sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Johanna ♥ kirppikset



Kirppikset ja kierrätyskeskukset ovat aivan ihania! Kierrän paikalliskirput ja kierrätyksen läpi parhaillaan pariinkin kertaan viikossa, enkä läheskään joka kerta löydä mitään, mutta aina silloin tällöin käy hyvä tuuri. Ajelin yksi päivä kierrätyskeskuksen ohi ja huomasin tien poskessa kangaspussukan. Käänsin kuplan ympäri, vein pussin sisälle ja siellä minua odotti ihastuttava ruotsalaisvalmisteinen peltilaatikosto. Maali on parista kohtaa rapissut irti, mutta sisältä se on niin komeassa kunnossa, että siinä voisi säilyttää vaikka elintarvikkeita.

Haaveilen, että pääsemme jossain välissä ajelemaan Juthbackaakin kauemmaksi ja kerään pikku hiljaa kokoon Sarviksen astiastoa, jonka voisi ottaa mukaan automatkalle. Haluaisin astiaston kaikissa sateenkaaren väreissä ja toivon mukaan mahdollisimman edullisesti. Kupit on nyt ostettu, kun kirppikseltä löytyi kolme vaaleanpunaista kuppia ja neljännen kaivoin esiin omasta kaapista. Englantilaisen omenapurkin löysin diakoniatyön kirppikseltä ja jouduin maksamaan siitä omantunnon mukaan. Sen hinnoittelu oli yhtä tuskaa, sillä enhän minä sitä nyt ihan parilla eurolla kehdannut mukaani napata. Onneksi en törmännyt tuolla kirppiksellä mihinkään Anitan Wangelin purkkiin saati siihen kauan haaveilemaani leipälaatikkoon.

Tällä viikolla ostin kierrätyskeskuksesta neljä Rörstrandin Amanda leipälautasta. Meillä on näitä jo ruokalautasina ja nyt sain vielä leipälautaset. Samana päivänä löysin kirppikseltä aivan ihanan pöytäliinan kahdella eurolla. Luulin, että se on Dora Jungin liina, mutta sainkin kuulla että se on Beata Liljeroos-Söderholmin suunnittelema. Esittelen silmät loistaen liinaani ukkokullalle ja hän vilkaisi sitä kerran ja tokaisi, että siinä on reikä! No niinhän siinä on. Vaikka kuinka tarkistin liinan kirppiksellä, en huomannut sitä. Nyt menen terassille juomaan aamun viimeisen kahvikupillisen ja lasken kuppini reiän päälle, niin se ei osu silmiin. Kahvien jälkeen taidan viikata liinan sievästi kaappiin, ettei aurinko haalista sen värejä. Kaunis liina se on silti vaikka onkin reikäinen. Leppoisaa sunnuntaita!


18 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä taas.
    Mitä yhestä pienestä reijästä,senhän voi aina peittää astioilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Reikäiset ja pikkutahraiset pöytäliinat ovat siitä hyviä, että niitä raskii surutta käyttää. Marinoin siistejä ja ehjiä pöytäliinoja aina kaapissa, kun pelkään että niihin tulee tahroja tai niille käy pesussa hassusti =)

      Poista
  2. Mulla on samanlainen kerrospurkki, mutta siinä on musta kahva ja keltainen on vähän haaleampi :) ihania löytöjä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tuo kerrospurkki on kyl hieno, mutta mitähän mä sinne laittaisin? Nappeja varmaan =)

      Poista
  3. Minulla on noita Amanda astioita enemmänkin...matalia- ja syviä lautaisia...kastikekulho, maitokannu ja tietysti noita leipälautasia...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Juuri eilen mietin, että onkohan tuota sarjaa olemassa muussakin muodossa kuin vain lautasina. Tuo kuvio on mun mielestä äärimmäisen kaunis <3

      Poista
  4. Ihana kerrosrasia! Tuollaista olen jo pitkään etsiskellyt, mutta en ole löytänyt kohtuuhinnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mä oon kans nähnyt noita pari kertaa kotimaisina, mutta ne ovat olleet niin huimissa hinnoissa, ettei ole käynyt mielessäkään ostaa. Nyt kävi hyvä tuuri =) Onnea etsintöihin <3

      Poista
  5. Kirppikset <3 Sinulla onkin kuvissa taas aarteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ukkokulta ei taas ollut yhtään mielissään, kun tavaramäärä taloudessa kasvoi. Mun piti vähentää tätä nurkissa pyörivää romumäärää, mutta toisin kävi =)

      Poista
  6. Ihania löytöjä vallan kaikki! Jäin etenkin ihastelemaan noita hempeän vaaleanpunaisia Sarviksen kuppeja. Ne ovat tosi kivan väriset! Itsekin löysin keväällä Siivouspäiviltä ison kasan vaaleanpunaista Sarvista, mutta väri on jotenkin tummempi kuin noissa sun hemppiksen värisissä kupeissa.. Ja tuo omantunnon mukaan maksaminen on aina kinkkistä, sillä toisaalta haluaisi ostaa edullisesti, mutta taas toisaalta ei kehtaa ihan puoli-ilmaiseksikaan mitään ostaa (eli hankalaa on) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Juthbackassa taisin nähdä ihan aniliininpunaisia Sarviksia ja ne oli kyl kans hienoja. Onkohan ne sun sellaisia? Molemmat värit taitaa olla vähän harvinaisempia, kun ei niitä näe niin usein kuin esim. punaisia.

      Tuota juuri tarkoitin! Tällä viikolla jätin yhden pihakirppiksen väliin, kun siellä hinnoiteltiin omantunnon mukaan =)

      Poista
  7. Tutunoloisia tavaroita! Omenapurkki löytyy minunkin keittiöstä ja keltainen peltilaatikosto oli tädilläni leipälaatikkona. Oli aina jotenkin jännittävää katsoa, mitä hyvää leipää missäkin osassa on. Sarviksen mukeja korvalla ja ilman löytyy mökiltä sinisenä ja keltaisena. Vaaleanpunaisia en ole nähnytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppupurkki on mun mielestä aivan ihana! Mulla on samanlainen isompanakin, joten pakkohan tämä pienikin oli saada =)

      Ihanaa kuulla tätisi leipälaatikosta ♡

      Poista
  8. Nuo kerrosrasiat on ihania! Toivottavsti joskus osuu omalle kohdalle joku sopuhintainen yksilö. Muutkin tekemsi löydöt on varsin kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä yritän varjella rasiaa pikkuväeltä, sillä niidenkin mielestä se on hieno ja siinä kuuluisi säilyttää pikkuautoja. Varmaan sanomattakin selvää minkä näköiseksi rasia menisi lasten käsissä. Toivotaan, että onni suosii sua joku päivä ♡

      Poista