tiistai 26. tammikuuta 2016

Gluteenittomat perunarieskat


Ette uskokaan, kuinka onnelliseksi teitte minut edellisen postauksen kommenteilla. Me saatiin sitkeämmän sortin flunssa ja ollaan porukalla sairastettu. Onneksi ei tultu ukkokullan kanssa kipeäksi samaan aikaan, jotta toinen pysty katsomaan pikkuväen perään toisen maatessa kuumehorkassa sängyn pohjalla. Melkein viikko vierähti neljän seinän sisällä maatessa ja piirrettyjä katsellessa. Sen verran olin kipeä, etten ole jaksanut edes koukkuun tarttua, mutta kommenttejanne oli aivan ihanaa lukea. Uskotteko, että tuntui lähes lottovoitolta päästä eilen ensimmäistä kertaa ulos haukkaamaan raitista ilmaa, vaikka loppupäivä menikin taas maatessa ja tämän postauksen kirjoittaminen alkoi sängynpohjalta.

Pakastin pelasti meidät nakkien ja ranskalaisten yliannostukselta. Teen aina kerralla ison kattilallisen kasvissosekeittoa, josta vähintään puolet painan pakkaseen. Oli melkoinen helpotus, kun selvisin ruokahuolista pelkällä pakastimeen kurkkaamisella. Sosekeiton kanssa meillä oli jämämuusista tehtyjä perunarieskoja, jotka tein jo aikaisemmin. Ainakin meille sopivan muusiannoksen tekeminen on osoittautunut sulaksi mahdottomuudeksi ja jälkeenpäin lämmitettynä se maistuu ihan hirveälle. Rieskoihin onkin helppo hyödyntää vanha muusi ja vaikka siirtää leipomiset vasta seuraavalle päivälle, ei rieskoissa silti maistu sitä "vanhan muusin" makua. Hyvän maun lisäksi rieskat ovat ihanan helppoja tehdä.
 

Gluteenittomat perunarieskat


Näitä tarvitset:
2,5 dl (n.250 g) Perunamuusia
2,5 dl Semper Fin Mixiä
1,5 dl Vettä tai maitoa 
Suolaa
Luomumuna

Ja näin se käy:
Sekoita ainekset keskenään kattilassa tai kulhossa. Tee taikinasta kekoja uunipellille ja painele niistä n. puolen sentin paksuisia lättyjä (kastele käsiä välillä vesihanan alla, niin taikina ei tartu käsiin). Töki haarukalla reikiä ja paista n. 200 asteessa n. 20-25 min. Rieskat ovat parhaillaan uunilämpöisinä, mutta maistuvat hyvälle vielä myöhemminkin.

14 kommenttia:

  1. Voi ei. Pikaista paranemista! Itsekin noin viikon tässä sohvalla köllötelleenä tiedän, että ei oo kivaa. Onneksi on kuitenkin mies, tänäänkin laittoi ruokaa ja toi jopa kukkia... Heh. <3 Ja edellinen kirjoitus oli kyllä hyvä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kurja kuulla, että sielläkin on sairasteltu, mutta onpa sua hemmoteltu ♥ Kukat varmasti piristivät! Parane pian ♥

      Poista
  2. Tylsää. :( Meillä sairastettiin viime viikolla mahatauti. :(

    Rieskat näyttää hyvältä. Meillä olisi muusia jääkaapissa, niin voisi vaikka tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurja kuulla, että teilläkin on oltu kipeitä. Toivottavasti teidän pieni sentään säästyi mahataudilta. Sairastaminen on kyl kurjaa, mutta vielä kurjempaa se on, kun potilaana on pienet ihmiset. Mä voisin kärsiä vaikka kymmenet flunssat, jos vain pikkuväki pääsisi helpommalla.

      Kannattaa kokeilla. Mä olen aikakin tykännyt rieskoista =)

      Poista
  3. Paranemisia sinne. Meillä on nyt eka viikko pitkästä aikaa, kun koko perhe on terve. Typerät flunssat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mukavaa kuulla, että olette jo parantuneet! Tämä liikkeellä oleva flunssa tuntuu olevan melko rajua laatua. Toivottavasti tämän myötä vastustuskyky on kasvanut niin paljon, ettei tänä talvena tarvitse enää sairastaa. Taitaa olla vain toiveajattelua =D

      Poista
  4. Pikaista paranemista sinne <3 Ihanat kuvat sulla taas, tulipas energinen olo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä ostin kuvia varten tulppaaneitakin, mutta joko ne eivät kestäneet meidän sairastelua tai sitten uteliaat pikkuhortonomit olivat niille liikaa, kun ne meni parissa päivässä tämän näköisiksi. Onneksi ei mene enää kauaa, kun pääsee taas nauttiin kukista ihan omassa pihassa ♥

      Poista
  5. Jes! Eilistä perunamuussia jääkaapissa, alan heti leipomaan rieskoja. :)
    Kiva kun teidän flunssat alkaa olla voitettu. ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä toivon, että ainakin pahin olisi jo takana =) Toivottavasti tuli maistuvia rieskoja =)

      Poista
  6. Ihanan raikkaita kuvia! Pikaista paranemista, jos flunssa kiusaa vielä teitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Eiköhän tämä tästä hunajateetä juodessa =) Vielä kun malttaisin illalla käydä ajoissa nukkuun, niin voisi loppua tämä väsymyskin =)

      Poista
  7. Kaipa tuohon muutkin gluteenittomat jauhot käy kuin nuo Semperit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti sopii =) Mä olen ottanut tavakseni kertoa käyttämäni jauhot, jotta lukijat osaavat käyttää halutessaan samaa jauhoseosta, koska niissä on valtavasti eroja. En tiennyt tätä ennen kuin jouduin aikoinaan jättään vehnätärkkelyksen pois ja vaihtaan jauhoseokset luont.glut. seoksiin. Oli melkoinen yllätys, kun maistoin ensimmäisiä leivonnaisia, joissa olikin käytetty eri jauhoja, mihin olin tottunut =)

      Poista