sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Paholaisen hilloa


Jokohan tämä olisi syksyn viimeinen hillopostaus? Meillä on ollut taas hillotehdas käynnissä. Tästä hilloamisen määrästä ei uskoisi, että tämä on ensimmäinen vuosi kun edes keitän hilloa. Monia vuosia kellarissa säilytetyt tyhjät lasipurkit ovat viimeinkin päässeet käyttöön ja Koskimiehen romaanin sivut hupenevat entisestään. Loppukesästä tein rakkaushilloa, syyskuussa omenahilloa ja nyt hemmottelen miestäni paholaisen hillolla.

Googlettelin ensin reseptiä, mutta mikään osumista ei oikein kolahtanut. Muistelin lukeneeni erään tuttavani hillokeitoksista ja päätin luottaa chilifriikkien reseptiin. Pirskatti sentään millaista hilloa teinkään! Mieheni on aivan hurmiossa siitä. Itse maistelen hilloa sievästi teeleivän päältä ja niiskutan kun nenäni aukeaa ja suuni täyttää lempeä chilin polte (haukon henkeä ja lipitän vettä). Toisaalta paholaisen hillon on oltava tujua, muutenhan olisin heittänyt arvokkaat chilini hukkaan.

Koska hillo oli niin hyvää, pyysin luvan, että saan julkaista reseptin. Basilikat jätin pois, koska unohdin ne kauppaan ja halla (kuivuus) oli vienyt omamme. Ohjeen mukaan chilejä tulee 400 g, mutta meillä ei ollut niin paljoa. Käytin siemenineen yhteensä 150 g Hungarian Hot Waxia ja Apachea ja siitä tuli ihan sopivan tulista meidän makuumme. Meillä on nyt viimeinen purkki menossa eli minun pitää varmaan kohta pystyttää uusi hillotehdas.

PAHOLAISEN HILLO

1 kg tomaatteja
400g chilejä/pepperoneja/habaneroja
8 valkosipulinkynttä
1 iso punasipuli
suolaa
mustapippuria
basilikasilppua
0,7 dl etikkaa
0,5 kg hillosokeria

1. Kalttaa tomaatit ja pilko ne lohkoihin. Laita lohkot kattilaan.
2. Ota suojakäsineet ja perkaa chilit. Siemeniä voi jättää, jos haluaa tulisempaa hilloa. Ne kannattaa ehkä jauhaa. Pilko chilit pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan.
3. Pilko punasipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää muiden sekaan.
4. Lisää mausteet, paitsi etikka. Laita kiehumaan miedolle lämmölle, kunnes tomaateista irtoaa nestettä. Keitä 30-45 min.
5. Lisää etikka ja hillosokeri. Keitä 10-15 min sekoitellen.
6. Purkita pestyihin ja uunissa kuumennettuihin hillopurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

4 kommenttia:

  1. Voi ihanuus! Nyt pääsen tekemään paholaisen hilloa! testattu ohje ja omat chilit Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Hillo on ihanaa <3 Mun pitää seuraavan kerran laittaa myös tuota basilikaa. Ohjeessa sanottua 400 g chiliä en välttämättä uskalla laittaa. Se oli meinaan mun mielestä jo nyt melko tuhtia. Tosin me käytimme siemenetkin =)

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kannattaa kokeilla! Vinkkinä suosittelen peseen kädet hyvin ennen kuin hierot silmiä... Se polttaa =D

      Poista