keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Puolet lankalaihiksesta takanaIhana kesä! Näiden blogijuttujen kuvaaminen on niin paljon helpompaa kun voi olla huoletta ulkona. Ei ole suinkaan erikoista raahata lankoja terassille, eikä oletettavasti kukaan pidä minua mielenvikaisena kun kuvaan niitä siellä (naapureistamme en mene takuuseen). Jotenkin talvella ulkona kuvaaminen tuntuu hassulta ja yritän rajata taustan pois, etten jäisi kiinni missä olen. Kattaus terassin pöydällä näyttää hieman oudolta, jos taustalta näkyy räystäistä roikkuvat jääpuikot ja lumen peittämä maa. Jostain syystä koen, että on ihan luonnollista olla kesäisin ulkona kameran kanssa ja napsia ohi mennen muutama kuva kukista. Upeinta kesällä kuvaamisessa on varmasti vihreyden ja vehreyden lisäksi valo. Talvella ei tulisi kuuloonkaan, että kuvaisin kuudelta illalla ulkona saati sisällä.

Edellinen lankalaihisraportointini on huhtikuulta ja silloin puntari näytti 700 grammaa plussaa. Olen vähän skarpannut lankalaihikseni kanssa ja tuntuu melko uskomattomalta, etten ole ostanut koko kuluneen kolmen kuukauden aikana kaupan lankoja. Ainoat langat, jotka olen kotiini kantanut, ovat kirppikseltä löytyneet puuvillalangat, joiden ansiosta varastoni kasvoivat 800 grammalla. Toisesta lankapussista olisin halunnut vain tuon turkoosin lankakerän, mutta valitettavasti kirppiksellä ei ronkalata vaan jouduin ostamaan kaikki muutkin ohuet virkkauslangat, mutta enköhän keksi kaikille käyttöä jossain välissä.

Paljoa en ole ehtinyt virkkailla kuluneen kolmen kuukauden aikana. Neulegraffitini oli niin työläs ja sen jälkeen pidin pitkähkön tauon käsitöistä, joten graffitin lisäksi olen tehnyt vain ovikranssin. Lankaa näihin kahteen työhön olen käyttänyt yhteensä 1,24 kiloa. Kokonaiskulutukseni on tämän puolen vuoden ajalta siis 4,27 kiloa, joka on huima määrä lankaa! Valitettavasti olen myös ostellut lankoja yhteensä 4,6 kiloa. Lankavarastoni ovat siis lihoneet 330 grammalla. Jos pidän nyt seuraavan kolmen kuukauden ajan pintani enkä sorru ostoksille, minun pitäisi saada laihikseni käännettyä oikealle raiteille ja alan laihtua sen sijaan, että kasvatan varastojani.

Olen vielä kaukana tavoitteestani eli neljän kilon painonpudotuksesta. Tämän hetkinen virkkuuni on jo melkein valmis ja näillä näkymin esittelen sen teille seuraavaksi. Loppu vuoden suunnitelmiini kuuluu vielä torkkupeiton virkkaus, tyynynpäällisiä ja hypistelymuhveja. Ajattelin tehdä myös omaan oveemme ovikranssin, äidilleni lupailin kattausliinoja ja patalappuja olen ollut tekemässä hänelle jo kaksi vuotta. Jokohan olisi niiden aika? Tässä kuussa aion pitää pitemmän loman sosiaalisesta mediasta, joten toivottavasti se tarkoittaa suurta lankakulutusta. Kesä kun on aivan liian lyhyt ja ihana tuhlattavaksi tietokoneen parissa.


4 kommenttia:

 1. Iloisia värejä langoissa ja kukissa. Iloinen mieli tulee kuvia katsellessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä olen haalinut noita puuvillaisia lankoja jo niin paljon, että niistä voisi vaikka tehdä jotain =)

   Poista
  2. Onnistumista lankalaihiksessa! Oikein iloista ja kesäistä some-lomaa! :)

   Poista