perjantai 18. joulukuuta 2015

Pipareita ja aarteenetsintää

Varoitus: Tämä postaus sisältää paljon sokeria!


Päivä alkoi hyppimisellä ja konttaamisella, kun pikkuväen joulukalenterista löytyi kartta, jonka avulla saimme etsiä tontun piilottamia tonttulakkeja olohuoneesta. Kiitokseksi tästä sain uhmaikäisen jumputtajan ruokapöytään ja metsästää häntä pöytien alta kerhon joulujuhlan päätyttyä. Minulla kävi jo mielessä, että joulusukat katoavat ensi yönä, mutta nopeasti lapsen käytös unohtui, kun esikoinen silmät säteillen ihasteli piparkakkutaloa ja vilpittömästi kehui sitä. Pienten silmien tuike ja ihailu tekee kaikesta tästä jouluisesta touhusta sen vaivan arvoista. Heille kaikki on niin uutta ja ihmeellistä!

Pikkuväki on muutaman viime päivien aikana syönyt koko vuoden sokerikiintiönsä, kun koristelimme piparit irtiksillä ja puolet koristeista taisi kadota jo koristeluvaiheessa pieniin suihin. Saa nähdä pysyykö piparkakkutalo ehjänä aattoon asti. Siitä ei kyllä tullut niin hienoa kuin viime vuonna, kun olin hieman huolimaton liimauksissa ja päivä paistaa läpi vähän jokaisesta nurkasta. Yritin pelastaa taloa sokerikuorrutteella ja karkeilla, mutta taisin vain mennä ojasta allikkoon. Makuhan se taitaa olla pääasia, eikä talo taida kauaa kestää, kun siihen aattona saa luvan kanssa koskea. Perheen pienin on jo ottanut varaslähdön sen kanssa, kun osa karkeista on käyty salaa napsimassa.

Hyasintti kuihtui ja ostin sen tilalle paikallisen puutarhan joulumyymälästä tulipunaisen tulilatvan. Kaunis sekin on, mutta tuoksuton. Jouluun ei ole enää montaa yötä, mutta kaikki laatikot ja sillit on tekemättä, limput leipomatta ja tortut paistamatta. Suklaat ja joulusiivouskin odottaa vielä tekijäänsä. Ajattelin olla stressaamatta ja jos en ehdi tehdä kaikkea itse, ostan loput valmiina kaupasta. Mukavaa viikonloppua!



8 kommenttia:

  1. Aivan syötävän suloinen piparkakkutalo! (: Parhaat piparitalot on miust just tuommosia, tunteella tehtyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tunnetta siihen on tosiaan käytetty reilumman puoleisesti =) Mä menin leikkaan sokerikuorrutetuubiin vähän liian ison reiän ja siitähän tuli reilummin tuota massaa =D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. No oli =) Viime vuonna koristelin kakun ranskanpastilleilla ja ne on kyllä paremman näköisiä talon päällä kuin nuo m&m's, vaikka nämä on kyl ihanan värikkäitä =)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä en jaksa leipoa tänäkään vuonna gluteenittomana mitään, joten joudun katseleen vesikielellä muiden herkuttelua. Joulutorttuja mun tekis mieli pyöräyttää, mutta viimeksi kun tein niitä, söin kaikki yhdessä illassa. En ole sen koommin uskaltanut niitä leipoa =D

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos =) Olisi niin hienoa osata tehdä muumitalo tai joku hieno palatsi, mutta näillä mun leipurintaidoilla pitää olla tyytyväinen siitä, että talo on ylipäätään pystyssä =)

      Poista