sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Pitsikuvioidut kauppakassit


Sukulaiset saavat joka vuosi joululahjaksi herkkukassit. Aikaisemmin pakkasin herkut koreihin, mutta kun leipäkoreja alkoi siunaantua joka ikinen vuosi, vaihdoimme ne kauppakasseihin. Viime vuonna ompelin kassit itse ja koristelin ne pitsiliinoin. Tänä vuonna halusin päästä vähän helpommalla ja ostin kässämessuilta kangaskasseja ja Marabun tekstiilispraytä. Työn vaikein osuus oli päättää, mitkä isoäidin virkkaamista liinoista saa uuden värin. Parasta tässä oli se, että koko hommaan kului aikaa vaivaiset kymmenen minuuttia.

Ensimmäiset kassit menivät harjoittelun merkeissä, mutta nämä onnistuneet ovat kyllä sitäkin hienompia. Koska ainakin meillä käydään kaupassa ympäri vuoden, en halunnut tehdä kasseista jouluisia vaan väreinä minulla oli limenvihreää ja turkoosia. Asettelin liinat kassin päälle ja suihkuttelin reilulla kädellä tekstiilispraytä. Annoin värien kuivua rauhassa ja vasta sen jälkeen silitin ne voipaperin läpi. En tiedä, että johtuiko kuvion leviäminen siitä, että suihkutin väriä liikaa vai siitä, että nämä on ihan viimeisiä suihkutteluita ja liinat olivat jo väristä märkiä. Itse pidän tuosta hieman suttuisesta kuviosta, koska siinä on vähän sellaista itämaista henkeä.

Pöytäpinnoilta värit lähtivät ihan pyyhkimällä, mutta yrittäessäni pestä pilalle menneitä kasseja koneessa 60 asteessa, värit eivät lähteneet vaikka en ollut edes silittänyt niitä. Kannattaa siis suojata vaatteet hyvin näillä leikkiessä. Jotta kaikki sukulaiset saavat kassinsa, minun pitää ostaa lisää värejä ja kasseja, sillä en ollut varautunut harjoitusversioihin. Onneksi löysin googlettamalla ainakin muutaman verkkokaupan, josta voin tilata lisää tarvikkeita. Sapluunoina käyttämäni pitsiliinat saan ensi kesänä terassin pöydälle, sillä mielestäni varsinkin tuo hieman isompi kaksivärinen on aivan ihana! Mukavaa sunnuntaita, rauhallista toista adventtia ja hyvää itsenäisyyspäivää!
 

14 kommenttia:

 1. Aivan ihana idea! Tuo tekstiilispray kuullostaa helpolle. Saajat ovat varmasti onnessaan. Tuli kyllä kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Nämä oli ihanan helpot tehdä! Taidan suihkutella itsellenikin kassin, kunhan saan lisää värejä =)

   Poista
 2. Tulipa kivat ja kauppakassejahan ei ihminen voi koskaan omistaa liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Pitää paikkansa! Ainakin mulla itsellä on käsittämätön taito hukata kauppakasseja =)

   Poista
 3. Wow! Just kirppiskuormaa tehdessä tuijottelin tuolla tuunaamollani parempia aikoja odottavia liinoja. Nyt tiedän mitä niillä teen. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mukava kuulla, että innostuit! Ihan lemppariliinoja näihin ei kannata tosiaan käyttää, kun ne saavat uuden värin pintaan. Mä valkkasin sellaiset, joita en ole pitänyt pöydillä kuin pari kertaa =)

   Poista
 4. Wau, onpa ihanan näköisiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Näistä tuli kyl kivoja. Mä vähän pelkäsin, että kuinka tuon isomman liinan kanssa käy, kun se oli paljon tiheämpi kuvioinen kuin nuo pienemmät =)

   Poista
 5. Tosi hienoja. Suihkutettava tekstiilimaali kuulostaa just niin hyvältä kuin näyttääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ne oli kyl näppäriä ja värivalikoima oli laaja. Harmi vain, ettei tätä myydä ihan kaikissa askarteluliikkeissä, mutta onneksi sitä löytyi ainakin parista nettikaupasta =)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos =) Kuulin kässäblogit ryhmässä, että eräs rouva oli tehnyt samanlaisia heijastinmaalilla. Mun on varmaan pakko kokeilla sitäkin joskus =)

   Poista
 7. Loistava idea, ja ihana toteutus. Kauniita ovat <3

  VastaaPoista