sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Tästä se taas lähtee...


Vuoteni vaihtui nenä kiinni kirjassa ja tuhiseva, raketteja pelkäävä pikkupoika kainalossa. Suunnittelin virkkaavani vuodesta toiseen, mutta herra Darcyn ja Elizabethin rakkaustarina oli niin jännittävässä kohdassa, etten raskinut lopettaa. Toisaalta oli hienoa vaihtaa vuosi niin, ettei minulla ollut mitään virkkuuta kesken ja aloitankin nyt ihan puhtaalta pöydältä. Sain jopa viimeinkin kerättyä kaikki edellisistä töistä jääneet langat varastoon eikä olohuoneessamme seilaa enää yhtään lankakulhoa. Siitä olen ihan oikeasti jopa ylpeä! Lisäksi lukeminen teki pitkästä aikaa hyvää ja vaikka en varsinaisia uuden vuoden lupauksia tehnytkään, voisin tarttua kirjaan hieman useammin kuin kerran puolessa vuodessa.

Minulle tämä on merkityksekäs vuosi sen takia, että viimeinen hoitovapaavuoteni alkoi ja viimeistään syyskuun alussa minun pitäisi tietää, että mikä minusta tulee isona. Haluaisin jatkaa kotiäitinä oloa, mutta taloudellinen tilanteemme ei anna siihen myöden. Olisi upeaa, jos saisin tulevaisuudessa työskennellä käsitöiden parissa ja olen myös miettinyt mahdollista uudelleen kouluttautumista, mutta en ole varma riittääkö minulla paukut opiskeluun. Tänne blogiini tämä vuosi ei tuo muita muutoksia kuin että ainakin nyt alkuun jätän yhden postauksen viikossa pois ja tapaamme neljän sijaan vain kolmesti viikossa. Esikoisemme lopetti päikkäreiden nukkumisen eikä hänen kanssaan meinaa kuvaamisesta saati kirjoittamisesta tulla mitään, joten minun on vain parempi kölliä sohvalla poika kainalossa ja tyytyä kirjoittelemaan iltasella. 

Normaalisti aloitan vuoden paljastamalla vähän tulevasta, mutta koska minulta meinaa aina jäädä kaikki ennakkoon esittelemäni jutut tekemättä, en lupaile nyt mitään muuta kuin, että tästä tulee hieno vuosi. Aloitin viime syksynä kankaankudonnan ja ensimmäinen mattoni on jo pois puista ja solmuja vaille valmis. Luultavammin saatte kauhistella sitä vielä tässä kuussa. Se on ensimmäinen työni kangaspuilla eli luultavammin tuo kauhistella on juuri oikea sana kuvailemaan sitä, mitä on luvassa.  Uuden virkkuun aloitan heti, kunhan saan siihen langat. Voi miten minua jännittääkään näyttää teille mitä suunnittelen. Mukavaa alkanutta vuotta ja aivan ihanaa sunnuntaita! Tästä se taas lähtee!

14 kommenttia:

 1. Tein omasta mielestäni ihan realistisia lupauksia itselleni. Odotan innolla mitä virkkaat tänä vuonna. Mä olen kirjoittanut nyt tabletilla postakset kun kannettava on ollut muussa (peli)käytössä (aikuisella)miehellä. Niin kuvat uupuu, mutta enköhän saa ne jossain vaiheessa. Idearikasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä yleensä vastailen kommentteihin tabletilla kun löhöilen sohvalla jalat kohti kattoa, mutta jostain syystä en osaa kirjoittaa sillä postauksia. Sitä voisi kyllä vähän harjoitella. Jos en nyt koko postausta kirjoittaisi, niin voisihan sitä vaikka aloittaa niistä ranskalaisista viivoista ja koota vähän ajatuksia valmiiksi. Kuulostaa ihan siltä kuin olisin kirjoittamassa jotain "ihan oikeaa tekstiä" enkä tavanomaisia turinoitani =)

   Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle =)

   Poista
 2. Minäkin yritin aloittaa tämän vuoden puhtaalta pöydältä. Noh, Titityyn mysteerihuivi on edelleen ilman reunaa ja miehen kämmekäs ilman paria ja yksi työ odottelee saako purkutuomion vai ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta yritystä oli kuitenkin =) En mäkään ihan puhtaalta pöydältä päässyt aloittaan, kun mulla on kangaspuissa kesken yksi työ. Virkkuiden osalta sain kaikki valmiiksi ja vielä upeinta on se, että tosiaan kaikki langat, joita en enää tarvitse, sain pakattua varastoon eikä ne enää seilaa pitkin huushollia =)

   Poista
 3. Täällä lankavarastot tyhjillään, mutta lupasin etten enää hamastraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi! Tuo on jo hatunnoston arvoinen suoritus! Mä olen kans yrittänyt käyttää pois varastojani, mutta pirskatti kun sorrun aina ostaan lisää. Siinä mielessä lankavarastot on kyl ihanat, kun haluaa tehdä jotain, niin ei tarvitse kuin kävellä kaapille ja napata kerä. Mutta nyt niitä keriä on kertynyt niin paljon, että jo vähän ärsyttää, kun ihan sama mihin laatikkoon katson niin saan lankoja vastaan =D

   Poista
 4. Elämme jännittäviä aikoja siis. (: Itselläkin tiedossa mm. muutto, häät, harjottelu, kesätöitä... Kyl tää täst! Kuhan käsityöt pysyy messissä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi! Upean kuuloinen vuosi sulla edessä <3 Käsityöt kainalossa pitää tosiaan turhan stressin poissa =)

   Poista
 5. Mahtava Miss Piggy -muki. Inspiroivaa vuoden aloitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mulla on noi kaikki Muppet Show-mukit. Keräsin niitä jokunen vuosi takaperin ja kaikki muut paitsi Ruotsalainen Kokki löytyi Suomesta. Ukkokulta joutui huutaan sen mulle Ebaystä ja muistaakseni se kotiutui Kanadasta =D En muuten oo noiden jälkeen alkanut kerään mitään sarjaa. Mulle sopii paljon paremmin sellainen vähän kaiken keräily =)

   Poista
 6. Kivat kuvat. Mukavaa ja onnellista alkavaa vuotta sinne ja täällä odotetaan jo seuraavia kirjoituksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuntuu niin oudolta, kun saan vastailla ihan rauhassa kommentteihin vaikka nythän on maanantai ja normaalisti olen postannut näihin aikoihin. Juurikin tämän maanantaisen postauksen tiputin pois, kun sen kanssa tuli monesti kiire ja mä en pidä kiireestä =)

   Aivan ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle <3

   Poista
 7. Hei... toi vihreä reunainen lautanen, mistä olet löytänyt? Tiedätkö taustoja sille? Mummolassa oli lapsena sellanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa =) Mä löysin sen kirppikseltä viime syksynä. Se on peltiä ja reunassa lukee ihan pienellä 6 MB Made in Great Britain. Se on kyllä kaunis, mutta mä en ole ihan varma, että onkohan se oikeasti koristelautanen =)

   Poista