keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Itse tehdyt suklaapatukat

Olen muutaman kerran tehnyt itse suklaapatukoita. Tätä reseptiä en suosittele laihduttajille. Suklaat ovat niin taivaallisen hyviä että syömme mieheni kanssa hetkessä kilon patukkakasan.

Suosittelen että peset pannun hyvin ennen toffeen valmistamista, sillä kaikki pannuun jääneet maut imeytyvät toffeeseen. Minulla on tällä hetkellä levyllinen sipulille maistuvaa toffeeta keittiössä eikä se maistu kovin hyvälle.

Itse tehtyjä suklaapatukoita ei voita mitkään maailman herkut!


ITSE TEHDYT SUKLAAPATUKAT

Näitä tarvitset:
200 g maitosuklaata
200 g Taloussuklaata / tummaa suklaata
Suolapähkinöitä
Itse tehtyä toffeeta
½ rkl vaniljauutetta


Toffeeta varten tarvitset:
½ rkl voita
1 dl kermaa
1 dl sokeria

Valmista ensin toffee. Sulata voi pannulla ja lisää siihen sokeri ja kerma. Sekoittele kunnes massa on vaaleanruskeaa ja koostumus muuttunut paksuksi vaahdoksi. Kaada toffee kulhoon jäähtymään.


Pannulla kultaa? Ei. Se on toffeeta!

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita siihen vaniljauute, pähkinät ja murennettu toffee. Kumoa massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja levitä se tasaiseksi levyksi. Anna suklaan jäähtyä hetken ja laita se sen jälkeen jähmettymään jääkaappiin useammaksi tunniksi (4-5 tuntia). Kun levy on kovettunut, leikkaa se haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti