tiistai 14. huhtikuuta 2015

Käyntikortit vanhoista pelikorteista







Olen huomannut messuja ja romutoreja kierrellessä, että blogillani on ihan hyvä olla omat käyntikortit. On paljon mukavampaa antaa kysyjälle kortti käteen, kuin selittää, että kirjoitan Ihan Oikeaa Blogia, koska blogini nimi on muutaman kerran aiheuttanut hieman erikoisia tilanteita. Tilasin jo viime syksynä Vistaprintiltä käyntikortit, mutta ne eivät oikein tunnu omilta, joten askartelin uudet kortit vanhoista pelikorteista. Ajattelin, että nämä olisivat sellaiset, jotka hieman herättäisivät huomiota ja jäisivät vaikka erilaisuudellaan mieleen. Lisäksi näissä yhdistyy melko näppärästi kierrätys ja itse tekeminen.

Vaapukalle suuri kiitos korteista. Muutaman kuukauden etsimisestä huolimatta, en löytänyt mieluisia vanhoja pelikortteja miltään kirppikseltä. Meillä päin näköjään pelataan vain Pokemonia, Digimonia ja Unoa. Muistin, että kaappieni uumenissa oli tulostettavia tarra-arkkeja, joihin sain kirjoitettua yhteystiedot. Kolmen tunnin etsimisen ja toisen kolmen tunnin tulostuskohdistuksen jälkeen, minulla on muutama uunituore käyntikortti kädessäni. Hieman olen kahden vaiheilla, että pitäisikö minun sittenkin hieman kaventaa kortteja, jotta ne mahtuvat rahapussiin. Hukkuvatkohan ne noin suurina?

Olettehan jo osallistuneet Helsinki Retro & Vintage + Design Expon arvontaan?  


23 kommenttia:

  1. Vähäx hienoja. Mä bongasin jokunen viikko sitten pakan samaisia vanhoja kortteja Fidassa enkä epäröinyt ostaa.. Pakka maksoi huikeat 0,50€ ja vaikka mustapekka puuttuukin, olin tyytyväinen ostoon. Nyt pitäis vaan keksiä käyttökohde..oletko muuten myymässä vai vaan ostajan ominaisuudessa retromessuilla?

    Susanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) No eipä ollut kallis pakka! Kannatti ostaa. Mun pitää alkaa käymään kans Fidassa, ku se tuntuu olevan Pekka-pelien keidas =)

      Mä olen ostajana messuilla. Kerään emalia ja kotimaista lasia, mutta valitettavasti haalin nurkkiimme myös kaikkea muuta mukavaa =) Mua on vaivannut koko tämän vuoden tavaraähky, joten toivottavasti selviän messuilta kevyillä kantamuksilla. Keittiön verhot ja joku kiva mekko on ainoat joita ihan tosissaan tarvitsen =)

      Poista
  2. Onpa kiva idea sinulle! Varmasti jää mieleen. Käyntikortit ovat pyörineet minunkin mielessäni. Idea hautukoon vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Vistaprintillä oli silloin joku tarjous, että käyntikortit sai ilmaiseksi, joten aikaisemmat tuli sen takia teetettyä siellä. Mä kierrän aika monet messut vuodessa läpi, joten kortit ovat olleet ihan hyvä hankinta.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos =) Ihan oma ideahan tämä ei ole. Muistaakseni Kaapelin joulussa sain joltain käsityöläiseltä vanhan pelikortin, jonka taakse oli kirjoitettu käsin meiliosoite ja Forget Me Not käyttää näitä vanhoja pelikortteja ainakin hintalappuina =)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos =) Mulla on vielä kierrätyskeskuksesta löytyneet tavalliset pelikortit varattuna tähän hommaan, jos sattuu Pekka-pelistä loppuun kortit kesken. Harmi vaan, että tulostuskohdistuksissa tuhlautui noita tarra-arkkejakin, et niitä tarvii varmaan metsästää vähän lisää =)

      Poista
  5. Ompa hauska idea käyntikorteille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kuinkahan mä vielä oppisin antaan näitä? Kevätmessuilla muistin antaa korttini kahdelle. Käyntikorteista ei taida olla mitään hyötyä, jos niitä hautoo taskussaan =)

