perjantai 11. maaliskuuta 2016

Sateenkaaren päästä löytyy kulta-aarre



Minulla kävi uskomaton tuuri, kun ihastuttava ystäväni nappasi talteen kutomolle tuodusta "ota tästä" -kasasta minulle vanhoja kankaita, kun hän ajatteli, että saattaisin pitää niistä. Kankaat oli tarkoitettu kuteiksi, mutta onneksi ystäväni ehti ensimmäisenä kangaspinolle. Nähdessäni minulle varatut kankaat en oikein tiennyt mitä sanoa. Tampellan Sateenkaarta ja Undulationia, piparkakkua, muumikankaita ja muutama ihana lakana. Kankaita ei ole suuria paloja, mutta sen verran että niistä saa vielä ommeltua. Oikeastaan on ihan hyvä näin, sillä kerrankin raskin käyttää niitä sen sijaan, että säilöisin niitä kaapissa. Eikä sitä kangasta tarvitse olla paljoa, jos sitä on oikeasta kohdasta.

Tampellan Sateenkaarta oli sen verran, että kuvio oli kerran kokonaisena ja ompelin siitä esikoisemme sängyn viereen kangastaulun. Käänsin hulpiot nurjalle puolelle piiloon ja ompelin kankaan ylä- ja alareunoihin kujat. Pujotin niihin rautatangot, jotka pitävät kankaan ryhdissä ja alatanko vetää painollaan kangasta suoraksi. Olen niin ylpeä tästä, sillä ensimmäisen kerran elämässäni ompelin rauhallisesti ilman kiirettä ja kun en hätiköinyt ompelun kanssa, en myöskään panikoinut ja muistin jopa hengittää. Normaalisti ommellessa minulla on tasan kaksi asentoa kaasupolkimella, joko jalkani on kokonaan pois polkimelta tai se on pohjassa. Koska kangasta ei ollut yhtään tuhlattavaksi, jouduin toden teolla keskittymään siihen, mitä teen. Tätä ommellessa sattui myös sellainen erikoinen sattuma, että ihan ensimmäistä kertaa ihan oikeasti nautin ompelusta. Mutta eikö tullutkin hieno? Esikoisen mielestä se on upea! Mukavaa viikonloppua!

26 kommenttia:

  1. Hieno pelastus! Meillä oli tuosta kankaasta keittiön verhot kotona kun olin lapsi(siis 1070-luvulla). Siinä oli vain ruskea pohjaväri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tuo on niin ihanaa kangasta! Muistaakseni sitä on valmistettu sinisen ja ruskean lisäksi ainakin mustana ja valkoisena. Esikoisen lempiväri on sininen, joten tuo saamani kangashan oli meidän pikkupojalle ihan napakymppi =)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä pidän siitä kans ja kaikista tärkeintä on se, että meidän pikkumieskin pitää kankaastaan. Vähän mua jännitti, että mitä mieltä hän on siitä, että otan kankaan tilalla olleet seinätarrat pois, kun ne ovat olleet siinä jo pari vuotta =)

      Poista
  3. Uskomaton tuuri, että ystäväsi osui paikalle ja pelasti kankaat sinulle! Näin oli tarkoitettu;)
    Upea tuli sateenkaaresta ja osoittautui kaapin vihreä värikin oikeaksi;) Keksit varmaan kaikista kankaista jotain sellaista, että saat ne esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ja oikeassa olet! Mä olen ilmeisesti jo niin tottunut tuohon vihreään kaappiin, etten enää haikaile muiden värien perään! Eihän kaappi olisi sopinut ollenkaan niin hyvin tämän seinäkankaan kanssa, jos olisimme maalanneet sen turkoosiksi =)

      Mä luulen, että muut kankaat päätyvät tyynynpäälisiksi, mutta siitä Undulationista haaveilen tekeväni vielä joskus tunikan =)

      Poista
  4. Mahtava pelastus ja ihanaa, kun päätyivät oikealle ihmiselle ❤️ Liian usein näkee upean värisiä kuteista ja tarkemmalla silmäilyllä meinaa saada halvauksen, iiihania kankaita riivitty suikaleiksi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä tiedän mitä tarkoitat! Kudonnan ainoa kurja puoli on se, että siellä välillä näkee kudekoreissa ihania retroaarteita sentin suikaleiksi riivittynä. Ilmeisesti mä olen jo vähän turtunut näkemääni, etten enää ala hyperventiloida, kun näen ihanuuksia silputtuina tai sit mä olen oppinut katsomaan niiden ohi =)

