lauantai 11. lokakuuta 2014

Gluteeniton Vuohenjuusto-kasvispiirakka

Olen muistaakseni tehnyt viimeiset kymmenen vuotta tällä samalla piirastaikinalla kaikki suolaiset piirakkani. Täytteet ovat vaihdelleet kinkusta kasviksiin ja nyt olen ihastunut tähän vuohenjuusto-kasvistäytteeseen. Pohja on saanut useita kehuja ja suosittelen kokeilemaan sitä muillakin täytteillä.

Vuohenjuusto-kasvispiirakka


Näitä tarvitset:

Pohja:
2 dl Sunnuntain tumma jauhoseos
1 dl Sunnuntain vaalea jauhoseos
1 tl suolaa
50 margariinia
1 dl rahkaa
½ dl vettä

Täyte:
Vuohenjuustoa (käytän tähän aina Presidentin Vuohen tuorejuustoviipaleita)
3-4 Tomaattia
1 pun. Paprika
1 Punasipuli
Basilikaa
2 dl Ruokakermaa
1 muna
valkopippuria
suolaa
juustoraastetta

Ja näin se käy:
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pehmeä margariini, rahka ja vesi. Painele taikina voideltuun vuokaan. Kastele käsiä välillä hanan alla, niin taikina ei tartu käsiin. Töki haarukalla reikiä piirakkapohjaan. Esipaista pohja 200 asteessa n. 7-10 min.
Viipaloi tomaatit ja sipuli. Pilko paprika pieniksi kuutioksi. Levitä kasvikset esipaistetun piirakkapohjan päälle, murenna sekaan vuohenjuusto ja nypi lopuksi basilika. Riko munan rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita siihen kerma ja mausta valkopippurilla. Kaada muna-kermaseos piirakan päälle ja ripottele vielä juustoraaste. Paista 200 asteessa n.30 min. tai kunnes piirakka on kullan ruskea. Anna levätä rauhassa ennen kuin leikkaat!


2 kommenttia:

  1. Aivan huippu gluteeniton ohje! Pari kertaa tehnyt ja tosi hyvin onnistui molemmilla kerroilla, kiitos tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteestasi <3 Ihanaa kuulla että resepti on ollut mieluisa <3

      Poista