perjantai 4. maaliskuuta 2016

Huutokaupassa

"Emäntäväellä on tapana leikata sanoma- ja aikakausilehdistä talteen ruoka-, leivonta- ja säilomisohjeita, lääkintä-, tahranpoisto-, nimikoimis- ja ties mitä neuvoja ja malleja - ja sitten nämä leikkeet viereksivät meidän miesten kiusana ja silmätikkuina kirjojen välissä, lipastonlaatikossa ja milloin missäkin."


En enää muistanutkaan, kuinka ihania huutokaupat ovat, kun edellisestä kerrasta oli jo vierähtänyt puolitoista vuotta. Jännittäminen alkaa päivää aikaisemmin ja huipentuu kohteita huutaessa, kun testataan huutajien kanttia, kuka saa havittelemansa kupin ja kipon. Piijuskan huutokauppahuoneella, Viialassa huudatettiin ilmeisesti muutaman keräilijän kuolinpesät, sillä tarjolla oli puukkoja, postimerkkejä, vanhoja levysoittimia, radioita ja nauhureita puolen kylän tarpeisiin. Lasitavaraa ja posliinia olisi ollut myös tarjolla (Piijuskan sivuilla oli vielä kuvat osasta kohteista), mutta onneksi pystyin pitämään suuni supussa. Enhän toki tyhjin käsin päässyt lähtemään, vaikka kaikki mitä olin suunnitellut huutavani, jäikin saamatta.

Oikea aarteeni oli Kotilieden 1923 ja 1931 vuosikerrat ja olen niistä vieläkin niin hyvillä mielin, vaikka jouduinkin maksamaan kaksinkertaisen hinnan kuin mihin olin varautunut. Ne eivät ole ihan niin hyvässä kunnossa kuin aikaisemmin ostamani vuoden 1930 Kotiliesi. Vuoden 1923 kirja oli kuitenkin sellainen "ihan pakko saada"-kohde, koska näin vanhoja harvemmin tulee vastaan. Veikkaan, että minua olisi harmittanut enemmän se, etten olisi huutanut sitä kuin se, että jouduin maksamaan siitä huomattavasti enemmän kuin mihin olin varautunut. Ukkokulta luuli, että Emännän leikekirjasta löytyy leikkeleohjeita, mutta siihen on tarkoitus kerätä lehtileikkeitä. Voikohan se olla joku näköispainos, sillä sitä ei ole montaa kertaa avattu? Saa nähdä saammeko rahankulutuksemme kuriin Emännän Tilikirjalla ja Kassakirjalla.

Olenhan jo pitkään höpöttänyt teepannun perään, joten nyt ostin itselleni Lomonosovin teekannun ja kermakon. On kuitenkin myönnettävä, että tämä on nyt vähän sellainen ”mitä ihmettä varten nämä huusin” -ostos. Kannut eivät ole ole samaa sarjaa kuppini kanssa, eli joudun nyt etsimään sekä kupin tälle kannulle että kannun Golden Gardenilleni. Koska ukkokulta lähtiessäni epäröi harkintakykyäni huutokaupassa ja varoitteli, etten huutaisi hulluja (jota on ehkä syytä välillä vähän muistuttella) ostin hänelle tuliaisiksi autoimurin bussiin. Kahden euron sijoitus oli sen ikimuistettavan ilmeen arvoinen, kun ukkokulta näki tuliaiseni. Ei välitetä siitä tosiasiasta, ettei bussissa ole tupakan sytytintä ja imuri saattaa jäädä tarpeettomaksi ukkokullan muutenkin ahtaaseen askarteluhuoneeseen. Mukavaa viikonloppua!


4 kommenttia:

 1. Wau, minkälainen blogi sinulla. Ihastuin! Teet upeita käsitöitä virkaten. Kateeksi käy. Itse kudon sukkia. Haluaisin oppia virkkaamaan...jopa isoäidinneliö tuntuu haastavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä opettelin virkkaan Youtuben avulla. Katselin sieltä videolta, että kuinka silmukat tehdään ja aloin virkata isoäidinneliöitä. Pikku hiljaa nälkä kasvoi syödessä ja opettelin muitakin, mutta en mäkään osaa amigurumeita tai vaatteita tehdä =) Pistäisi varmasti opetella! Samoin kuin villasukkien teko =) Niitä kun ei enää löydy kuin reikäisinä =)

   Poista
 2. Mahtavat huudot! Mun mielestä tuo pieni imuri on nerokas, toivottavasti sille tulee käyttöä - edes askarteluhuoneessa. Ja nuo Lomonosovit <3 Mä en ole koskaan ollut huutokaupassa, en uskalla mennä, koska en osaa tavallisellakaan tai nettikirppiksellä olla järkevä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä kyselin heti ukkokullalta, että saako siitä mulle pikkuimuria, mutta ei kuulemma saa. Se vaatii sen tupakansytyttimen =)

   Huutokaupoissa on kyl aina se vaaransa, että tulee villiinyttä ja huudettua kaikkea sellaista, mitä ei ehkä tarvitse (tiedän kokemuksesta). Kirppiksillä on hyvä kun voi harkita hetken aikaa, että ostanko vai en. Huutokaupassa meklari ei anna harkinta-aikaa. Mä kuitenkin suosittelen käymään huutokaupassa kerran vaikka vain kokeeksi =)

   Poista