lauantai 3. joulukuuta 2016

Torkkupeitto on reunusta vaille valmis

"Mikään ei ole erikoisen vaikeaa, kun vain jaat sen tarpeeksi pieniin hommiin."
- Henry Ford


Olen päässyt torkkupeittoni kanssa niin pitkälle, että aloin jo virkata reunusta. Peiton reunuksen tarkoituksena on tehdä reunoista siistit ja sen avulla piiloitetaan sivujen epätasaisuudet. Reunus on vähän kuin taulun kehykset. Se kokoaan työn ja sen on vastattava niin väreiltään kuin tyyliltään peittoa. Ennen kuin pääsin tekemään varsinaista reunusta, oikaisin peittoni aaltokuvion suoraksi reunaksi ja se oli yksi syy siihen että valitsin tämän Attic24-blogissa käytetyn mallin, sillä ohjeet reunan oikaisuun löytyivät blogista valmiina (tässä linkki ohjeeseen). Ohje on englanniksi ja sen käännösapuna olen käyttänyt kokoamaani Virkkaus-sanastoa, joka löytyy täältä blogistani (tässä linkki sanastoon).

Aikaisempia peittoja tehdessä olen noudattanut Edie Eckmanin Virkkaa ja Viimeistele - kirjan ohjeita, mutta nyt teen reunuksen ensimmäiset kerrokset Attic24-blogin ohjeilla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun virkkaan pystysuoralle reunukselle pylväät niin, että ne ovat kahden pylvään ryppäissä ja virkattu aina kerrosten ensimmäisten ja viimeisten pylväiden ympärille. Tämä on juuri se tapa, jota Edie kehoittaa kirjassaan välttämään, mutta tällä tavoin reunasta tulee paljon kauniimpi ja siistimpi kuin aikaisemmissa peitoissani. Nyt kun aaltokuvio on oikaistu ja sivut ovat siistit, alan virkata varsinaista koristereunuksesta, josta teen kapean ja yksinkertaisin. Tässä kohtaa olisi varmasti hyvä tietää vähän enemmänkin reunuksesta ja siitä, mitä olen tekemässä, mutta luotan siihen, että keksin jotain vielä tänä iltana.
 
Olen virkkaillut peittoa melko rennosti ja kiirettä pitämättä. Varasin valokuvaajalta ajan tiistaille ja peitto kuvataan studiossa eli minulla on nyt pari päivää aikaa virkutella  torkkupeitto valmiiksi. Olen muutaman isomman työn pilannut kuvaamalla ne hätäisesti, joten nyt ajattelin pelata varman päälle ja saada hyvät kuvat, varsinkin kun valoa on tähän aikaan vuodesta heikosti  ja kuvaaminen on haastavaa. Miksi en ota myöhemmin valokuvia peitosta? Siksi, että tämäkään peitto ei jää minulle. Se kenelle se menee, selviää sitten seuraavalla kerralla. Mukavaa lauantai-iltaa!

P.s. Ensi viikon postausta odotellessa voit tutustua aikaisemmin virkkaamiini torkkupeittoihin. Tässä on linkit Neiti Kevät -peittoon ja Kukkaketo-peittoon.


17 kommenttia:

 1. Oih. (: Valmiin peiton kuvia odotellessa! Ihanalta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon =) Enää yksi kerros ja sit on tämä ihana projekti valmis ♡

   Poista
 2. Kyllä on nätti torkkupeitto, aikamoinen työ.
  Hienon näköinen ja viimeistellyn oloinen tulee kun tekee ton reunan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Torkkupeittossa on aika iso työ, mutta sen tekeminen on vapauttavaa, kun ei tarvitse pahemmin miettiä, että mitä sitä tekis ainakaan kuukauteen =)

   Poista
 3. Onpa ihanat värit. Olen itse virkannut lapsille peiton isoäidinneliöstä, suurempaan ei riittänyt hermot. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Isoäidinneliöt ovat ihania ♡ ja niistä on mukava koota peittoa, kun työ etenee pala palalta ja niitä voi tehdä missä vain, kun työ mahtuu vaikka laukuun =)

   Poista
 4. Nää sun peitot ja värit on niin ihania! Oikea hyvän mielen peitto. :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kaunis peitto! Ihanan kirkkaita värejä.

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömät värit 💛❤️💛

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän kans näistä väreistä ♡ Mulla on lankoja sen verran jäljellä, että pystyn virkkaan niillä vielä yhden peiton =)

   Poista
 8. Tämä on kyllä niin ihana, että voiko kauniimpaa enää virkatakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä sain peiton valmiiksi ja haluaisin aloittaa toisen teon ihan heti =D

   Poista