lauantai 14. marraskuuta 2015

Suomen Kädentaidot -messut 2015

Tämän viikonlopun Tampereen messukeskus on täynnä toinen toistaan upeampia ja värikkäämpiä kädentaitajia, kun Suomen Kädentaidot -messut käynnistyivät 20. kerran. Olen sen verran tuore käsityöharrastaja, että messut olivat itselleni vasta toiset, mutta tuskin jäävät viimeiseksi. Vietin eilen elämyksellisen ja ikimuistettavan päivän messuilla.

MOLLA MILLS
DESIGN MOLLA MILLS
KORKALA, SIREN JA SALMINEN, SYTY VALOLLE (TAMMI)
POPPER
POPPER
LANKAKAUPPA TITITYY
NEULEKAHVILA LENTÄVÄ LAPANEN
IHAN:IN
NUKKEKOTI VÄINÖLÄ
KOI DESIGN
ELOHIIRI
MINNA SUURONEN
KANGAROO
MADE IN NUMMILA

Olin eilen jo ennen kymmentä messukeskuksessa, jotta pääsisin paikalle ennen suurempia ruuhkia. Kaikki avajaisseremoniat ja näytökset menivät osaltani ohi, kun messuhuumassani porhalsin ympäri kolmea suurta hallia huomaamatta ajankulua. C-hallista aivan Idealavan kupeesta löytyi kohta Intiaan suuntaava, ihastuttava Molla Mills ja oli mukavaa kuulla hänen kuulumisiaan. Molla oli pakannut Virkkurit mukaan ja häneltä saa ostaa uuni tuoreen Virkkuri 3:n ja Virkkuri muistikirjan tai aikaisempia Virkkureita nimmarilla varustettuna. Mollan luota lähtiessäni tupsahdin Nukkekoti Väinölän osastolle. Yritän pysytellä erossa nukkekodeista, mutta nähdessäni ompelukonelaukkuun rakennetun lankakaupan oli todella vaikeaa pysyä päätöksessään. Oli hienoa jutella Marian kanssa ja kuulla, kuinka puusepästä oli tullut nukkekotiharrastaja ja kuinka harrastuksesta olikin tullut hänelle ammatti ja elinkeino. Sekä Molla Millsin Virkkureita että Maria Malmströmin Nukkekoti Väinölän kirjoja löytyi usealta kauppiaalta.

Vaikka yritin valita kuviini hieman eri yrittäjiä kuin viimeksi, niin silti löysin itseni taas Minna Suurosen mekkojen luota. Ovat ne vieläkin niin ihania, muuta upeita olivat myös Elohiiren huopahatut ja jopa Dr. Martens kalpenee Made in Nummilan huopakenkien rinnalla. Ne olivat aivan uskomattomia! Ihastellessani Koi Designin värikkäitä koruja, yrittäjä kehotti minua tutustumaan Kongaroon tuotteisiin ja päästessäni paikalle menin sanattomaksi. Samoista ihanista Tampellan ja Finlaysonin tekstiileistä, joita minä marinoin kaapissani raskimatta käyttää niitä, oli ommeltu takkeja. Toistaiseksi tyydyin vain silittelemään niitä, mutta kuinkahan käy kun seuraavan kerran kävelen kojun ohi.

Jalkani ovat vieläkin tuusan nuuskana eilisestä melkein seitsemän tunnin messuilusta, mutta en siltikään malta jäädä tänään kotiin vaan otan suunnaksi messukeskuksen. Viime vuodesta viisastuneena olen varannut messuhuumaan kaksi päivää ja tänään on luvassa runsaasti lankojen hypistelyä, shoppailua, messufiilistelyä ja muiden bloggareiden tapaamista. Suomen Kädentaidot -messut ovat vielä huomiseen asti ja suosittelen suuntamaan Tampereen messukeskukseen. Saman katon alta löytyy yli 600 näytteilleasettajaa, joten aivan varmasti messuilta löytyy jokaiselle jotain. Kaikki joululahjaostokset saa hoidettua kerralla ja samalla voi tukea Suomalaista käsityötaitoa ja -yrittäjiä. Kaupantekijäisinä messuista saa lähes humalluttavan onnentunteen siitä kaikesta upeasta ja innovatiivisesta mitä näkee. Kyllä me suomalaiset vaan ollaan pirskatin taitavia! Sydämellinen kiitos Tampereen Messuille pääsylipuista.

5 kommenttia:

 1. Ihanat messut! Toivottavasti treffataan. Istun just kahvilla Meeting pointissa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelin näyttää kommentin loppuun kysymysmerkkejä. Oikeasti minä kyllä tiedän missä olen ja piti olla hymiö. :)

   Poista
  2. =D Mulla näyttää kans kone kysymysmerkkejä, mut puhelin hymiöitä =) Oli ihanaa tavata <3

   Poista
 2. Kaikkea kivaa näyttää olevan tarjolla =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä oli vaikka mitä! Osastoja oli niin paljon, että vaikka kiersin niitä läpi järjestyksessä niin silti seuraavana päivänä löysin uusia juttuja =)

   Poista