maanantai 18. syyskuuta 2017

KESÄN KIRPPISLÖYTÖJÄ JA TEKSTIILIKIERRÄTYSKESKUS

"Jos passikuvasi on aivan näköisesi, olet matkan tarpeessa."
- Ralph L. Woods


  
Olen metsästänyt puolitoista vuotta kirjahyllyymme jatkopalaa, kun selvisi, ettei Hiipakan Tähti kirjahyllyä enää valmisteta kirsikan värisenä. Pitkä odotus ja Torin kyttääminen palkittiin, kun pari viikkoa sitten bongasin myynti-ilmoituksen ja löysin puuttuvan vitriinin muutamalla kympillä. Sain reunimmaisena olevan kapean hyllyn pois ja tilalle leveän vitriinin, joka tosin on hieman eri sävyä muun hyllyn kanssa, mutta se saa kelvata! Nyt hylly peittää koko päätyseinän ja parasta tässä on se, että lankakaappini hyllytila tuplaantui. Kaikki langat kaappiini ei mahtunut, vain ne kaikista ihanimmat ja käytetyimmät. Kasvivärjätyt majailee punotuissa käsityökoreissa, sillä mielestäni niitä ei voi laittaa samaan hyllyyn tai edes kaappiin kaupan lankojen kanssa. Älä kysy miksi. En minä tiedä! Loput langoistani on vaatehuoneen kätköissä, joten melkein neljänkymmenen kilon lankavarasto on ripoteltu pitkin huushollia, niin ettei ukkokullalla ole pienintäkään aavistusta siitä, paljonko se kätkee lankoja. 
Kirppisreissut ovat jääneet tänä kesänä vähiin, enkä ole pitkään aikaan käynyt edes paikallisilla kirppiksellä. Elokuussa pidin vapaapäivän ja lähdin ystäväni kanssa piipahtamaan Tampereen kirppiksillä. Kävimme Lielahden Fidassa, josta löysin mm. Helmi Vuorelman ohuen ohuita pellavalankoja kolmella eurolla. Pellavalangat tulevat tarpeeseen, sillä haluaisin talven aikana kutoa damastiliinan ja pyyhkeitä. Kontista löytyi kotiinviemisiksi vanua pehmoleluihin, helmiä ja vanhoja pelinappuloita askarteluun. Nextiilistä löysin vanhat pumpulin pehmeät lakanat, jotka ovat jo käytön jäljiltä pyykkikorissa ja kudontaan lankoja. Kirjastohuoneen sohvalle löysin kirjontakoristeisen tyynyn parilla eurolla, jollaisen ajattelin tehdä itsekin. Ei, tarvitse siis enää tehdä.

Nextiili oli minulle uusi tuttavuus. Se on Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n ylläpitämä tekstiilinkierrätyspaja Tampereen Nekalassa. Olen kuullut siitä monesti, mutta vasta nyt pääsin ensi kerran käymään siellä. Se oli todella hieno paikka ja tutustumisen arvoinen! Siellä oli myynnissä niin lankoja, kankaita, nappeja, neppareita, lakanoita kuin vaatteita. Vintagevaatteet ja -tekstiilit oli lajilteltu erikseen ja osa materiaaleista oli hinnoiteltu valmiiksi ja osa myytiin kilohinnoin. Tampellan Nappikankaasta sai maksaa hieman enemmän kuin muista vanhoista kukkakankaista, mutta mielestäni paikka oli silti edullinen. Parasta oli lankalaarit, joista pääsi tekemään löytöjä kuuden euron kilohinnalla. Villalankoja en sieltä ostanut, mutta vanhoja laadukkaita pellava- ja puuvillalankoja, joista on varmasti ilo kutoa jotain kaunista. Mukavaa alkanutta viikkoa!
 


15 kommenttia:

 1. Onneksi löysit samaa sarjaa olevan jatkon kirjahyllyynne ja vielä edullisesti. Ihastelen jälleen lankavarastoasi ja miten järjestyksessä kaikki langat ovatkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Lankavarasto ei tosin ole noin siisti sen jälkeen kun otan sieltä yhdenkin kerän. Kaikki siisti asetellut kerät vyöryy syliin ja lattialle =D

   Poista
 2. kYLLÄ ON UPEA TUO LANKAVARASTOSI, SIITÄ LÖYTYY AINETTA JOKA TARPEESEEN. mINÄ ILOITSEN MUUTAMASTA KERÄSTÄKIN JOITA ON KOTONA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Myönnetään, että ostan lankoja yli oman tarpeen ja näistä tosiaan virkkaillaan vielä pitkään =)

   Poista
 3. Minä meinasin pökertyä noista upeista väreistä mitä lankakaapistasi löytyy <3 Hyviä löytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Harmillista vain, että kaikista ihanimmat langat hupenee hyllystä melkein ensimmäisenä ja sitten joudun loppujen kanssa miettimään, että mitäs niistä tehdään. Pitänee luottaa siihen, että kaikelle löytyy paikkansa, myös niille väreille joista en pidä niin paljoa =)

   Poista
 4. Minä kattelin silmät pyöreinä sun lankojas. Aivan kuin olis ollut kaupassa. Ihanasti oot järjestänyt ne.
  Kivoja löytöjä oot tehnyt. Mukavaa kun viimein löysit hyllykön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä luotan siihen, ettei kaamosmasennus pääse yllättään tätä hyllyä katsellessa =)

   Poista
 5. Mahtavaa, että hyllyn kanssa tärppäsi! Nuo hyllyssä olevat langat ovat ihanasti esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä meinasin jo luopua toivosta hyllyn suhteen ja mietin, että laitan Hiipakalle viestiä, että olisiko heillä yhtään hyllyä jäänyt varastoon. Näitä kirsikan värisiä hyllyjä oli muutama myynnissä, mutta ne olivat kymmenen senttiä matalempia ja sellainen olisi ollut vähän hassun näköinen tuossa rivistössä =)

   Poista
 6. Nextiili on aivan ihana paikka :) Ja vielä salin vieressä. Ei ole ihan yksi tai kaksi kertaa, kun on "ihan vaan nopeesti matkan varrella" piipahtanut. Ja todella kauniisti siulla langat tuolla upeassa hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Voi miten ihanaa kuulla, että se on tuttu paikka <3 Teillä Tamperelaisilla on kadehdittavan hieno tekstiilikiertsi! Asun itse pienemmässä kaupungissa ja olen muistaakseni vain yhden kerran nähnyt lankoja myynnissä paikallisessa kierrätyskeskuksessa. Epäilen, että he saavat niitä niin vähän, ettei ne niitä riitä myyntiin, vaan ne käytetään hyödyksi työttömien pajassa =)

   Poista