      Poista
  5. Ystäväsi tuntee sinut selvästikin. Kaunis seinätaulu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Niin näyttäisi tuntevan. Ihanaa, kun hän pelasti tämän kankaan minulle =)

      Poista
  6. On kyllä melkoinen löytö! Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Aivan mieletön! Ja tietysti, kun kangas oli käyttämätön, niin sen värit on juurikin noin upeat! Mä monesti löydän kirppiksiltä vanhoja kankaita, jotka olisivat muuten aivan ihania, mutta ne ovat haalistuneet ajan saatossa.

      Poista
  7. Onneksi kankaat päätyivät sinulle!
    Ihana seinätaulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä olen ihan samaa mieltä =) Mä pidän tuosta kankaasta ihan hirvittävästi ja sen värit on kyl niin mielettömät! Ihana, ihana Sateenkaari <3

      Poista
  8. Aikamoista! Ihanaa, että ystäväsi nappasi kankaat talteen ja nyt seinässä on hieno kangastaulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) No niinpä! Tuon ompelu oli aivan ihanaa, kun kangas ei karkaillut koneen alta tai venynyt suuntaan tai toiseen =) Nuo vanhat kankaat ovat kyl mahtavia!

      Poista
  9. Ihanan pirteä seinätaulu.
    Vanhoissa koneisssa on sitä jotain. Itsellänikin on yksi vanha poljettava Husqvarna ja käsin pyöritettävä Singer, molemmat koristeina ja jos jotain yritän ommella niin sen hoitaa Eva n.35v vanha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Vanhat koneet on kyl ihania <3 Mulla on kans pari poljettavaa Singeriä, mutta kumpikaan ei taida olla ajokunnossa. Käsin pyöritettävä kone olisi kans upea saada, mutta niitä taitaa olla aika harvassa, kun mä en muista nähneeni kuin yhden? Vai onko mulla käynyt vain huono tuuri =)

      Poista
  10. Ihana löytö! Kiva ystävätär sinulla. Hienosti oivalsit, kuinka satumaisen taulun sateenkaaresta sait!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tuo kangas oikein pyysi päästä seinälle ja sinne se pääsi =)

      Poista
  11. Ihana taulu ja mikä ihana ystävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tämä oli niin ihana yhteensattuma, että sain nuo kankaat ♡ Esikoisemme pitää taulustaan paljon. Nukkumaan käydessä hän laskee sateenkaaren värejä ja luettelee niitä =)

      Poista
  12. Hieno löytö ystävältä! Mahtava ompelukone myös. Meillä oli ala-asteella 80-luvulla tuollaiset ompelukoneet, ne oli silloin jo vanhoja. Vähän toista maata kuin nykyiset muoviset Husqvarnat.

    Mulla on vanha singer, samanlainen kuin poljettavat, mutta siihen on asennettu moottori. Ompelee suoraa kuin unelma. Siinä on myös automaattinen siksaklaite. :D Yleensä kyllä ompelen vähän uudemmalla Berninalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Wau! Koneesi kuulostaa mahtavalta! Varmaan sanomattakin selvää, että mitä alan pyytää Ukkokullalta =D Tämä Husqvarna on ainoa toimiva koneeni ja se on ollut minulla jo 20 vuotta. Sillä on sen verran tunnearvoa, että olen jo alkanut sääliä sitä enkä mielelläni enää ompele sillä paksuja kangaskerroksia =)

      Poista
  13. On. Upea on. Olen esikoisesi kanssa täsmälleen samaa mieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä olen kieltämättä vähän ihmeissäni, kun tuo kangas on vieläkin seinällä. Se ei ole tainnut kuin kerran tippua, kun kuopus kävi vähän korjaamassa sitä. Mä olin varautunut siihen, että saan vähän väliä nostella sitä sängyn takaa tai paikkailla ja parsia sitä =)

      Poista