torstai 30. huhtikuuta 2015

Hyvää vappua!
 
"Mä ostin sulle simapulloja!" No, en kai nyt voinut pahastua, kun ukkokulta oli noin ajattelevainen ja uhrautui jopa tyhjentämään ostamansa "simapullot" ennen etikettien pois liottamista. Siman ohje on fariinisokeripaketin kyljestä ja pullot tyhjiä, patenttikorkillisia olutpulloja. Etiketit leikkelin taas Koskimiehen ikivanhasta kirjasta, jonka sivut ovat ajan saatossa ihanasti kellertyneet. Munkkeja en tänäkään vuonna uskalla itse paistaa, sillä kuuman rasvan kanssa pelaaminen hieman pelottaa.

Touhusin eilen puutarhassa räntäsateessa ja kiittelin onneani, ettei minun tarvitse juhlia tätä työväen juhlaa muuten kuin kotona neljän seinän sisällä ja oman perheen seurassa. Minulle vappu on tänäkin vuonna siman hörppimistä, kukkien virkkausta ja vähän puutarhatouhuja, sillä tänäänhän on vappuaaton lisäksi neitsytpäivä.  Iltani ei siis poikkea arjesta kovinkaan paljoa, mutta uskotteko, että tällä hetkellä en keksi mieluisampaa tapaa viettää vappua. Viettäkäähän tekin oikein ihana vappu! Toivottavasti aurinko hellii meitä. Kukkapenkissä on kurjaa kyykkiä vesisateessa.

8 kommenttia:

 1. Oikein iloista vappua, samoissa merkeissä menee täälläkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä tongin vielä illalla kahdeksan jälkeen kukkapenkissä ja kuuntelin lintujen liverrystä. Oli niin kaunis ilta, että en meinannut raskia mennä sisään =) Vähän mua jännittää, että kuinka mun liljani kävi ku taisin vähän kovakouraisesti sitä nostaa.

   Poista
 2. Oi, alkoipa tehdä mieli simaa! Pystyisiköhän sitä tekemään ruskeasta sokerista kun fariinisokeria ei täällä tunneta (vai onko ne melkein sama asia?)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti heti tulla kurkkiin, et mistäs olitkaan ja pieni kateus iski =) Siellä on varmasti ihanan lämmintä ♥ Täällä oli eilen perinteinen vappusää eli satoi ja paistoi vuoron perään. Ulkoa kuuluvasta ryminästä päätellen, siellä tuulee nyt aika lailla.

   Mä googlettelin äsken fariinisokerista ja semmoisen ohjeen löysin et 2,5 dl fariinisokeria voi korvata seoksella, jossa on 2 dl sokeria ja 0,5 dl siirappia. Makuun se voi vaikuttaa, mutta ainahan sitä kokeilla kannattaa =) Sima on kyl hyvää. Sitä tars tehdä paljon useammin kuin kerran vuodessa =)

   Poista
 3. Leppoisaa vappua sinne :) Täälläkin oikein leppoisat ja rauhalliset juhlanvietot mielessä ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) tätä parempaa vapun viettoa ei taida olla. Loikoilen sohvalla ja taistelen unta vastaan, kun silmäluomet meinaa ihan väkisin mennä kiinni =) Kunhan tuo jälkikasvu herää, aion juoda ison lasin simaa! Alkoi niin tehdä sitä mieli tuota edellistä kommenttia kirjoittaessa =)

   Poista
 4. Vappu meni, mutta on ihanan pirtsakka oleskelupaikka :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos =) Kuva on otettu terassiltamme, joka valmistui toissa kesänä. Vanha rottinkikalusto on meidän kortinpeluupaikka =)

  VastaaPoista