti ne järjestetään taas ensi syksynä ja pääsisin silloin =)

      Kurjaa kuulla, ettet saa siirrettyä kuvia koneelle. Siirrätkö niitä siit puhelimesta vai kamerasta? Mulla on itsellä bloggerin sovellus puhelimessa ja siirrän välillä kuvia puhelimesta suoraan bloggeriin ja sitten kirjoitan vain koneella tekstin ja muokkaan postauksen ulkonäköä =) Esim. se mun torkkupeittoarvonta on tehty niin =)

      Poista
    2. Ennen tietokoneen päivitystä onnistui eli siitä vaan kyse mistä löydän... Tein pari ihanaa löytöä messuilta mutta ainakin viime vuoteen verrattuna vaikutti lauantaiaamu hiljaiselta. Jotenkin tätä oli mainostettu tosi vähän.. Ja pari kuppimyyjää ja lelumyyjää jäin kaipaamaan.. Mutta sama tunnelma muuten oli..

      Poista
    3. Mukavaa kuulla, että teit hienoja löytöjä <3 Toivottavasti messut vilkastuivat siitä aamusesta =)

      Poista
  5. Kaunista, ihan huokaus pääsi suustani, kun ajattelinkin kuinka ihanaa on istahtaa tuohon nurkkaukseen ❤️ Ihanaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Oikeastaan ainoa mitä kaipaan meidän olkkariin on valo! Nuo tummat huonekalut, ruskea katto ja puun värinen lattia pitää huolen, että meidän olohuoneessa on synkkinä päivinä tosi hämärää. Me ollaan monesti mietitty, että maalattais katto ihan valkoiseksi, mutta jostain syystä innokkaita maalareita ei ole ilmoittautunut =)

      Poista
  6. Voih, kirjastohuone!♡ Kuulostaa niin utopistiselta ajatukselta täällä Helsingin "maksa paljon-mahdu huonosti"-asunnoissa... ;) ihanan kodikkaan näköistä teillä muutenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä uskon, että pääkaupunkiseudulla ei kannata maksaa ylimääräisestä huoneesta, kun siellä neliöhinnat on muutenkin vähän eri luokkaa kuin täällä kehä kolmosen ulkopuolella =) Ei tuo huone meilläkään aina kirjasto tule olemaan. Siitä tulee meidän makkari, kun pojat kasvaa ja tarvitsevat omat huoneet. Toivottavasti siihen menee vielä muutama vuosi ja mä saan sen aikaa nauttia kotikirjastostani =)

      Poista
  7. Ihana, kun langat pääsee osaksi sisustusta <3 Mulla on langat vaatekomerossa laatikoissa piilossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Eilen joku pieni apulainen oli vain käynyt tutustumassa keriin ja tökkinyt mun lankarivistöt nurin. Niitä ei siis ole ihan niin paljoa, että täyttäisivät hyllyt kokonaan vaan mahtuvat putoamaan hyllylle =) Sun pitää kans kaivaa langat esiin kaapeista laittaa ne esille =)

      Poista
  8. Ihanan kaunista ja tuo kirjahyllyn lanka puoli on oiva oivallus =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ajatus lähti itään meidän edellisestä Lankamaailman tapaamisesta, kun siellä puhuttiin, että olisi ihanaa, jos olohuoneessa näyttäisi samalle kuin myymälässä. Olisi ihanaa, jos koko kirjahylly olisi täynnä lankoja, mutta sitten tarvitsisin toisen huoneen kirjoille =)

      Poista
  9. Onpa kotoisaa ja kaunista! Nuo langat näyttävät niin kivalta esillä kaapissa.
    Jännä nähdä, mitä suunnittelet seinälle. Sitä odotellessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Koti on kyl maailman ihanin paikka <3

      Mulla oli taka-ajatuksena, kun siirsin tuon sohvan pois näkyvistä, että saisin vähän käyttää siinä eri värejä kuin muualla olkkarissa. Mä tykästyin niihin torkkupeittoni väreihin ja ajattelin, jos jatkaisin samoilla väreillä tuon sohvan parissa. Se ei varmaan olisi onnistunut vanhalla järjestelyllä, kun tuo punakuvioinen tapetti ja muu olohuone olisi vähän sanellut, mitä värejä voin käyttää. Musta tuntuu, että mulla on nyt värien osalta vapaat kädet =)

      Poista
  10. Näyttää tosi kivalle! Mun mielestä massiivinen kirjahylly istuu tosi hyvin tuonne ja nuo värikkäät langat kaapissa on piste iin pääälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä just mittailin, että seinälle mahtuisi yksi leveä kaappi lisää, jos ottaisin pois tuon kapean. Nyt kirjat on melkein kaikilla hyllyillä kahdessa rivissä ja olisi mukavaa, että kirjat näkyisivät. Pitää siis alkaa metsästään Torista yhtä kaappia =)

      Poista
  11. On teillä ihana koti. Kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tuo kirjahylly taitaa olla ainoa uutena ostettu huonekalu, mutta onhan sekin jo komeasti yli kymmenen vuotta vanha. Sitten kun voitan lotossa, mä vaihdan sen tilalle Boknäsin hyllyt =)

      Poista
  12. Ihastuttava koti teillä! Iloinen, värikäs, kodikas, lämmin, kutsuva, sympaattinen!! Rakkaudella tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Se pitää kyl paikkansa, että on rakkaudella tehty <3 Mä olen kotihiiri, eikä mua meinaa enää saada lähtemään mihinkään kodista, joten ilmankos mä yritän tehdä kodista sellaisen, että sillä viihtyy =)

      Poista
  13. Kyllä minäkin viihtyisin tuolla sinun kirjastohuoneessasi! Ihana tunnelma, kauniit värit, huonekalut ja kaikki :). Ja langat ansaitsevat tottakai olla esillä. Minulla ne oman harrastehuoneeni kaapissa. Ei meilläkään mies tiedä, miten paljon mulla lankoja on :D. Tai muuta harrastetavaraa. Mutta niin kauan, kun ne pysyvät tuolla omassa huoneessani, niin ei taida häntä haitata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Harrastehuone kuulostaa aika upealta <3 Mä aloin just miettiä, että pysyisinköhän mä yhdessä huoneessa tavaroideni kanssa, jos mulla olisi oma huone. En varmaan, kun en nytkään pysy. Mä olen pikku hiljaa alkanut valloittaa jokaisesta huoneesta aina jonkun nurkan =) Mä vähän jännitin, että mitähän ukkokulta sanoo, kun langat tupsahtaa olohuoneen puolelle, mutta hän ei sanonut mitään. Ilmeisesti hän on jo niin tottunut mun seikkaileviin lankakoreihin, ettei niiden leviäminen kirjahyllyyn ollut mikään ihme =)

      Poista