keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Virkatun pikkukukan ohje

Tässä on ovikranssissa käyttämäni tumman sinisen pikkukukan ohje, jonka lupasin antaa teille. Se on melko yksinkertainen, mutta ajattelin kirjoittaa sen heti ettei se unohdu. Kuten varmaan huomaatte, en ole montaa ohjetta kirjoittanut tai kaavakuvaa piirtänyt, mutta eiköhän näillä kukan saa virkattua. Pitää vähän harjoitella tätäkin taitoa lisää, sillä sain varmasti kymmenen kertaa piirtää kaavion valmiiksi ennen kuin se näytti kukalta. 

Ennen tämän ohjeen julkaisua ystäväni kokeili sitä ja hän kertoi virkanneen kukan myös perinteisellä ketjusilmukka-aloituksella. Ketjusilmukoita hän teki alkuun kolme ja kiinnitti ne piilosilmukalla toisiinsa ja kukka oli molemmilla aloituksilla yhtä sievä. Itse olen opin tuon lenkkialoituksen muutama kuukausi Mehukekkerit-blogista löytyvän video-ohjeen avulla, enkä ole sen koommin tainnut muuta aloitusta käyttää.

 

Kukan virkkausohje:

Olen käyttänyt kukassa puuvilla virkkauslankaa ja 1,75 koukkua. Kukka aloitetaan lenkkialoituksella (tee sormiesi ympärille lenkki ja aloitusketjusilmukka). Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa. Virkkaa lenkkiin kaksi pylvästä, kaksi ketjusilmukkaa ja taas aloituslenkkiin kaksi pylvästä. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja kiinnitä ne piilosilmukalla kiinni aloituslenkkiin. Ensimmäinen terälehti on valmis. Toista neljä kertaa ja lopuksi kiristä aloituslenkki ja päättele langat. Kukka saa lopullisen siistin muotonsa, kun sen pingottaa kosteana. Minulla on pingotusta varten pakkausteipillä päällystetty pahvin pala.


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä virkkasin kukan villalangastakin, mutta siitä ei tullut ihan niin sievä kuin ohuesta langasta virkattuna =)

   Poista
 2. Ihanan helppo! Täytyy kokeilla ohuemmista ja hieman paksummista langoista virkata, katsotaan millainen kukkajuttu tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Kukkien virkkaus on siitä ihanaa hommaa, että ne valmistuu nopeasti ja tuntuu, että työ valmistuu huomaamatta, kun tekee kukan silloin tällöin =)

   Poista