torstai 25. toukokuuta 2017

NÄIN TEET HUOLETTOMAN NUTTURAN VIRKKUUKOUKULLA - VIDEO

  "Ihmisen aivot alkavat toimia syntymähetkellä eivätkä pysähdy ennenkuin on noustava pitämään julkinen puhe."
    - Sir George Jessel
   

Olen mestari hiuslenkkien hukkaamisessa, mutta virkkuukoukut pysyvät huomattavasti paremmin tallessa. Hiukseni ovat usein nutturalla ihan vain sen takia, että virkkuukoukku on ainoa jolla saan sipaistua ne nopeasti kiinni. Koukulla kiinni oleva nuttura pysyy paikoillaan yllättävän hyvin, mutta tässä on yksi huono puoli. Jos satut kiepauttamaan hiuksesi kiinni koukulla jota käytät, saatat joutua etsimään sitä hetken ennen kuin löydät sen, kun sinun pitäisi alkaa virkata. Minä käytänkin nutturan tekoon yleensä bambukoukkua, jonka päästä on lohjennut sen verran iso pala, etten enää sitä hiomalla ole saanut kuntoon. Tietysti koukun sijaan nutturan saa tehtyä myös puikolla, kynällä tai millä tahansa tikulla.

Mielestäni virkkuukoukkunuttura on niin hauska ja huoleton tapa pitää kutrit ojennuksessa, että näytän sinullekin kuinka tämä onnistuu. En olisi osannut tehdä ohjetta pelkillä kuvilla, joten pakkohan tätä varten oli tehdä video. Olen pakoillut videoilla esiintymistä parhaani mukaan ja vannonut, etten lähde mukaan tubetukseen, mutta tässä sitä nyt ollaan. En alkanut tähän hätään opetella videon leikkaamista, joten kuvasimme videon kerralla ja varmasti sanomattakin selvää, etten tästä ihan ensimmäisellä yrittämällä selvinnyt. Ukkokulta meinasi jo sanoa itsensä irti kuvaajan roolista, kun uusintaa tuli uusinnan perään, kun milloin sekoilin sanoissa, purskahtelin neuruun tai pikkuväki tuli toimittamaan asioitaan. Mutta nyt kun kaikki on onnellisesti purkissa, niin ehkä voin tehdä joskus toisenkin videon. Riippuen tietysti siitä, että saanko tämän jälkeen houkuteltua ukkokullan kuvaamaan. Mukavaa helatorstai-iltaa! Tavataan taas muutaman päivän päästä!
   10 kommenttia:

 1. Ihana nuttura ja sopii niin hyvin käsityöimmeiselle <3 Harmi, kun mulla ei ole enää nutturalla menevää tukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Se on kyl totta! Vielä ei ole kukaan napannut koukkua hiuksistani, mutta muutama on huomauttanut, että sulla on jäänyt koukku hiuksiin =D

   Poista
 2. Näppärä idea, tätähän voi soveltaa: kirjailijalle kynästä nutturanpidike ja keittäjälle puurokauhasta :D Tulin kertomaan, että talletin ohjelinkin kauan sitten fb-seinältäsi ja nyt olen saanut valmiiksi virkatun etanan https://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2017/06/kesakuun-teemana-runot-ja-laulut.html. Kiitos inspiroivasta linkistä siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mulla tosin meinasi purskahtaa kahvit koneelle, kun luin puurokauhasta =D

   Huomasin vasta tänään linkin! Fb ei taaskaan antanut sivujen tapahtumista mitään ilmoitusta. Mä tuun kurkkimaan sun postausta <3 Kiitos kun jaoit sen <3

   Poista