      Poista
  6. No onpa hauska idea! Tuollaiset kortit erottuu takuulla massasta ja jää mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ihana tuo uusi banneri! Huomasin vasta, kun yleensä lueskelen pikaisesti vaan puhelimella (enkä myöskään meinaa jaksaa kommentoida siksi), mutta nyt vaivauduin ihan koneelle asti. :)

      Poista
    2. Kiitos ♥ Mä tykkään siitä itsekin ihan hirmuisesti! Mä vaihdoin sen eilen illalla, et ihan uusi juttu on =) mun piti julkaista se vasta torstaina, kun ajattelin postata kuvauksista, mut en sit malttanut odottaa =)

      Poista
  7. Nuo pelikortit oli lapsena mun ehottomat lempparit, ihana idea tehdä niistä käyntikortteja! Ps. Täydellisen värinen pöytäliina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mä tykkäsin pelata pienenä Rantasipi-hotellien Hullunkuriset perheet-peliä. Sain sen muistaakseni Oulusta ku siivosin hotellin leikkihuoneen, ku se oli ihan sekainen =) Mä taisin silloin olla kuuden vanha =) Idea pelissä oli ihan sama kuin Pekassa, mutta kortit oli erilaiset. Mun pitääkin kysyä, et löytyisiköhän se peli vielä vanhempien vintiltä =)

      Poista
  8. Ihana idea! Noista korteista tulee ihan lapsuus mieleen. Kaunis uusi banneri myös blogillasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mä tykkään kans tuosta bannerista, mut kuva ei kyl ole ihan itse ottama. Meillä oli maanantaina bannerikuvaukset ja tämä oli mieluisin, vaikka valinta ei ollut helppo =)

      Poista
  9. Mikä mahtava idea! Noi kortit tuntee varmaan jokainen, jossain muodossa. Kortteja saa muuten edelleen kirjakaupoista, tosin kuvituskuvat ovat vuosien saatossa vaihtuneet ja perheitäkin on tullut lisää. Nykyään kun samalla idealla on saatavissa mm. korttipakat nimillä Avaruusperheet tai Sateenkaariperheet!

    Korteista on kyllä moneksi. Meillä vietettiin viime vuonna työpaikan pikkujouluja teemalla Hullunkuriset perheet. Se toimi niin, että jokaiselle osallistujalle jaettiin etukäteen kortti eli rooli ja juhlassa sitten perheet etsiytyivät yhteen ja heille oli nimensä mukaisia tehtäviä. Esimerkiksi perhe Pulla koristeli silmät kiinni piparitalon, perhe Täplä teki taideteoksia jne. Samalla kätevästi saatiin ihmiset sekoitettua niin että tutustuttiin niihinkin, joiden kanssa normaalisti ei työympyröissä olla niin paljon tekemisissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mun pitää ostaa Pekka-peli myös pojille, jotta hekin saavat pelata tätä. Meillä on olohuoneessa iso arkku täynnä lautapelejä, mutta ennen kuin Trivial Pursuit, Monopoly ja Alias ovat ajankohtaisia, nämä kortit voisi olla ihan mukavat =)

      Pikkujoulunne kuulostaa aivan mahtavilta! Mun pitää muistaa tuo, jos satun joskus vaikka järjestämään pirskeitä =)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Viikonloppuna ne pääsevät ekaa kertaa käyttöön, kun on Helsingissä messut. Ehkä silloin selviää, että onko tuo korttien isompi koko epäkäytännöllinen. Tuollaisina isoina ne eivät ainakaan mahdu mun käyntikorttikoteloon. Tars varmaan virkata uusi =)

      Poista
  11. Täällä päin myydään kaikkia Pelikon pelikortteja..oliskohan hinta jotain 3,5 euroa pakka. Uutena siis.

    Mammamiau Instasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heippa =) mä veikkaan, et täälläkin paikallinen tilpehööräkauppias olisi myynyt kortteja, mutta halusin tähän tarkoitukseen nimenomaan käytetyt. Käyntikorteiksi askarrellessa kun ei ole niin väliä, että onko kaikki kortit tallella =) Tarvii katsoa sitten, että ostanko pojille pelin uutena vai jatkanko sitkeästi etsintää. Onhan tässä vielä aikaa, kun pienempi vain imeskelisi korttejaan ja isompi repisi niitä =)

      Poista