perjantai 1. toukokuuta 2015

J niin kuin japanilainen kukka


Knit 'n' Tag neulegraffititapahtuman turkulainen puuni saa mandaloiden lisäksi ylleen ihania japanilaisia kukkia. Olen nähnyt näitä ainakin Attic24-blogissa ja ohjeen nappasin Pinterestistä. Ensimmäiset kukat tein ihan ohjeen mukaisesti, mutta sitten lisäsin puolipylväskaarien keskelle yhden ketjusilmukan, jolloin kukan terälehdestä tuli hieman terävä kärkisempi. Mielestäni japanilainen kukka on kauniimpi tuollaisena ja siten eroaa  vähän perinteisestä pitsikukasta, mutta nämähän ovat taas makuasioita. Koska langat ovat eripaksuisia ja ohuempia lankoja olen käyttänyt kaksinkertaisena, kukat ovat eri kokoisia, mutta se ei tässä työssä haittaa.

Japanilaisia kukkia on nyt valmiina kolmisenkymmentä ja kaikki ovat erilaisia. Parin seiskaveikkakerän lopun lisäksi olen käyttänyt isoäidiltäni perittyjä lankoja ja yllätyin kuinka sieviä näistä tuli. Jokaisessa kukassa keskellä oleva pylväskerros on tehty sillä kamalan värisellä Paula-langalla ja sehän näyttää kukissa ihan hyvältä, kun sillä on seurana kirkkaita värejä. Lankavatini tyhjenevät pikkuhiljaa, mutta ei ole pelkoa, että langat loppuisivat kesken ja onhan minulla hätätapauksessa vielä seiskaveikkoja iso laatikollinen, mutta kovin mielelläni en niitä tähän työhön käyttäisi. Tässä on enää kolme viikkoa aikaa ripustukseen. Kuinkahan aika riittää? Saanko kaiken tehtyä? Kuinkahan työni istuu puun päällä? 
14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Näitä on kyl ollut ihana virkata, kun valmistuvat nopeasti ja ovat melko yksinkertaisia tehdä. Japanilaisista kukista tulisi varmasti upea päiväpeitto tai torkkupeitto =)

   Poista
 2. Mahtava värien rikkaus!
  Itse olen niin väri-ihminen, että tulen niistä aina väkisinkin hyvälle mielelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän kans väreistä, mutta olen niiden käytössä vasta aloittelija. Yritän tämän työn myötä opetella vähän rohkeampaa värienkäyttöä, mutta arastelen vieläkin. Toivottavasti värisilmäni kehittyy harjoituksen kautta =)

   Poista
 3. Kauniita kukkasia, ihanan värikkäitä kuten nuo mandalatkin :)
  Kylläpä tekisi mieli päästä ihailemaan noita puita, kun ne on koristeltu. Varmasti tulee olemaan upea näky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Graffitit ovat esillä kaksi viikkoa Turussa, joten kannattaa lähteä paikan päälle, jos vain on mahkuja. Mä luultavimmin kuvaan vähän muitakin teoksia kuin vain omaani ja jos vain aika riittää, niin kierrän koko rannan läpi =) Muistaakseni tapahtumasta on varattu 33 puuta eli aika paljon siellä on ihasteltavaa ja nähtävää =)

   Poista
 4. Voi kun minäkin osaisin virkata näitä kukkasia...ei muuta kuin opettelemaan. Nyt löytyy blogikin wanhahietala.blogspot.fi

  Mammamiau Instasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea tuoreelle blogille ♥ Mun pitää ihan ehdottomasti tulla kyläileen =)

   Sun tarvii opetella! Kukan teko on ihan helppoa ja voin kyllä auttaa, jos tulee ongelmia =) En mäkään ole montaa vuotta virkannut. Itse opettelin youtube-videosta silmukat ja aloin tehdä isoäidinneliöitä. Koko ajan opettelen ja opin uutta. Virkkaus on ihanaa ♥

   Poista
  2. Ihanaa, kiitos, olet kultainen. Apu tulee varmasti tarpeen. Virkkaan silloin kun kädet on sellaisessa kunnossa että koukku pysyy kädessä. Nyt ei pysyisi kun kädet kipeät kasvihuoneen siivoamisesta. Mutta mulla siis kädet oikuttelee välillä aika pahasti ja se rajoittaa mun tekemisiäni...

   Poista
  3. ♥ Anna käsien levätä rauhassa. Jos kätesi kipeytyvät helposti, niin kannattaa tutustua erilaisiin koukkuihin, sillä kaupoista löytyy mm. ergonomisia koukkuja jotka muotoilullaan estävät koukun puristamisen. Virkkauskin on nykyään välineurheilua =)

   Poista
 5. Kauniita kukkasia ihanan paljon =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Nämä ovat kyllä aivan ihania ja niin helppoja tehdä! Mun pitää tehdä vielä joskus joku toinenkin työ näistä =)

   Poista
 6. Ihania kukkia! Pitäisi joskus kokeilla tätäkin mallia. :)
  Neulegraffititapahtuma kuulostaa hauskalta. Eipä tällaisessa pikkukylässä sellaisia ole, mutta tietty ainahan voisi jonkin pienen jutun järkätä vaikka työpaikalle tms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Suosittelen kokeilemaan ja suosittelen kokeilemaan myös neulegraffiteja, jos et ole ennen tehnyt =) Mä jäin ihan koukkuun! Olen kerran aikaisemmin osallistunut Abc:n ja Novitan järjestämään neulegraffititapahtumaan, mutta työni oli huomattavasti pienempi kuin tämä nyt tekeillä oleva. Nämä graffitit ovat kaksi viikkoa esillä Turussa ja ajattelin ripustaa osan töistä jonnekin tänne meidän kylään sen jälkeen. Riippuu tietenkin, että missä kunnossa työt ovat Turun tapahtuman jälkeen ja kai mun tarvii sitä varten kysyä lupakin =)

   Poista