perjantai 20. marraskuuta 2015

Kummallisia kulhoja

"Ihmisaivoissa on 12 miljardia solua. Ja millainen työttömyys siellä usein vallitseekaan."
    - Biologi Jean Rostan


Mietin tuossa päivänä eräänä, että harmittaakohan ukkokultaa yhtä paljon nämä pöydän reunoilla lojuvat, välillä paikkaansa vaihtavat kulhot yhtä paljon kuin minua harmittaa hänen lattialla lojuvat sukkansa. Tosin hän ei kulhoja kerää pesukoneeseen niin kuin minä poimin hänen sukkiaan, mutta alkaahan näitä kuitenkin olla meillä kohta joka huoneessa ja kaikissa on aina sisällä sitä samaa, lankoja. Ajatelkaapa, jos ukkokulta alkaisi säilyttää ruuveja ja työkalujaan samanlailla kulhoissa. Kuinkahan kauan ne saisivat olla pöydällä? 

Niinkin inhoittavaa kuin toisen jälkien siivoaminen on, niin vielä inhottavampaa on se, että kun sadatellen noukin vaatteita lattialta ja tuolien selkänojilta, niin huomaankin kerääväni omia vaatteitani. Se vasta inhottavaa onkin ja minkähän takia sitä tapahtuu ihan yhtä usein kuin ukkokullan sukkien noukkimista? Käsittämätöntä! Miten ne oikein kulkeutuvat vaatehuoneesta pitkin huushollia? Se on ihan yhtä käsittämätöntä kuin mistä näitä kulhoja oikein siunaantuu. 

Tänään ei kyllä harmita yhtään mikään. Ei edes omat vaatteet, joiden alta ei näy enää edes tuolia. Vihdoin sataa lunta, on perjantai ja saan virkkailla paksua villalankaa seiskan koukulla. Meinasin kehaista, että olen jo joulua tekemässä, kunnes huomasin katsoa kalenteria, ettei tätä kuuta ole enää paljoa jäljellä. Kiirehän tässä taitaa taas tulla. Mukavaa viikonloppua! Me taidetaan kaivaa pulkat esiin. Maa on jo valkoinen!

16 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvia (taas). Tuo iso sydänkulho on niin upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Mä rikoin pari päivää sitten meidän olohuoneen sälekaihtimen eikä sitä saa enää auki. Sen takia olohuoneessa on ihan pimeetä ja spoteissa valoy, mutta niistä tulikin tuohon viimeiseen kuvaan ennen tekstiä niin ihana tunnelma, että annoin pienelle epätarkkuudelle anteeksi ja laitoin kuvan tänne =)

   Poista
 2. Hauska ja lämminhenkinen juttu arjesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mulla oli tänään kamala morkkis tästä tekstistä, kun sillain menin rutiseen ukkokullan sukista täällä. Varsinkin kun se olen itse se meidän sotkija ja tavaroiden kylväjä =)

   Poista
 3. Täällä samoja ajatuksia ollut viime aikoina! Olin niin helpottunut, kun lapsella oli synttärit ja mies siivosi keittiöstä yhden tason, jolle hänellä on tapana kerätä omia juttujaan (mm. valokuvaustavaraa, lehtiä ja johdonpätkää yms.). Sitten juttelin miehelle, että koskahan siirrettäisiin yksi pöytä olkkarista ompeluhuoneeseeni. Mies siihen tokaisi, että "heti, kun siivoat silleen sen, että pöytä sinne mahtuu"... Köh, köh ;D Ja onhan noita kaikenmoisia peltirasioita yms. seilailemassa täällä muuallakin, missä on jotain virkkauksia tms. keskeneräisiä juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pystyn kuvitteleen, että mun ompeluhuoneeni olisi aivan samanlainen =D Toisaalta ymmärrän sen, että pöydillä on keskeneräisiä töitä, mutta mä teen vain yhtä työtä kerralla ja mulla on tapana jättää niitä edellisten töiden lankoja ja kulhoja seilaan olohuoneen pöydille. Nytkään en viitsi viedä nalleprojektin lankoja pois, kun meinaan tehdä niistä jämistä pojille nallet. Sitä, että missä välissä ne teen, en vielä tiedä =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Mun on myönnettävä, että pidän näistä itsekin kaikesta tummuudestaan ja synkkyydestään huolimatta =) Tuo punainen lanka oli vain vähän hankalaa kuvata, kun se näytti osassa kuvista ihan eri väriseltä kuin oikeasti on =)

   Poista
 5. Ihania kuvia, kulhollinen punaista lankaa, oi mikä herkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joulu on tulossa <3 Ihanaa kun saa oikein luvan kanssa herkutella punaisella. Se on kaunis väri =)

   Poista
 6. Aika hyvin ajateltu;) Miten se tosiaan olis toisinpäin. Näitä olis aina hyvä välistä ajatella ja muistaa, että osaa sitä itsekkin sotkea ja levitellä ne tavaransa ihan lahjakkasti;) Ja saattaisi olla ihan hyvä ajatella sitäkin toisinpäin, että se en olisikaan minä, joka siellä kirpputorilla hengailen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) No niinhän se on =) Mikähän siinä muuten on, että omat sotkut ei sillain pistä silmään kuin toisen? Vaikka kuinka olen yrittänyt ottaa itselleni tapaa ripustaa vaatteet naulakkoon, niin tuolin reunalta ne aina löytyy ja sitten etsitään kissojen ja koirien kanssa sitä lemppari villatakkia, jonka "piti" roikkua naulakossa =)

   Poista
 7. Ihania kuvia, ihana kulho ja ihania lankoja. Olisipa minunkin neule- ja lankaläjäni kotona noin nätisti sijoitettuna..

  Ukkokullan sukkien keräily kuulostaa kyllä tutulta, mutta niin kyllä omien neuleidenkin (irtoneuleiden, neulekulhojen ja neulepussien) oleilu pitkin asuntoa. Onneksi ainakin meillä on neuleilla eri oikeudet kuin likaisilla sukilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ei meilläkään likaisia sukkia säilytetä pöydällä kulhoissa =D Mutta ihan mielenkiintoinen vaihtoehto normaalien hedelmäkulhojen tilalle. Epäilen, ettei meillä kuitenkaan ole niin kaunista kulhoa, että sukat siinä näyttäisi hienolta =)

   Poista