perjantai 23. joulukuuta 2016

Herkkukassit ja Johannan joulutervehdys

Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan,
joulu joutui jo rintoihinkin.
Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan
jo pirtteihin pienoisihin.
 (Sylvian joululaulu)


Lupasin viettää tänä vuonna stressitöntä joulua ja mielestäni olen siinä ihan hyvin onnistunut. Joulunalusviikko on ollut kiireinen, mutta kuin ihmeen kaupalla olen saanut tehtyä kaiken. Pikkuväki on nähnyt Tampereen jouluvalot, päässeet joulutorille karuselliin ja saaneet karkkikepit. Pipareita on leivottu kiintiö täyteen, eikä pitkin pöytiä levinneestä piparkakkutalosta ole enää todistusaineistoa. Laatikot on tehty ja sillit ovat valmiina. Sukulaisten joka vuotiset herkkukassit ovat pulleampia kuin muina vuosina. Täytin ne joululimpuilla (tässä ohje) ja joulutortuilla. Keitin viime kesänä kerätyistä mustikoista hilloa, tein itse suklaata (tässä ohje) ja tietysti laitoin mukaan pussillisen vastapaahdettua pienpaahtimon kahvia.

  
Herkut pakkasin viime vuodelta jääneisiin kangaskasseihin. Upotin viime vuoden epäonnistuneet kassit värjäyskurssilla värikattilaan, jotta sain spraysuihkuttelut piiloon (löydät onnistuneet kassit täältä). Koristelin kassit virkatuilla kukkilla ja kirjoin niille varret ja lehdet. Kukat olin onneksi virkannut jo keväällä valmiiksi, mutta muuten kassien koristelu meni yötyöksi. Sen verran kiire kassien kanssa tuli, että en ehtinyt kirjoa lehtiä umpeen, saati korjailla hieman vinoja varsia ja isoja lehtiä. Ukkokulta veti jo kenkiä jalkaan, kun minä kuvasin kasseja blogia varten.

Pikkuväki askarteli isovanhemmille silkkipaperikynttilöitä ja ajattelin, että saavat antaa niitä useampana vuotena, jotta parin vuoden päästä isovanhempien ikkunassa on niitä pitkä rivi. Pannunaluset kudoin kangaspuilla. Niissä on loimilankana juutti ja ne on kudottu juutin lisäksi puuvillalangalla. Juutti on paltinasidos ja puuvillalanka tekee kuviota hyppäämällä aina neljän loimilangan yli. En tiedä, että onko tällä sidoksella omaa nimeä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kudoin juuttia ja se oli sen verran pölisevää ja epämiellyttävää käsitellä, että tämä kokeilu taisi jäädä minun ensimmäiseksi ja viimeiseksi.

   
Nyt kun kaikki on tehty joulua varten valmiiksi, voin rauhoittua ja nauttia tästä keskitalven juhlasta. Tänään kierrämme vielä sukulaisia tervehtimässä ja aattona käymme hautausmaalla sytyttämässä isovanhemmille kyntillät. Joulunpyhät ajattelin istua vain nojatuolissani ja virkata, syödä herkkuja ja lukea jonkun hyvän kirjan. Itse en tältä joululta toivo mitään muuta kuin rauhaa ja parit kunnon yöunet. Minulle joulussa tärkeintä on yhdessäolo ja kiireettömyys. Hyvää ja rakkauden täyteistä joulua sinulle rakas lukija.
 

Toikan lahjakorttiarvonta on päättynyt ja onnetar suosi Sirpaa. Kiitos kaikille osallistuneille ja onnea voittajalle. Olen ollut jo yhteydessä voittajaan.12 kommenttia:

 1. Rauhallista ja iloista joulua teille sinne! <3 Kun kaikki on valmista, on hyvä hengähtää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin <3 Mun on myönnettävä, että odotan jo huomista =) Ajattelin olla koko joulun kotityövapaalla, koska ei ne kotityöt tekemällä tunnu loppuvan, joten saavat odottaa tekijäänsä pari päivää =)

   Poista
 2. Ihanaa joulua teille kaikille <3 Lahjakassien sisältö kuulostaa tosi herkulliselta ja näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihastuttavat lahjakassit <3 Ihanaa joulua teille <3

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania joululahjoja olet kerinny tekemään! :D Olet niin mahtava! <3 Oikein Rauhaisaa Joulua koko perheelle. Terkuin S.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihanalta! Ja vautsi, mitkä herkkukassit! Oikein hyvää joulua teille. :) <3

  VastaaPoista
 6. Onnellista Joulua Sinulle ja kaikkea mahdollista hyvää tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista