lauantai 20. toukokuuta 2017

Virkkauksin koristellut kesäkengät

"Ainoa seikka, joka estää sinua olemasta ainutlaatuinen on se, että annat ympäristöllesi luvan vakuuttaa asian olevan niin."
    - Seth Godin


Koristelin viime kesänä farkkuni virkatuin kukin ja mandaloin ja ne olivat koko kesän käytetyimmät housuni. Nyt tein housuihin sopivat kengät. Virkkasin kukkia ja lehtiä ja koristelin niillä mustat balleriinat. Lopputulos on mielestäni maailman ihanin! Kukat olen virkannut vanhasta muistista, mutta lehtiin löytyy ohje Caitlin Sainion 100 virkattua pitsikukkaa -kirjasta. Suosittelen lämpimästi tutustumaan siihen. Siinä on valtavasti ihania kukka- ja lehtiohjeita. Virkkasin koristeet 1,75 mm koukulla niistä ihanista, vanhoista puuvillalangoista, joita aina kuumeisesti metsästän kirppikseltä. Vaikeinta koko hommassa oli päättää, että miten asettelen koristeet kenkien päälle.

Olen balleriinojen suurkuluttaja, joten kenkien malli oli minulle itsestään selvä. Virkkasin kukkia ja lehtiä hieman enemmän, koska ajattelin ensin, että peitän kengät kokonaan kukilla. Pelkäsin kuitenkin, että ne näyttävät pian aamutossuilta, joten karsin määrää huomattavasti pienempään. Sommittelin kukat ensin nuppineuloilla paikoilleen ja vasta sen jälkeen kiinnitin ne. Ajattelin ensin liimata koristeet ja minulla oli jo kuumaliimapistooli lämpiämässä, kun nappasin johdon seinästä ja hain neulan ja ompelulangan. Ompelin koristeet pienillä pistoilla kiinni ihan kengän reunaan. Olen sitä mieltä, että tämä oli paras mahdollinen tapa kiinnittää kukat, sillä en ole kovinkaan kokenut kuumaliiman käyttäjä ja olisin luultavasti vain sotkenut sillä.

Pidän kengistä valtavasti! Niistä tuli mielestäni niin hienot! Näillä on varmasti ihana kulkea kesän riennoissa tai kipaista vain jäätelöä kiskalta! Nyt kun koristeet eivät peitä kenkiä kokonaan, niin uskon, että ne pysyvät pidempään siisteinä ja kengät voi tarvittaessa vain pyyhkäistä puhtaaksi. Näihinhän voisi hyvin käyttää vaikka vanhojakin kenkiä ja siten antaa uusi elämä vähän kovia kokeneille jalkineille. Itse päädyin koristelemaan uudet kengät, koska viime kesäiset balleriinat on jo kävelty puhki.

Toivottavasti ilmat jatkuvat yhtä kauniina ja aurinkoisina, mitä ne ovat olleet tässä pari viimeistä päivää. Ihanaa, kun alkanut pikku hiljaa tuntua siltä, että kesä on tulossa! Mukavaa viikonloppua!

Jos viime kesäiset mandaloin ja kukin koristellut farkkuni ei muistu mieleen, niin löydät ne tämän linkin takaa!


24 kommenttia:

 1. Kaunis idea. Näin voisinkin uudistaa vanhoja kenkiä, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kenkien ei tosiaan tarvitse olla uudet. Mun pitää katsella seuraavalla kirppiskierroksella kenkiä, jos sieltä löytyisi vaikka seuraavat =)

   Poista
 2. Ihanasti tuunattu! (: Ja hyvä, että ompelit ne kiinni, kuumaliima ei välttämättä kestä. Nyt eivät kaunistukset varmasti hevin irtoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Se voi tosiaan olla, että liima ei pitäisi ihan niin hyvin kuin nuo ompeleet =)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Nyt sit toivotaan, että kesästä tulee lämmin ja aurinkoinen, ettei balleriinat vaihdu Hai-saappaisiin =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mulla tulee noista väriyhdistelmistä mieleen Meksiko ja Frida Kahlo ♥

   Poista
 5. Ihanan kauniit kesäiset kengät =))

  VastaaPoista
 6. Totta puhut, ne on maailman ihanimmat kengät, ihan varmasti!

  VastaaPoista
 7. Siis todellakin, maailman ihanimmat kengät<3 Kukat näyttää tosi kauniille tuolla mustalla pohjalla. Ihan kuin uudet kengät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itse asiassa nämä olivat uudet kengät =) Mun piti ensin laittaa koristeet viime kesäisiin balleriinoihin, mutta ne olivat niin karmeassa kunnossa, ettei niitä enää kukat olisi pelastaneet =)

   Poista