perjantai 10. huhtikuuta 2015

Onnekas kirppistelijäOlen aika hyvin pitänyt pääni tämän vuoden puolella enkä ole holtittomasti ostellut kirppiksiltä turhuuksia. En kuitenkaan pystynyt ohittamaan pöytää, jolla minua odotti Finelin matala Domino-kattila, siistissä kunnossa oleva Finelin kulho ja GWS:n peltipurkki. Viikko näiden löytöjen jälkeen samasta pöydästä löytyi villakankainen mekko, joka on kuin tehty minulle. Se on niin paksua kangasta, että sen käyttö taitaa siirtyä syksyyn. Vanhat lasiset kahvipurkit taisivat löytyä parilla eri kerralla. Olen ennen nähnyt vain netissä kuvia punaisista purkeista, joten minun oli ihan pakko ostaa se sinisten seuraksi. Purkit eivät jää meillä tarpeettomaksi, sillä säilytän niissä kuivattuja yrttejä. Aikaisemmin ostamani purnukat ovatkin jo varattu lipstikalle, sitruunamelissalle ja minttuille. Nyt sain samanlaiset ainakin basilikalle ja oreganolle.

Vanhat lehdet ovat aina ihana löytö. Niitä selatessa huomaa helposti, kuinka paljon maailma on muuttunut vuosien saatossa ja kuinka erilaisia ylipäätään lehdet ovat. Tupakkamainoksia täynnä olevat Viikkosanomat ovat vuodelta 1961. Ukkokullan yllätin volkkarin käyttöohjekirjalla vuodelta 1963! Eikö olekin aika nappi löytö! Harmi, ettei se ole tavallisen kuplan, mutta eiköhän tämä limusiinin ja avokuplan kirjanenkin kelpaa. Pelilauta löytyi kierrätyskeskuksesta, mutta siitä puuttuu kaikki muut osat. Pelinappulat ovat ihan helpot tehdä itse, mutta ison pelilaudan lisäksi tässä oli muistaakseni neljä pienempää lautaa ja niitä kaipaisin. Peli löytyi päiväkodistani silloin 80-luvun alkupuolella ja olisi ihanaa päästä pelaamaan sitä poikien kanssa.

Löysin myös tumman vihreän kotelomekon, jonka kuvaaminen osoittautui yllättävän vaikeaksi. En ollut aluksi ihan varma, että onko se oikeasti vanha, mutta mekossa on rautainen piilovetoketju ja kangas tuntuu vanhalta. Googletin jo kirppiksellä valmistajaa ja meinasin jättää mekon sinne, kun sain vastaani lähes samannimisen vaatemerkin, jota löytyy ainakin Zalandosta, Nellystä ja Onlysta. Olisi mukavaa, jos joku osaisi kertoa tuosta Jaqcueline De Young Collectionista jotain. Sen googlettaminen ei nimittäin tehnyt minua yhtään viisaammaksi. Sain jo paikallisen kirppiksen pitäjältä kamman, jolla saan nostettua hiukseni banaaninutturalle. Vielä kun saisin timantit korviini niin olisin kuin ilmetty Audrey Hepburn kotelomekossani. Paljasjalkainen tosin, sillä eihän minulla ole edes mekkoon sopivia korkokenkiä!

2 kommenttia:

 1. Mitään 100% tietoa minullakaan ei ole tuosta merkistä, mutta jossain vaiheessa 1990 → minulla oli tuota Jacqueline De Young Collection merkkiä useammissakin vaatekappaleissa. Silloin ainakin täällä pohjoisessa Moda-vaateketjuun kuuluva Moda Pajakka möi tuota merkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, vaikka vielä mukavempaa olisi ollut kuulla, että tuo mekkoni olisi ollut 60-luvulta =)

   Täällä on ollut upea viikonloppu. Aurinko on paistanut siniseltä taivaalta ja heti kun aloin suunnitella pannukakkukekkereitä kuistilla, taivas peittyi harmaaseen pilvimassaan ja tuulee niin, että kohta taidetaan saada vettä niskaan. Pannukakkukekkerit keittiössä ei kuulosta yhtään niin kivalta kuin kuistilla =)

   Poista