perjantai 11. syyskuuta 2015

Catanian lumoissa

"Haluan tehdä kanssasi sen mitä kevät tekee kirsikkapuiden kanssa."
 - Runoilija Pablo Neruda


Tuo aforismi osui silmiini vähän aikaa sitten ja joka kerta kun tartun koukkuun jatkaakseni tätä työtä, se muistuu mieleeni. En enää malttanut pitää sormiani erossa Lankasatamalta blogiyhteistyön merkeissä saaduista Catania-langoista vaan aloin virkata niistä viirinauhaa lastenhuoneeseen. Pikkuväellä on niin tylsän valkoiset seinät, että ne kaipasivat vähän piristystä. Ajattelin, että saisin huoneeseen helposti lisää väriä viirinauhalla ilman suurempia remontteja. Kauniitahan nuo langat ovat katsellakin, mutta käytettäväksihän ne tulivat.

En ole aikaisemmin tehnyt mitään Catania-langasta ja oli todella mielenkiintoista päästä kokeilemaan lankaa, josta olen kuullut paljon kehuja. Sitä ei ole suotta kehuttu, sillä se on aivan taivaallisen ihanaa virkata. Se on pehmeää käsissä, mutta silti lanka on napakkaa, joka tekee virkkauksesta nautinnollista. Se on niin ihanaa lankaa käsitellä, että toisaalta toivoisin, ettei tämä työ valmistu koskaan. Tosin tämän hetkisellä virkkaustahdillani, retkeni lankataivaassa kestää vielä tovin. Olen nyt virkannut puolet kolmioista, mutta lankaa on vielä hyvin jäljellä. Kunhan saan viimeiset kolmiot tehtyä, ajattelin virkata viirinauhaan vähän koristeita.

Viikko vierähti taas nopeaan. Ihanaa kun ilmat lämpenivät ja olen taas päässyt nauttimaan pikkuväen päiväunien suomasta rauhasta virkkuideni kanssa terassin nurkkaan. Tänään meillä on luvassa mattojen pesua ja puolukoiden perkuuta. Ensimmäinen litra puolukkaa löytyi tänä aamuna lähimetsästä ja toivon mukaan saamme vielä sitä muutaman litran lisää. Elämä on ihanaa! Iloista viikonloppua!

P.s. Mitä sanotte käsityökulhostani? Mielestäni en olisi voinut valita parempaa kulhoa näille unelmalangoille. Cataniaa saatte tilattua Lankasataman verkkokaupasta.


3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamu on iltaa viisaampi!
   Suloisia, ihania, iloisia, hyvänmielen kuvia! Kauniita värejä Catania-langoissa ja sun virkkaus on täsmällistä, taitava olet ja lanka aivan ihanaa. :)

   Poista
  2. Kiitos Jatta ♡ Tämä on kyl aivan ihanaa lankaa niin väreiltään kuin laadultaan =)

   Poista